18. maj 2018

Pred nakupom pritlične hiše se je potrebno odločiti ali bo hiša zidana ali montažna

Dan danes so vse modernejše atrijske in pritlične hiše, ki s svojim dizajnom postavljajo nove mejnike v moderni arhitekturi. Atrijske hiše v samo enem nadstropju ponujajo veliko užitkov, saj imajo pritlične atrijske hiše vse bivalne površine usmerjene na vrt oz. atrij, ki nam omogoča sproščujoč razgled. Dan danes poznamo tri klasične oblike atrijskih hiš:

  • U-oblika,
  • kockasta oblika in
  • L-oblika. 

Kadar se odločamo o izgradnji atrijske pritlične hiše lahko izbiramo med različnimi načrti stanovanjskih hiš. Najprej se je potrebno odločiti ali bo hiša zidana ali pa se bomo odločili za montažno atrijsko hišo. V podjetju Marles atrijske in pritlične hiše izrišemo po naročilu. Stranka se mora tako zgolj oglasiti v našem salonu ter se z nami posvetovati o svojih željah in zahtevah, ki jih ima, skupina izkušenih arhitektov pa bo nato te želje uresničila.

 

Gradnje hiše cena

 

Materiali, ki jih pri delu v podjetju Marles uporabljamo so popolnoma naravni

Vizija našega podjetja je ustvarjanje ugodnega in zdravega okolja za bivanje naših strank, zato pri delu uporabljamo zgolj naravne materiale, s katerimi dosegamo prav tako in ob vsem skupaj poskrbimo tudi za zdravje okolja, v katerem živimo.

Glavni material, iz katerega so atrijske in pritlične hiše podjetja Marles zgrajene, je les. Les je odličen gradbeni material, ki se lahko pohvali z obilico pozitivnimi lastnostmi: je naraven, antistatičen, elastičen in paropropusten ter ne oddaja škodljivih snovi in ne povzroča alergij. Les uravnava vlažnost zraka in  je prijazen okolju. Prav tako je les edini obnovljivi gradbeni material z izjemno čistim življenjskim ciklom.

 

Pri gradnji atrijskih pritličnih hiš je poskrbljeno za dobro zvočno in toplotno izolacijo

Za izolacijo atrijskih in pritličnih hiš ter drugih gradenj poskrbimo s celulozo, ki ne srbi in ne povzroča alergij. Hkrati gre za edini izolacijski material, ki se proizvaja s pomočjo reciklaže, zato zanjo ne potrebujemo novih surovin iz narave. Ob celulozi za izolacijo uporabljamo tudi kameno volno, ki se uporablja predvsem pri izolaciji zunanjih in notranjih sten, tal in strehe pa tudi za izolacijo fasade v difuzijsko odprtih sistemih. Relativno nov izolacijski material, ki ga pri gradnji atrijskih in pritličnih hiš uporabljamo, je grafitni ekspandiran polistiren. Gre za toplotno izolativni material, narejen na osnovi ekspandiranega polistirena - stiropora. Ker se zavedamo, da dobro izolirana hiša pomeni velik prihranek pri gorivu se v podjetju Marles trudimo, da je toplotni ovoj hiše kar najbolj izolativen in ne dopušča večjih izgub energije, ogrevanje bivanjskih prostorov pa je tako ugodneje. Stroške ogrevanja še zmanjšamo s toplotno črpalko, ki predstavlja enega izmed najbolj ekoloških načinov ogrevanja. Toplotna črpalka deluje tako, da iz zraka, vode ali zemlje jemlje energijo s katero ogrevamo vodo, ki ogreva bivalne prostore.

Pri gradnji atrijskih pritličnih hiš pa v podjetju Marles poskrbimo tudi za zvočno izolativnost. S kombinacijo različnih zvočno izolacijskih materialov pri gradnji lesenih konstrukcij dosegamo enake vrednosti zvočne izolacije kot pri masivni gradnji.

 

Nakup zidane hiše

 

Gradnja atrijskih pritličnih hiš je ognjevarna in protipotresna

V podjetju Marles se ljub precej zmanjšani potresni nevarnosti zavedamo pomembnosti protipotresne gradnje, zato poskrbimo za projektiranje potresno odpornih hiš. Pri nas vam poleg protipotresne varnosti zagotavljano tudi požarno varnost, elementi, ki jih pri gradnji hiš uporabljamo, namreč dosegajo standarde požarne varnosti, ki so na nivoju EU predpisani za gradnjo šol in vrtcev ter bistveno presegajo zahteve, ki so postavljene za gradnjo običajnih stanovanjskih objektov.

 

Ob požarni in potresni varnosti, nismo pozabili niti na možnost poplav in kasnejšo sanacijo gradnje

Ob požarni in potresni varnosti pa ne smemo pozabiti še na nevarnost poplav, ki so bile v Sloveniji v zadnjih letih žal precej pogoste. Res je, da je pritlična hiša veliko bolj izpostavljena nevarnosti poplav, kot nadstropna hiša, saj so v pritlični hiši ogroženi prav vsi prostori. Prav zato je nogo ljudi je še danes prepričanih, da so lesene hiše ob poplavah še dodatno ranljive in so posledice poplav v tovrstnih hišah hujše kot v tradicionalno grajenih hišah. Vendar tovrstne navedbe ne držijo. Sanacija atrijskih pritličnih in drugih lesenih hiš po poplavah poteka tako, da do najvišje višine vode odstranimo mavčno vlaknene plošče in namočeno izolacijo. Ker mavčno vlaknene plošče vlago oddajajo jih je možno posušiti in jih, v primeru, da vlagi niso bile izpostavljene predolgo, ponovno uporabiti. Če je izolacija vseeno preveč poškodovana jih do višine, do katere je segala voda, enostavno zamenjamo. Seveda leseno konstrukcijo pred ponovnim nameščanjem mavčnih plošč posušimo pod 20% vlažnosti. Sanacija talnih oblog in estrihov se izvede z razvlaževalci oz. sušilci, tako da se estrihi odstranijo, podloga pa se posuši. Sledi ponovna namestitev estrihov.

V našem podjetju se zavedamo, da odločitev o nakupu hiše nikakor ni enostavna, zato smo vam ves čas na voljo, da vam pomagamo z nasveti in izkušnjami, ki smo si jih skozi vrsto let nabrali. Kontaktirate nas lahko tako po telefonu kot tudi po e-pošti, ali pa nas obiščete v naši poslovalnici, kjer se bomo z vami pogovorili o vaših željah in zahtevah in jim poskušali kar najbolje ugoditi.