10. januar 2019

Masažni bazeni, zunanji – za boljše počutje in odpočite misli!

Masažni bazeni nam omogočajo sproščanje v udobju lastnega doma. Samo pomislite, kolikokrat ste se v termalnem centru razvajali v masažnem bazenu in ste pomislili, da bi enega imeli kar doma. Gre za investicijo, pred katero je potreben tehten premislek, saj je na trgu toliko različnih modelov zunanjih masažnih bazenov, vključno s takšnimi, ki nam poleg masaže omogočajo tudi plavanje. Pred izbiro razmislimo, katere funkcije masažnega bazena so nam pomembne in katerih praktično ne potrebujemo oziroma si jih ne želimo, saj bo tako izbira primernega modela enostavnejša. Z izbiro primernega modela zunanjega masažnega bazena si zagotovimo možnost sprostitve v domačem okolju več let vnaprej, saj gre za dolgoročno investicijo in naložbo v lastno zdravje ter boljše počutje. Pozitivni vplivi uporabe masažnih bazenov na zdravje so bili namreč znanstveno dokazani. Vodna masaža lajša stres, prispeva k sprostitvi mišic, ki si opomorejo od vsakodnevne aktivnosti, naš um se zbistri, bolečina izgine, mi pa se počutimo bolje. Hidroterapija nam omogoča doseganje bolj zdravega načina življenja, a nam za to ni potrebno obiskovati termalnih centrov. Zunanji masažni bazeni nam namreč omogočajo koristno preživljanje prostega časa v domačem okolju. Že po 20-minutni uporabi zunanjega masažnega bazena se počutimo veliko bolje, saj ima vodna masaža neverjeten vpliv na naše telo. V kolikor razmišljate o masažni in plavalni funkciji, so lahko izberete plavalno-masažni model zunanjega masažnega bazena, ki združuje vse prednosti masažnih in plavalnih bazenov. Poleti si privoščimo osvežitev, pozimi pa prijetno sprostitev. Najpogosteje iskani so masažni bazeni za 2 osebi, na voljo pa so tudi modeli, primerni za več oseb hkrati.

 

Zakaj si privoščiti masažo s toplo vodo?

Masaža s toplo vodo je znana že od nekdaj - krepi imunski sistem, lajša bolečine v hrbtenici, blagodejno vpliva na razbolele mišice ali vneta mišična tkiva, pomaga pri zdravljenju bolečin, pri artritisu, glavobolih in zmanjšuje učinke stresa. Uporaba masažnega bazena vpliva na izboljšanje spomina, ob tem pa je največkrat najpomembnejši učinek druženje z ostalimi družinskimi člani ali prijatelji, ki vpliva na sprostitev in zmanjšanje napetosti. Vse, kar moramo storiti za popoln užitek je, da vključimo zunanji masažni bazen in si vzamemo čas za sprostitev po napornem in stresnem dnevu. Zakaj se ne bi čisto vsak dan pričel in končal sproščeno? Izberite model zunanjega masažnega bazena, ki ustreza vašemu načinu življenja ter si tako privoščite kvalitetno preživljanje časa z družino in prijatelji.

 

Zunanji masažni bazeniVodna masaža v masažnem bazenu za 2 osebi

 

Zakaj so masažni bazeni WaterWave boljši od drugih modelov?

Masažne šobe v bazenih WaterWave Spas ob običajnih oblikah masaže omogočajo tudi refleksoterapijo, katere posledica je nemoten pretok energije po telesu, ob tem pa se sproščajo endorfini - hormoni sreče, ki blažijo simptome depresije, pa tudi simptome revmatičnih obolenj. Če so bili zunanji in notranji masažni bazeni do nedavnega na voljo le v zdraviliščih in specializiranih kozmetičnih centrih, lahko imamo danes vrhunski masažni bazen nemškega proizvajalca kar na domačem vrtu ali celo v notranjosti doma. Uporabljamo ga lahko skozi vse leto in si tako kadarkoli privoščimo individualno sprostitev z vodno masažo. Pri tem ne pozabimo na primerno vzdrževanje masažnega bazena, saj mora biti voda čista in bakteriološko neoporečna. Kvalitetni masažni bazeni so enostavni za vzdrževanje, saj so izdelani tako, da je njihovo čiščenje enostavno, za samo mehansko čiščenje vode pa poskrbijo tehnološko dovršeni filtracijski sistemi s skoraj neslišnim delovanjem. V kolikor poskrbimo za nadstrešek, bomo masažnemu bazenu precej podaljšali življenjsko dobo in pravzaprav niti ne potrebujemo popolnega nadstreška, saj zadostuje že delni nadstrešek, za izdelavo katerega se uporabljajo različni materiali.  Ohišje iz lesene obloge je zahtevnejše za vzdrževanje, zato se večina posameznikov raje odloči za ohišje iz plastike, a ker imata oba materiala svoje prednosti in slabosti, si je tudi na tem mestu potrebno vzeti dovolj časa za premislek.

 

Masažni bazen za 2 osebi, ki bo obogatil vašo srečo

Masažni bazen za 2 osebi WaterWave je na voljo v različnih modelih, ki se med seboj razlikujejo tudi po dimenzijah, teži, številu sedežev in ležišč ter dodatnimi opcijami, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo. V podjetju Ema bazeni nam lahko zaupate svoje želje, mi pa vam bomo pomagali poiskati pravo rešitev. Če nas obiščete v razstavnem salonu v Hočah, si lahko zunanje masažne bazene ogledate v živo in z izbiro primernega obogatite svojo srečo. Obljubljamo vam celostni pristop in čisto vodo – vaša vodna oaza bo tako resnična, da boste iskali korale. Pokrivamo vso Slovenijo, zato nam zaupajte vaše želje ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate. Pomagali vam bomo poiskati zunanji masažni bazen, ki bo izpolnil vaše želje in pričakovanja!