16. oktober 2019

Namizni računalniki iz poslovne linije imajo številne prednosti

Namizni računalnik je kljub poplavi prenosnikov še vedno glavna delovna, povezovalna, zabavna in še kakšna postaja naših domov. Ob številnih nalogah, ki jih mora izpolnjevati, ni čudno, da hitro pride do obrabe in potrebe po nakupu novega. Hiter pregled dostopnih podatkov nam pove, da računalnik uporabniki v povprečju menjajo na tri do štiri leta, vedno pogosteje pa se odločajo za nakup v spletnih trgovinah z računalniki. Poleg cene in prednaloženega operacijskega sistema Windows so najpomembnejši dejavnik zmogljivost procesorja in baterije, grafična kartica in druge lastnosti, ki se pojavljajo v toliko različnih kombinacijah, da je ponudbo na policah ali v spletnih računalniških trgovinah težko primerjati. Res potrebujemo računalnik s procesorjem Intel Core i7, ali bo dovolj računalnik i5 z boljšo grafično kartico? Vsem dilemam dodajmo še eno, a bistveno: želimo računalnik iz poslovne linije ali takšnega, namenjenega za široko potrošnjo? Vsi pomembnejši proizvajalci namreč izdelujejo oboje – računalnike za širši trg, ki so namenjeni čim širši publiki in so zato tudi cenovno dostopnejši, ter kvalitetnejše, dražje računalnike za poslovno uporabo. Ti namizni računalniki so trpežnejši, zmogljivejši, sestavljeni iz boljših materialov in komponent ter pripravljeni za intenzivno uporabo.

 

Poslovni namizni računalniki so boljši – zakaj niso bolj razširjeni?

Preprost odgovor je – cena. Vrhunski materiali in komponente pomenijo tudi previsok strošek za povprečnega potrošnika. Zato v trgovinah in spletnih trgovinah z računalniki, predvsem pa med ugodnimi ponudbami, najdemo samo manj kvalitetne računalnike za širšo publiko. A namizne računalnike iz poslovnih linij si lahko privošči skoraj vsak, le vedeti je treba, kje jih iskati. Sploh velika podjetja svojo računalniško floto pogosto posodabljajo, zdavnaj, preden ji poteče rok uporabe. Ti računalniki so odlične izdelave, malo rabljeni in cenovno dostopni, navadno preko posredniških podjetij, ki najprej poskrbijo za njihovo brezhibno delovanje in izgled, nato pa jih pod ugodnimi pogoji ponudijo individualnim uporabnikom.

 

računalniki i7

 

Zakaj izbrati računalnik s procesorjem Intel Core i5 ali i7?

Procesor je srce računalnika, to je mantra, ki jo poslušamo že od svoje prve “škatle”, in tudi tokrat ni nič drugače. Na lestvicah kraljuje Intel Core i9, a realno gledano so tako računalniki i7 kot i5 odlična izbira tudi za zelo zahtevne uporabnike. Če upoštevamo še dejstvo, da imajo poslovni namizni računalniki vgrajene kvalitetnejše procesorje, ki jih je prodajalec obnovil in so kot novi, je dilema še toliko manjša. Takšni računalniki so poleg tega opremljeni z vsem, kar končni uporabnik potrebuje: od operacijskega sistema Windows, do protivirusnih programov in programov za delo z besedili, fotografijami, za igranje iger in ogled filmov ter poslušanje glasbe.

 

Rabljeno ne pomeni drugorazredno, nasprotno!

Poslovni računalniki so torej izjemno kvalitetni in vzdržljivi, ko pridejo od proizvajalca, a kako naj vemo, kako ohranjen namizni računalnik bomo kupili? Rabljeni in obnovljeni modeli se razvrščajo glede na kvaliteto v razrede od A do C, a najboljša kupčija so ravno računalniki z oznako A (odlično ohranjeni) in A++ (kot novi). Dobra naložba so tudi namizni računalniki A-, ki imajo le drobne, skoraj neopazne napake na ohišju, tipkovnici ali ekranu. Odlično ohranjene oz. obnovljene računalnike A kakovosti lahko dobite v spletni trgovini https://www.bbt.si, ki je največji slovenski ponudnik poslovnih računalnikov. Imajo tudi lasten, hitro odziven servis ter strokovno in prijazno osebje, ki vam je pripravljeno svetovati in odgovoriti na vsakršno vprašanje. Oglejte si njihovo ponudbo več kot 1000 kosov artiklov na zalogi.