14. april 2017

Strokovna montaža klime zagotavlja optimalno delovanje


Montaža klime je zahtevno opravilo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjaku za vgradnjo in montažo klimatskih naprav, ki bo uporabnika tudi poučil o pravilni uporabi klima naprave. Klima z montažo je res nekoliko dražja, vendar vam bo pravilna montaža klime prihranila marsikatero skrb. Montaža klimatskih naprav vključuje predogled, vgradnjo, inštalacijo, priključitev naprave na električno omrežje in njen zagon. Lahko se odločimo za podometno ali nadometno montažo.Klima z montažo je v zadnjih letih vse bolj priljubljena, saj klima naprava nudi idealno rešitev za bivanje v vse bolj vročih poletnih mesecih. Obenem pa so vse bolj ugodne tudi cene klimatskih naprav, zato nakup ne predstavlja več tako zajetne investicije. Klima naprava deluje po preprostem fizikalnem načelu. Izkorišča efekt stiskanja in raztezanja hladilnega medija, ki je v bistvu mešanica različnih plinov in ga poznamo pod oznako R410A. Kadar plin stiskamo, se ta segreva, kadar pa se stisnjen plin razteza, se ohlaja in veže nase toploto. Klimo lahko uporabljamo tudi pozimi in v prehodnih mesecih, ko lahko z njo dodatno ogrevamo prostore.

 

klima z montažo


Klimatske naprave in montaža – dobro je vedeti


Najbolj razširjen je klimatski sistem s toplotno črpalko zrak-zrak v deljeni izvedbi, kar pomeni, da je klima sestavljena iz dveh ali več ločenih enot (split sistem). Montaža klime tako vključuje namestitev notranje enote v hiši in zunanje enote na prostem. Mesto namestitve pa določimo na predogledu. Da bi bila montaža klime pravilna, je treba upoštevati nekaj navodil. Notranja enota naj bo nameščena tako, da zračni tok ne bo usmerjen neposredno v ljudi v prostoru, že tu pa je treba upoštevati tudi možnost namestitve zunanje enote klime. Montaža zunanje enote klimatske naprave je možna pri tleh, na balkonu ali strehi, namestimo jo lahko tudi v dobro prezračevano podstrešje ali  kamor koli na steno oz. fasado. Je pa treba pri tem paziti, da klimatska naprava ne bo preveč kazila videza stavbe. Če stanujete v hiši, ki je pod spomeniškim varstvom, se o namestitvi posvetujte s pristojnim organom.

 

montaža klime


Klima z montažo – ugodna cena za vrhunsko storitev


Vas zanima, koliko stane klima z montažo? V podjetju Atlas trading je montaža klime opravljena kakovostno, strokovno, predvsem pa z odgovornim odnosom do kupca. Izkušena in visoko usposobljena ekipa monterjev se na področju klima naprav (montaža in servis) redno izobražuje in je tako redno seznanjena z novostmi na področju klimatskih naprav.