10. december 2017

Lesena rabljena okna nimajo dobrih izolacijskih lastnosti


Če razmišljate o menjavi vaših rabljenih dotrajanih lesenih oken, vam priporočamo vgradnjo visoko kvalitetnih lesenih oken Marles. Naša lesena okna skrbijo za prefinjen izgled vašega doma, prav tako pa skrbijo za odlično kvaliteto zraka v prostoru. V podjetju Marles izdelujemo visoko kvalitetna lesena okna iz različnih vrst lesa kot so. Stara rabljena lesena okna ponavadi ne tesnijo več dobro, zato so toplotne temperaturne izgube pri rabljenih oknih lahko kar velike. Pri rabljenih lesenih oknih tudi velikokrat naletimo na zelo rabljen zapiralni mehanizem, zaradi česar se mehanizem zatika oziroma ne teče gladko. Vzrok za zamenjavo rabljenega stavbnega pohištva je tudi slaba izolativnost. Z leti je tehnologija izdelave stavbnega pohištva zelo napredovala, uporabljajo se drugačni materiali, ki dajejo boljše rezultate. Zagotovo vaša stara rabljena lesena okna niso dobro zvočno izolativna. Šele, ko boste zamenjali rabljena lesena okna, boste videli kako moteči so bili zunanji zvoki. Poudariti velja tudi varnost rabljenih lesenih oken, ki je praktično nična. Novo stavbno pohištvo ima varnostne sisteme, ki zelo učinkovito varujejo vaš dom. Razlogov za zamenjavo rabljenih lesenih oken je veliko, dodaten razlog pa so naše ugodne konkurenčne cene.

 

lesena okna


Rabljena lesena okna lahko nadomestite z novimi izdelanimi po meri


Lesena okna po meri so najboljša zamenjava rabljenih oken, saj se idealno prilegajo odprtini kar zelo poenostavi vgradnjo. Ker je stavbno pohištvo narejeno po meri, je možna izdelava nestandardnih velikosti oziroma velikosti identični starim rabljenim oknom. Prednost izdelave po meri je tudi nadgradnja varnostnih elementov. Serijsko narejenemu stavbnemu pohištvu lahko vedno še dodate kakšno opcijo, da zagotovite res najvišjo raven varnosti vašega doma. Pri izdelavi po meri imate proste roke glede izbire barve lesa. Lahko si zamislite kakršnokoli barvno kombinacijo, ki najbolj ustreza celotnemu izgledu vašega doma ali pa se odločite za barvo, identično barvi rabljenega stavbnega pohištva.

 

lesena okna


Nudimo različne vrste lesenih oken, ki ustrezajo visokim kakovostnim standardom


V našem podjetju nudimo različne tipe lesenega stavbnega pohištva. V serijski ponudbi proizvajamo enokrilna in dvokrilna lesena okna ter lesena drsna okna. Odločitev med enokrilnim ali dvokrilnim oknom je stvar okusa stranke in njenih želj. Dvokrilna lesena okna imajo bolj tradicionalen videz in se dobro podajo k stavbam, narejenim po klasičnih načrtih ali pa se uporabljajo na stavbah, ki morajo pri zamenjavi rabljenega stavbnega pohištva striktno upoštevati določene smernice, ki zahtevajo enak izgled rabljenih in novih oken. Takšni primeri so običajno s stavbami, ki imajo zgodovinsko vrednost in mora biti rabljeno stavbno pohištvo nadomeščeno z identičnim novim stavbnim pohištvom. Lesena drsna okna so običajno večjih površin. Drsna okna so odlična rešitev, če ni prostora za stavbno pohištvo s krilnim odpiranjem.