08. januar 2018

Izdelujemo lesena okna standardnih dimenzij in po meri

Lesena okna, ki jih izdelujemo iz kvalitetnega trdnega lesa pripomorejo k boljšim bivalnim razmeram v vašem domu ali poslovnem prostoru. Zaradi svoje specifične zgradbe skrbijo za optimalno vlažnost zraka kar ima velik vpliv na naše zdravje. Lesena okna po meri ali lesena okna standardne dimenzije, ki dajejo vašemu domu lep izgled so tudi zelo varna in preprosta za uporabo. Lesene okvirje izdelujemo v različnih dimenzijah. Pogoste dimenzije za katere se odločajo naše stranke so med drugimi tudi lesena okna 120 x 100 in lesena okna 80 x 100.

 

Okna lesena dimenzije


Po meri narejena lesena okna se optimalno prilegajo pripravljeni odprtini

Leseni okvirji po meri so najboljša rešitev za vaš dom sploh v primeru nestandardnih oblik okenskih odprtin. Z izdelavo po meri je zagotovljeno idealno prileganje okenski odprtini. Tako prihranite čas in stroške, ki bi jih imeli s prilagajanjem okenske odprtine standardno izdelanim okvirjem. Če je okvir izdelan po meri, si lahko izbirate tudi kompleksnejše oblike lesenih okvirjev, ki popestrijo izgled prostora.  


Lesena okna po meri vam izdelamo iz kvalitetnih materialov

Kvalitetne lesene okvirje po meri nadgrajujemo s kvalitetnim steklom, okovjem in pololivami. Končni produkt je okno, ki je estetsko, funkcionalno in varno. Okvirje vam lahko izdelamo v različnih barvah. Uporabljamo lazurne in pokrivne barve, ki so človeku in okolju prijazne, izdelane so na vodni osnovi. Okvirji po meri imajo trikratni nanos in sicer osnovno impregnacijo, vmesni nanos in končni nanos. Stekla, ki jih uporabljamo, zagotavljajo zvočno in toplotno izolacijo ter varnostno zaščito. Stekla delimo v pet skupin. Prva so toplotnozaščitna stekla, ki zmanjšujejo toplotne izgube kar omogoča boljšo rabo energije. Steklo je visokoprepustno za sončno energijo in neprepustno za dolgovalovna sevanja. Druga so sončnozaščitna stekla, ki poleti ščitijo pred pregrevanjem prostorov, pozimi pa ščitijo pred velikimi toplotnimi izgubami zaradi velikega pretoke sončne energije. Tretja so zvočnozaščitna stekla, ki nudijo odlično zaščito pred zvoki iz okolja, ki motijo koncentracijo pri vsakodnevnih obveznostih in spanje. Četrta skupina so varnostna stekla, ki jih delimo na lepljena varnostna stekla in kaljena varnostna stekla. Ta stekla varujejo zdravje in življenje ljudi, nudijo zaščito pred požari, vlomi, izstrelki in ščitijo premoženje pred poškodbami. Zadnja peta skupina so ornametna stekla, ki nudijo lep estetski videz in popestrijo prostor. Okovje, ki ga vgrajujemo je kvalitetno in trpežno. Nudi možnost kombiniranega odpiranja kar omogoča zračenje prostorov z okni odprtimi na stežaj ali z delno odprtimi okni na kip. Pololive na oknih po meri so izdelane iz kvalitetnih materialov v različnih barvah. V mehanizmu imajo vgrajeno varnostno sklopko, ki preprečuje premikanje pololive iz zunanje strani in prisilno odpiranje okna od zunaj.

Lesena okna po meri Marles okna