17. junij 2018

Nizkoenergijske hiše – cena in najpomembnejše prednosti

Nizkoenergijske hiše so v zadnjem času tudi v Sloveniji deležne povečanega zanimanja, še posebej montažne. Prinašajo namreč ogromno prednosti, če jih primerjamo s klasičnimi stanovanjskimi objekti. Seveda pa morate biti pri izbiri ponudnika pozorni na določene dejavnike, če želite priti do resnično kakovostne nizkoenergijske hiše. Cena zato ni edino, na kar se je smiselno osredotočiti, ampak vas morajo najbolj zanimati dolgoročni prihranki.


Nizkoenergijske hiše cenaNa kaj paziti pri gradnji nizkoenergijske hiše (toplotna prevodnost)


Kaj je sploh tisto odločilno, kar definira nizkoenergijske hiše? Toplotna prevodnost je vsekakor podatek, ki mu morate posvetiti še posebej veliko pozornosti. Gre za informacijo o tem, koliko energije se izgublja. Nižja ko je torej U-vrednost, bolj se približujemo idealu nizkoenergijske hiše. Toplotna prevodnost 0,110 W/m2K je na primer odlična, zelo blizu t. i. pasivni gradnji. Preden se začne izvedba projekta, od izbranega podjetja vedno zahtevajte natančne podatke glede toplotne prevodnosti in materialov, ki bodo uporabljeni, prav tako pa si je smiselno ogledati pretekle reference in preveriti izkušnje tistih, ki so se že odločili za izdelavo nizkoenergijske hiše. Cena pri končni odločitvi zagotovo ni zanemarljiva, vendar vas mora zanimati predvsem energetska učinkovitost objekta na dolgi rok.


Ogrevanje nizkoenergijske hiše predstavlja precej nižji strošek


Zagotovo je izjemno ugodno ogrevanje nizkoenergijske hiše ena najpomembnejših prednosti. Zaradi manjših izgub to pomeni, da boste imeli zagotovljeno optimalno kakovost bivanja kljub nizki porabi. Sčasoma boste opazili, da so stroški vašega gospodinjstva bistveno nižji, kot so bili v preteklosti. Če sodite med tiste, ki se zavedajo, kako pomembno je misliti na prihodnost, je vsekakor smiselno razmisliti o postavitvi nizkoenergijske hiše. Cena oziroma poraba energije se s tem bistveno zniža, ne da bi imelo to vpliv na vaše udobje. S tem pa ni mišljeno zgolj ogrevanje nizkoenergijske stavbe. Tudi v poletnih mesecih, ko so temperature pogosto rekordno visoke, bo potrebne precej manj električne energije, da zagotovite prijetno temperaturo zraka v svojem domu. Pogosto prav ogrevanje in ohlajanje stanovanja predstavljata največje breme za naš proračun. To je na srečo mogoče hitro spremeniti.


Nizkoenergijske hiše so prijazne do okolja


Gradnja nizkoenergijske hiše je seveda v prvi vrsti zanimiva predvsem zaradi dolgoročnih prihrankov. Vendar pa je tu še pozitiven vpliv na okolje, ki si ga je mogoče obetati. Manj energetskih izgub namreč hkrati prispeva k zaščiti našega planeta, ki postaja v zadnjem času vse bolj pomembna. S tem dodate svoj košček v mozaik, ki ni nikakor zanemarljiv. Kakovostna gradnja nizkoenergijske hiše razbremeni okolje – tako med samo postavitvijo kot na dolgi rok. Sama cena torej ni edina prednost, ampak je to obenem odločitev, s katero prispevate k zmanjšanju onesnaženosti.


Gradnja nizkoenergijske hiše JavušnikKomu zaupati postavitev nizkoenergijske hiše – cena in drugi dejavniki


So vas prepričali razlogi, zaradi katerih se vse več ljudi odloča za nizkoenergijske hiše? Cena, ki vam jo ponujamo v družinskem podjetju Javušnik z dolgoletnim izkušnjami, vas bo zagotovo prepričala. Pri izdelavi se povsem prilagodimo vašim željam – možne so spremembe referenčnih objektov/obstoječih tlorisov/kvadrature, ne da bi se cena zaradi tega povišala. Možna je izdelava na ključ ali pa do dogovorjene stopnje. Pohvalimo se lahko z lastno proizvodnjo »od hloda do hiše« (na sedežu našega podjetja v Vuzenici je možen ogled v živo), saj imamo na voljo lastne gozdove za sečnjo, s tem pa dobite najkakovostnejši slovenski les. Tudi če je potreben dokup lesa, imamo vzpostavljeno mrežo okoliških dobaviteljev. Po potrebi bomo poskrbeli za pridobitev gradbenega dovoljenja. Maksimalna debelina sten pri montažnih objektih (konstrukcija Javušnik) je 40,7 cm, debelina izolacije pa 35 cm, kar pomeni, da gre za resnično nizkoenergijske hiše. Cena same izgradnje torej nikakor ni edino, kar vam lahko ponudimo. Profesionalna, kakovostna izdelava poskrbi, da je cena naših montažnih objektov še posebej ugodna z upoštevanjem kasnejših mesečnih stroškov bivanja, ki bodo izredno nizki.


Pri izdelavi (montažne) nizkoenergijske hiše nujen individualni pristop


Zavedamo se, da so želje posameznih naročnikov zelo različne, zato je individualna obravnava tisto, kar vodi do resnični idealne nizkoenergijske hiše. Cena nizkoenergijske hiše (mansardne, pritlične, brunarice itn.) se vedno določi na podlagi temeljitega pogovora z vami, v okviru katerega prisluhnemo vsem vašim pričakovanjem, tudi če so nekoliko bolj zahtevna. Ne ustrašimo se novih izzivov, saj verjamemo, da bomo na podlagi naših predhodnih izkušenj in poglobljenega znanja poiskali primerno rešitev. Na voljo smo vam tako za izdelavo klasičnih bivalnih objektov kot brunaric za počitnice in prosti čas. Če potrebujete podrobnejše informacije glede cene, vas vljudno prosimo, da izpolnite vprašalnik, ki ga najdete na naši spletni strani. Tam izberete lastnosti objekta po meri (debelina in konstrukcija sten, želena površina/kvadratura, vrsta oken in strehe, senčila, prezračevanje z rekuperacijo, strojne inštalacije, želeni termin, faza postavitve, lokacija ipd.). Vpišite svoj naslov in ponudbo boste prejeli v najkrajšem možnem času. Veselimo se sodelovanja z vami. Prav tako nam lahko pišete v primeru, da se zanimate za odkup lesa. Gre za kvaliteten les slovenskega porekla – rezan (različni preseki), lepljen (KVH ali BSH), konstrukcijski, embalažni, štiristransko skobljan ali profiliran skobljan les.