Nogavice za krčne žile - za preventivo in lajšanje težav z ožiljem

13. marec 2019

 

Nogavice za krčne žile ali preventivne kompresijske nogavice so namenjene lajšanju prvih znakov težav z ožiljem, ki bi lahko zaradi slabše krvavitve vodili v nastanek krčnih žil. Čeprav so k težavi nagnjene zlasti ženske, se lahko ta nadloga pojavi tudi pri moških. Pri utrujenih, oteklih in bolečin nogah preventivne kompresijske nogavice prinašajo pravo olajšanje, saj pomagajo pri cirkulaciji oziroma kroženju krvi po žilah, pri čemer potiskajo kri iz nog proti srcu. Najmočnejši pritisk je zato potreben pri gležnjih, proti vrhu nog pa kompresija popušča. Zahvaljujoč boljšemu pretoku krvi skozi vene ne prihaja do otekanja in utrujenosti nog po napornem dnevu, preprečimo pa lahko tudi nastanek krčnih žil, ki jih sicer ni mogoče zdraviti, saj je zdravljenje osredotočeno zgolj na zmanjšanje videza pajkastih ven in zmanjšanje utrujenosti oziroma otekanja. Nogavice za krčne žile so primerne za uporabo pri moških in ženskah, saj ta nadloga svojih žrtev ne izbira, vsekakor pa drži, da so v nevarnosti predvsem ženske. Učinkovitost preventivnih kompresijskih nogavic za krčne žile je bila potrjena s številnimi raziskavami, zato gre brez dvoma za pripomoček, ki precej olajša bolečino, utrujenost in otekanje, hkrati pa nam lahko pomaga preprečiti nastanek krčnih žil, kadar do njih še ni prišlo.

 

kompresijske nogavice

 

Katere preventivne kompresijske nogavice izbrati?

 

Preventivne samostoječe nogavice DELILAH so modne in dokazano učinkovite pri zagotavljanju preventive, obenem pa skrbijo za lažje noge in boljše počutje po napornem dnevu. Izboljšujejo pretok krvi po žilah, imajo izjemno tanek šiv pri prstih in ojačan predel pete in prstov. Idealne za potovanja, dolge vožnje z avtomobilom, letalom, vlakom in za vse tiste, ki v vsakdanjem življenju ohranjajo statični položaj za daljši čas stoje ali sede ter še posebej za tise s prekrižanimi nogami so dokolenke Travel & Work za moške in ženske. Konstantno sedenje ali stanje za daljši čas brez premikanja nog, kot pri delu ali na potovanjih je stanje, ki povzroča zoženje žil in upočasnitev vračanje venske krvi v srce. Otekle in boleče noge sta prva znaka problemov. Dokolenke za krčne žile narejene za moške in ženske " Travel & Work" aktivno in učinkovito prispevajo k zdravju nog in jih ščitijo pred nastankom krčnih žil. Kadar se pojavijo simptomi, kot je utrujenost nog in občutek težkih nog ob večerih, je čas za uporabo nogavic za krčne žile. Če se sprašujete, kako se znebiti krčnih žil oziroma kako odpraviti krčne žile, obiščite spletno stran podjetja Tosama, v katerem vam nudimo kar nekaj učinkovitih rešitev, kot so preventivne kompresijske nogavice za moške in ženske.

 

preventivno povijanje

 

Kdaj uporabljati kostanjevo kremo?

 

Kostanjeva krema razbremeni utrujene noge, v kolikor izberemo najboljšo kakovost tovrstne kreme, ki osvežuje in neguje kožo ter deluje oživljajoče in poživljajoče. V primeru krčnih žil si lahko pomagamo tudi s kostanjevo kremo z vinsko trto, ki razbremeni utrujene noge, osveži in neguje kožo ter deluje poživljajoče. Primerna je predvsem za masažo in je dermatološko testirana. Koži vrača prožnost, prijetno hladi noge, jih varuje pred otekanjem in je primerna za preventivno nego pri posameznikih, ki so nagnjeni k nastanku krčnih žil. V kombinaciji z uporabo nogavic za krčne žile je še posebej učinkovita, uporaba pa se svetuje vsem, ki med delom dalj časa stojijo ali sedijo in tistim, ki se odpravljajo na daljša potovanja.

 

Kaj pa lahko storimo sami?

 

Poleg uporabe nogavic za krčne žile lahko proti tej nadlogi veliko storimo tako, da spremenimo življenjski slog. Potrebno je izogibanje dolgotrajnemu sedenju ali stanju, z veliko gibanja lahko pospešimo cirkulacijo krvi v spodnjih okončinah, nekaj sprememb pa je potrebno napraviti tudi na področju prehranjevanja, vključno s povečanim vnosom vode v telo. V primeru, da nam noge zatekajo, si privoščimo polurni počitek z dvignjenimi nogami, prav tako pa lahko spimo z rahlo podloženimi nogami. V primeru, da so se krčne žile že pojavile, se odsvetuje sončenje, vroče kopeli, savnanje, uporaba solarijev in grelnih bazenov, ki lahko stanje še dodatno poslabšajo. V kombinaciji z uporabo preventivnih kompresijskih nogavic nam bo spremenjen način življenja pomagal preprečiti nastanek varikoznih ven, pri posameznikih, ki jih že imajo, pa bo bistveno izboljšal kakovost življenja, saj nenehni občutek utrujenosti in otekanje velikokrat onemogočata normalno gibanje. Redna uporaba nogavic za krčne žile prepreči zastajanje krvi v nogah in otekanje nog ter zmanjšuje bolečino. Da bi izbrali kakovostne preventivne kompresijske nogavice, obiščite spletno stran podjetja Tosama, ki ima več kot 95-letno proizvodno tradicijo.