20. januar 2016

Mikrovalovni senzor za zaznavanje gibanja

Mikrovalovni senzor gibanja in prisotnostiMikrovalovni senzor (imenovan tudi senzor prisotnosti) je naprava, ki omogoča zaznavanje gibanja. Naprava oddaja visokofrekvenčne elektromagnetne valove in sprejema njihov odboj. Senzorji prisotnosti so zelo občutljivi, zato lahko zaznajo tudi najmanjše premike. Mikrovalovni senzor gibanja na podlagi zaznanega gibanja sproži nadaljnjo akcijo: lahko prižge in ugasne luč (avtomatizacija luči za prihranek električne energije), lahko sproži alarm (v primeru vloma), posname fotografijo, itd. Zaznavanje premikanja je v veliki večini primerov možno skozi vrata, plastiko, steklo in tudi tanke zidove. Območje zaznavanje je nastavljivo, prav tako tudi občutljivost mikrovalovnega senzorja. Senzor prisotnosti najbolje zaznava predmete, ki se premikajo proti njemu. Moč visokofrekvenčnih valov, ki jih oddaja ta mikrovalovni senzor, je veliko nižja od tistih, ki jih oddajata mikrovalovka in mobilni telefon. Prav zato senzor prisotnosti nima negativnega vpliva na človeško zdravje. Delovanje mikrovalovnega senzorja je izredno zanesljivo, zato ga lahko uporabljate za varovanje doma, vikenda, garaže in drugih objektov.

 

 

Pravilen priklop senzorja za optimalno delovanje naprave

Priklop senzorja prisotnosti je precej enostaven. Pri priklopu senzorja prisotnosti je potrebno predvsem paziti, da naprave niso pod električno napetostjo. Doseg mikrovalovnega senzorja, nastavitev časa in moči osvetlitve so najpomembnejši parametri pri priklopu senzorja prisotnosti. Zelo pomembno je tudi, da senzor pravilno usmerimo. Pri priklopu senzorja torej pazimo, da migetanje dreves, premikanje živali in ostalih stvari ne bo sprožalo lažnih alarmov oz. prižigalo luči po nepotrebnem. Varovanje z mikrovalovnim senzorjem vam daje dragocen občutek varnosti in možnost nadzora nad vašo lastnino.

 

 

Senzor prisotnosti – cena

Cena senzorja prisotnosti v trgovini Mobicom je izredno ugodna, saj se trudimo, da bi strankam ponudili največ za nižjo ceno. Nudimo vam bogato ponudbo raznovrstnih mikrovalovnih senzorjev za različne situacije. Za dodatne informacije obiščite našo stran ali nas kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Vljudno vabljeni k obisku naše spletne strani in nakupu naših kvalitetnih izdelkov.