Načrtovanje vgradne omare pod stopnicami v različnih barvah

07. junij 2018

Vgradne omare so dan danes del skoraj vsakega modernejšega stanovanja. Zaradi izjemne funkcionalnosti in dobrega izkoristka prostora jih ljudje nameščajo v spalnice, otroške sobe, pa tudi v garderobe ali kar pod stopnice.


Pri načrtovanju vgradne omare se moramo posvetiti tako njeni notranjosti, kot tudi zunanjosti. Notranjost vgradne omare mora biti funkcionalna in uporabniku prijazna. Tako je priporočljivo da si poleg polic umislimo tudi predale in prostor za obešanje oblačil. Prostor za obešanje oblačil mora biti dovolj velik, da bomo lahko tja obesili tudi daljša oblačila. Ob tem je pomembno, da so predali na višini, kjer jih dosežemo ter tako funkcionalno izpopolnijo prostor. Prednost predalov v vgradnih omarah je predvsem v tem, da lahko z njihovo pomočjo do stvari dostopamo veliko enostavneje kot do stvari, ki so na policah, saj si celotno vsebino predala pripeljemo k sebi.


Nenazadnje pa je pomembno tudi, kako bo vgradna omara izgledala. Odločimo se lahko za zapiranje s klasičnimi ali drsnimi vrati. Klasična vrata, medtem ko so odprta, velikokrat posegajo v prostor, medtem ko se moramo pri drsnih vratih zavedati, da bo ob odprtju ene strani omare, druga stran ostala zaprta in tako nedostopna. Seveda pa ne smemo pozabiti na možnost naročila vgradne omare brez vrat.

 

Vgradne omare pod stopnicami