26. junij 2017

Magnetni filter in magnetni materiali

magnetni filterMagnetni filter nam lahko pomaga pri preprečevanju izpadov v proizvodnji, zmanjšuje pa tudi stroške morebitnih popravil, zato je njegova namestitev vsekakor priporočljiva. Uporabljamo jih na podoben način kot magnetne rešetke, le da so namenjeni filtriranju precej manjših delcev, poleg tega pa je kompleksnejša tudi njihova izvedba. Magnetni filtri filtrirajo feromagnetne kovinske snovi, kot sta železo in jeklo, izjema pa niso niti šibkejši magnetni delci (ostanki nerjavnega jekla). Magnetni materiali oziroma njihova  pravilna izbira je pri izdelavi magnetov ključnega pomena, saj imajo različne snovi različno magnetno delovanje, kar moramo upoštevati v magnetni tehnologiji. Glede na vrsto izbranega materiala ločimo tudi različne magnete, med katerimi se vse pogosteje uporabljajo tudi trajni magneti, ki se od elektromagnetov razlikujejo po tem, da je njihovo magnetno polje trajno (elektromagnetno polje preneha takoj, ko izklopimo tok).

 

 

Magnetni materiali – pomen prave izbire

Magnetni materiali imajo v magnetni tehnologiji velik pomen, saj lahko neprimerno oziroma nepravilno izbrani materiali onemogočijo normalno delovanje magneta. Med vrhunske izbire sodijo magneti redkih zemlj, ki jih lahko uporabimo za proizvodnjo različnih produktov – pri večini lahko izberemo tudi polarizacijo in njeno številčnost. Pomembni so tudi za delovanje magnetnih filtrov, ki se med drugim uporabljajo tudi v prehrambeni, farmacevtski in keramični industriji, o njih pa lahko povprašamo tudi nekoga, ki se ukvarja s prodajo magnetov. Ker je magnetni filter pogosto nepogrešljiv pripomoček, ga izdelujemo tudi po naročilu kupca, pri čemer lahko prilagodimo magnetno moč.

 

 

magnetni materialiMagnetni filter za hladilno emulzijo

Magnetni filter za hladilno emulzijo omogoča prečiščevanje do kar 99% medijev. Filtracija hladilnih sistemov brusne emulzije je pomembno sredstvo obnovljivih virov, saj na tak način podaljšamo življenjsko dobo emulzije, pri čemer tudi prihranimo, saj nam emulzije ni potrebno pogosto menjavati. Za dodatne informacije o magnetnih materialih in izdelavi magnetov smo vam vedno na voljo v podjetju Ilirik, v katerem vam bodo prijazni svetovalci z veseljem predstavili različne vrste materialov, vam pomagali pri izbiri pravega materiala, zaupali pa vam bomo tudi ceno permanentnega magneta. S pomočjo magnetne tehnologije našim strankam lajšamo delo že 15 let, zato smo prepričani, da bomo znali svetovati tudi vam. Vljudno vabljeni!