01. julij 2015

Ogrevanje s toplotno črpalko je okolju prijazna iznajdba

Ogrevanje s toplotno črpalko je gotovo ekološko prijazno in poceni ogrevanje. Zato ni presenetljivo, da se vse več investitorjev odloča za takšen način ogrevanja. Ogrevanje s toplotno črpalko si lahko omislite za ogrevanje celotne hiše. Lahko pa imate le toplotno črpalko za sanitarno vodo, pri čemer morate imeti tudi poseben bojler za sanitarno vodo. V obeh primerih pa gre za pametno investicijo, saj vam bo poceni ogrevanje v teku let prihranilo več, kot ste odšteli za celotno investicijo. V naši trgovini vam lahko poleg ogrevanja s toplotno črpalko priskrbimo tudi alternativne načine ogrevanja, kot so denimo električna peč za centralno ogrevanje, peč za centralno na drva ali peč na plin.

 

Ogrevanje s toplotno črpalko je ogrevanje prihodnosti

 

Ne le zato, ker gre za poceni ogrevanje, ampak tudi ker gre za ogrevanje z neusahljivim virom energije, je ogrevanje s toplotno črpalko tisto, ki bo prevladalo v prihodnosti. Ta vrsta poceni ogrevanja bo namreč mogoča vse, dokler bo sijalo sonce: toplotna črpalka za sanitarno vodo ali ogrevanje celotne hiše namreč črpa iz okolja, in sicer tisto energijo, ki je uskladiščena v zemlji, zraku, vodi ali kamninah zaradi delovanja sonca. Vaš bojler za sanitarno vodo bo tako imel zalogo tople vode ves čas z minimalnimi stroški. Potrebno je namreč le nekaj električne energije, da bo toplotna črpalka omogočila, da bo vaš bojler s sanitarno vodo pridno opravljal svojo vlogo.

 

Ogrevanje s toplotno črpalko Buderus

 

Samo bojler s sanitarno vodo ali ogrevanje cele hiše?

Ali si boste omislili samo bojler s sanitarno vodo ali pa se boste odločili za poceni ogrevanje celotne hiše, je seveda vaša odločitev. Če se boste odločili za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko in boste denimo vgradili električno peč za centralno ogrevanje ali pa če se boste odločili za ogrevanje cele hiše s toplotno črpalko - v vsakem primeru boste veliko prihranili in hkrati tudi pomagali okolju, saj ga boste s takim načinom ogrevanja le minimalno obremenili.