18. oktober 2017

Oljenje parketa je postopek, ki ga je potrebno periodično izvajati

Oljenje parketa postopek cenik

Oljenje parketa je postopek, ki je star več sto let. V starih časih sta bila oljenje in voskanje edina načina za zagotavljanje obstojnosti oziroma za zaščito parketa. Oljenje parket osveži in mu povrne čudovit naraven videz. Ko je parket naoljen ima mat oziroma nesvetleč svilnat videz, ki mu daje zelo naraven videz. Edina pomanjkljivost oljenega parketa je v tem, da ga je treba pravilno in redno vzdrževati s kvalitetnimi produkti. Postopek oljenja je potrebno redno periodično ponavljati, pri čemer se sanira tudi večina majhnih poškodb. Zato načeloma pravilno vzdrževanega parketa ni potrebno nikoli več brusiti. Prednost je tudi ta, da pri tem postopku obnove oziroma vzdrževanja ne nastaja prah pa tudi premikanje pohištva ni potrebno. Postopek oljenja zagotavlja parketu z leti čedalje lepši videz, saj pridobi posebno patino. Oljen parket je na otip mehkejši in toplejši od lakiranega parketa. V zadnjem času se čedalje več strank odloča za oljen parket, ki je dolgoročno gledano cenovno ugodnejša opcija kot lakirani parket. Oljen parket ima bolj naraven videz, ki je spet pridobil na svoji vrednosti. Odlično se kombinira z modernim in s klasičnim pohištvom tako, da je prava izbira za vsak okus. Oljen parket je dobra naložba v vaš dom, ki med drugim tudi zvišuje tržno ceno vaše nepremičnine. Je talna obloga višjega cenovnega razreda.

Postopek oljenja je lahko izveden ročno ali strojno

Postopek oljenja je dokaj nezahteven. Za ročno izvajanje postopka vam priporočamo uporabo kvalitetnega olja, ki vam ga nudimo po ugodni ceni. Vsakih nekaj let pa vseeno priporočamo da se izvede postopek strojnega oljenja, ki je bolj temeljit in učinkovit. Na našem ceniku najdete med vsemi storitvami, ki jih nudimo tudi postopek oljenja parketa. V našem podjetju izvajamo postopek strokovno, kvalitetno, hitro in po ugodnih cenah. Cena postopka oljenja parketa je veliko nižja v primerjavi z lakiranjem parketa. Opravimo lahko samo postopek oljenja ali celoten postopek obnove vašega starega parketa. Cene, ki jih najdete na našem ceniku storitev so konkurenčne kar dokazuje veliko število naših zadovoljnih strank. Trudimo se, da vam nudimo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno naših storitev.


Pri večjih poškodbah je potrebna obnova oljenega parketa

Oljenje starega parketa se običajno izvaja po predhodnem brušenju. Če oljen parket ni bil pravilno in redno vzdrževan, je potrebna popolna obnova. Postopek obnove zajema popravilo odstopljenih parketnih deščic, brušenje do zdravega lesa, zaprejo se reže med deščicami in potem sledi še postopek oljenja. Parket se premaže s kvalitetnim oljem, ki ga vtremo z ročnim ali strojnim postopkom v les. Običajno se pri obnovi zamenjajo tudi kotne letvice.

 

Oljenje parketa cena