18. maj 2018

Ležišča iz pene različnih vrst ali iz 100-odstotnega lateksa

Ležišča so danes na voljo v številnih različicah, zato je izbira zares najboljšega pogosto precej otežena. Zavedati se morate, da ne obstaja ena sama, idealna možnost, ki bi bila primerna za vse. Naša telesa in potrebe se razlikujejo, kar velja seveda tudi med spanjem. Še posebej če se soočate s specifičnimi težavami, mora biti vaša izbira zelo premišljena, pri čemer je seveda zelo dobrodošlo, da si pomagate z nasveti strokovnjakov

 

Ležišče ugodno

 

Ležišča iz pene prinašajo določene prednosti

Za ležišča iz pene se je uveljavil predsodek, da gre za manj kakovostno opcijo, vendar pa je ta oznaka mnogo preveč splošna, da bi jo lahko aplicirali na vse možne različice. Za peno, ki je bila uporablja pri izdelavi izdelkov iz ponudbe naše trgovine Zdravapostelja, velja, da po lastnostnih ne odstopa bistveno od lateksa. Tisto, kar velja za najpomembnejšo odliko pene kot umetnega materiala, pa je, da omogoča prilagajanje trdote ležišča na posameznih delih. Tako je mogoče zagotoviti zares idealen položaj med spanjem. Seveda pa je mogoče izbirati med različnimi vrstami – najpogosteje se uporabljata poliuretanska pena za ležišča in spominska. V nadaljevanju preverite, kdaj je bolj smiselno izbrati prvo in kdaj drugo. Obenem smo vam na voljo za osebno svetovanje, z upoštevanjem vaših individualnih zahtev in morebitnih omejitev oziroma specifičnih težav, povezanih s spanjem.

 

Poliuretanska pena za ležišča poskrbi za dovolj trdo ležišče

Danes se ogromno ljudi sooča s težavami s hrbtenico. Pretežno sedeče delo in pomanjkanje gibanja v popoldanskem času slej ali prej zahtevata svoj davek. Včasih pa so bolečine v hrbtenici posledica določenih poškodb. Ne glede na to, kaj je krivo, da vaša hrbtenica ni v najboljšem stanju, ima to zagotovo vpliv na vaše spanje. Če spite na stari, zdelani vzmetnici, se bo situacija sčasoma še poslabšala. Za ljudi, ki se soočajo z bolečinami v hrbtenici, je običajno najboljša rešitev trdo ležišče. Dobra izbira v takšnih primerih je poliuretanska pena za ležišča. Z uporabo poliuretanske pene dobimo primerno trdo ležišče, ki se hkrati zelo uspešno prilagaja teži telesa.

 

Kakovostno ležišče iz pene

 

Za optimalno udobje izberemo ležišča iz spominske pene

Kadar želimo poskrbeti za še posebej udoben spanec, se priporoča spominska pena, ki so jo razvili pri Nasi. Zanjo je značilno, da jo naša telesna toplota prijetno zmehča, obenem pa se spominska pena povsem prilagodi naši temperaturi in položaju telesa. Posledično imamo med spanjem poseben občutek lahkosti. Pomembna prednost tega ležišča je hkrati ta, da preprečuje prekomerno razmnoževanje škodljivih bakterij, plesni in pršic, zato je primerno za alergike. Naša ležišča se lahko pohvalijo tudi s posebno mehurčkasto sestavo. Ta poskrbi za stalno odvajanje vlage, saj skoznjo ves čas kroži zrak. Spanje je tako  izjemno zdravo in udobno.

 

Lateks ležišča iz naravnih materialov

V naši ponudbi vas čakajo tudi ležišča iz naravnih materialov, natančneje iz 100-odstotnega lateksa. Naravni materiali, kot je lateks, so izjemno prijetni na otip, obenem pa nudijo kakovostno zaščito pred bakterijami in pršicami. Ležišča iz naravnih snovi preprečijo, da bi prihajalo do prekomernega zadrževanja vlage, saj so zelo zračna. Če se odločite za lateks, lahko izbirate med različnimi debelinami jedra. Pri tem je smiselno predvsem, da upoštevate svojo telesno težo. Če je ta nekoliko višja, je najbolje izbrati malce debelejše jedro – in obratno, pri nižji telesni teži zadošča tanjše jedro. Debelina jedra je sicer pri našem prodajnem programu od 14 do 20 centimetrov.

 

Dodatna ponudba in nekaj namigov za kakovosten spanec

Ležišča pa niso edino, kar vam ponujamo. Na voljo so vam še kakovostni vzglavniki, odeje, blazine, letvice oziroma lesena dna in posteljnina. Čeprav je prav od kakovosti ležišča v veliki meri odvisno, kako dober bo vaš spanec, pa ne smete pozabiti niti na druge elemente, ki pomembno prispevajo svoj košček v celoto. Upoštevati je smiselno še nekaj dodatnih napotkov. Zelo pomembno je, da je temperatura v vaši spalnici primerna. Priporočamo, da pred odhodom v posteljo prostor vedno dobro prezračite. Nujno je redno menjavanje posteljnine, najmanj vsaka dva tedna, poleg tega pa jo je dobro vsak dan stresti (ob odprtem oknu). Načeloma zadostuje, da posteljnino operete na temperaturi 40–60 °C, izjema je le primer bolezni, ko svetujemo pranje pri višjih temperaturah. Čez dan puščajte posteljo odgrnjeno, saj to močno zmanjša nevarnost za razmnoževanje pršic. Kombinacija našega ležišča in druge opreme oziroma dodatkov ter upoštevanja naštetih nasvetov bo poskrbela za bistveno izboljšanje vašega spanja. Posledično boste čez dan precej manj utrujeni, vaša produktivnost se bo izboljšala, opazili pa boste pozitivne vplive na zdravje. Poleg urejene prehrane in zadostnega gibanja je namreč prav spanec eden izmed najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje dobrega zdravja. V naši ponudbi boste našli izdelke za vso družino – tudi za otroke. V letih odraščanja je optimalen spanec zagotovo še posebej pomemben, zato se vam investicija v vrhunsko kakovost vsekakor obrestuje. Ponujamo vam dostopne cene in možnost nakupa na obroke brez obresti, pogosto pa pripravimo posebne akcije, ko je možen nakup z dodatnim popustom.