13. oktober 2015

Notranja razsvetljava in zunanja razsvetljava – kako se lotiti prenove?


Notranja razsvetljavaNotranja razsvetljava

Notranja razsvetljava človeku močno olajša življenje. Naravni viri svetlobe namreč že dolgo ne zadoščajo več za opravljanje različnih dejavnosti, kar še posebej velja za sodobni način življenja. Pri gradnji ali adaptaciji hiše je zato eden ključnih elementov prav projektiranje razsvetljave, še posebej notranje razsvetljave, ki mora biti izvedeno strokovno in premišljeno. Ni namreč dovolj, da so prostori razsvetljeni, ampak je izjemno pomembna tudi ustrezna izbira notranje razsvetljave. Tako je denimo v prostorih, ki so namenjeni predvsem počitku, potrebna povsem drugačna notranja razsvetljava kot v prostorih, v katerih potekajo dejavnosti, kot so branje, učenje in druga opravila, ki predstavljajo povečano obremenitev za vaše oči. V podjetju Elektro Pečaver imamo dolgoletne izkušnje s projektiranjem razsvetljave, zato menimo, da smo pravi naslov za tako zahtevno opravilo. Oči vam bodo hvaležne, primerna svetloba pa bo blagodejno vplivala na vaše celostno počutje.

 


Zunanja razsvetljava

Pomemben element pri projektiranju razsvetljave za vaš dom je tudi zunanja razsvetljava. Z ustrezno načrtovano zunanjo razsvetljavo vam ne bo treba več predčasno zaključevati prijetnih poletnih druženj na vašem vrtu ali terasi, ampak jih boste lahko podaljšali pozno v noč. Precej lažja bo tudi organizacija piknikov oziroma domačih zabav, obenem pa so lahko skrbno izbrana zunanja svetila tudi izredno lepa dekoracija, ki bo še povečala estetiko vašega domovanja.

 


Dodatna ponudba

Projektiranje razsvetljave, ki je ena glavnih dejavnosti podjetja Elektro Pečaver, pa ne zajema samo notranje razsvetljave in zunanje razsvetljave za različne bivalne objekte. Naše storitve namreč vključujejo tudi različna dela na področju javne razsvetljave in industrijske razsvetljave. Javna razsvetljava zahteva skrbno načrtovanje, saj zajema najrazličnejše površine, za katere je treba poiskati optimalno rešitev tako v smislu varnosti kot varčnosti z električno energijo. Tudi industrijska razsvetljava mora biti izbrana premišljeno, saj so svetila zaradi različnih proizvodnih procesov pogosto izpostavljena neugodnim razmeram, denimo prahu in vlagi. Gre torej za zahtevne projekte na področju projektiranja razsvetljave, ki pa jim bomo v podjetju Elektro Pečaver zagotovo kos.