14. julij 2016

Optimizacija strani – povečevanje pomembnosti oz. vidnosti spletne strani

SEO optimizacija za GooglePoslovanje nekaterih podjetij je zelo odvisno od tega, kako visoko se njihova spletna stran pojavlja na iskalnikih. Med najdenimi rezultati v iskalnikih se na prvih strani opravi približno 80% klikov, na drugi strani pa slabih 20%. Zato se vedno več podjetij odloči najeti podjetje ali posameznika, ki skrbi za optimizacijo njihove spletne strani.
Optimizacija strani (SEO) je postopek, s katerim določeni spletni strani izboljšamo vidljivost in jo pripeljemo na prvo stran zadetkov na spletnih iskalnikih. Vsak spletni iskalnik ima svoja pravila razvrščanja zadetkov, ki se izpišejo, ko vpišemo želen iskalni pojem. Ker se pravila stalno spreminjajo, je optimizacija strani, npr. za Google, dinamičen proces, ki zahteva stalno prilagajanje vsebin spletnih strani.

 

 

Optimizacija strani za Google – na voljo številne metode

Cilj spletne optimizacije je torej doseči čim večje rangiranje za iskalne pojme, določene z analizo ključnih besed. SEO optimizacija (cena vse bolj ugodna) se v grobem deli na dva dela, in sicer na ''on-site'' (na spletni strani) in ''off-site''(izven spletne strani) optimizacijo. Optimizacija ''on-site'' se naprej deli na tehnično in vsebinsko optimizacijo, v ''off-site'' pa se štejejo objave in omembe na drugih straneh in družbenih omrežjih. Kot strategija spletnega oglaševanja optimizacija strani za Google razišče, kako iskalniki delujejo, kaj ljudje iščejo, katere iskalne izraze uporabljajo in kateri iskalniki so najbolj popularni.
Unikatna in kakovostna vsebina, ki vsebuje pomembne ključne besede, je izredno pomemben faktor spletne optimizacije in se ji pripisuje vedno večji pomen tudi v prihodnosti. Prav tako so pomembni naslovi, podnaslovi, url naslovi, meta opisi posamezne podstrani in opisi fotografij.
Off-site optimizacija strani za Google daje poudarek grajenju povezav oziroma linkov iz drugih spletnih strani in socialnih omrežij na našo spletno stran. Več kot ima neka stran povezav iz drugih strani na spletu, ki imajo sorodno, relevantno vsebino, bolj pomembna je na iskalnikih in višje so njene pozicije za ciljane ključne fraze.

 

 

Profesionalna SEO optimizacija v VSISI – ugodna cena storitev

Vas zanima izdelava internet oz. spletnih strani in grafično oblikovanje? Potem je nastopil čas, da stopite v stik z našim podjetjem. Z vpisom vašega podjetja v naš poslovni imenik vsi.si boste zvišali pozicijo vaše spletne strani, kakovostna in ugodna SEO optimizacija strani za Google (ceno oz. cenik lahko preverite na naši spletni strani) pa bo poskrbela, da bo vaša spletna stran kmalu dobila veliko novih obiskovalcev, ki lahko postanejo vaše nove stranke.

SEO optimizacija – nobena cena optimizacije ni previsoka za skok na prva mesta. Obiščite nas.