Lesena (smreka, macesen) in alu les okna: prednosti – zbogom kondenz

22. september 2017

Lesena okna brez nabiranja kondenza

Če razmišljate o zamenjavi vaših oken, vam v podjetju Okna KLI Ambient d. o. o. priporočamo nakup lesenih oken. Les je naraven material, ki v dom prinese občutek topline in prijetne domačnosti. Lesena okna se lahko pohvalijo z veliko pozitivnimi lastnostmi, med drugim so lesena okna izredno dober toplotni izolator, ker »dihajo« je strah pred nastankom kondenza popolnoma odveč. V primerjavi s PVC okni, ki prostor nepredušno zaprejo, lesena okna prepuščajo zrak. Če imate PVC okna, morate prostor pogosteje zračiti. Zaradi vlage, ki ostaja v prostoru, predvsem v zimskem času, se lahko pojavi kondenz. Za nastanek kondenza pri lesenih oknih ni bojazni, saj vlago vpijejo okna. Ena izmed prednosti lesenih oken je torej, da les uravnava vlago v prostoru – če je v prostoru preveč vlage, jo vpija, če jo je premalo, jo oddaja. Pri nas boste dobili kvalitetna lesena okna iz kakovostnega lesa. Veliko strank je v dilemi, katera lesena okna izbrati. Smreko ali macesen? Obe možnosti imata dobre in slabše lastnosti. Preden se odločite za nakup lesenih oken iz smreke ali macesna, pretehtajte vse možnosti. Na vprašanja vam z veseljem odgovorimo zaposleni v Okna KLI Ambient d. o. o.


Katera okna izbrati? Alu ali les? Rešitev za vas so alu les okna.

Lesena okna izdelujemo iz kakovostnega in trpežnega lesa, lahko pa ga nadgradimo z alu materiali. Če ste v dilemi, ali izbrati lesena ali alu okna, potem imamo za vas rešitev: alu les okna. Alu les okna imajo kvalitetne aluminijaste profile, ki zagotavljajo še boljšo zaščito pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Aluminij je izredno trpežen in kvaliteten material, ki ga odlikuje izjemno dolga življenjska doba. Z vzdrževanjem alu les oken boste imeli malo dela, saj alu les okna ne potrebujejo dodatnega barvanja in premazovanja. Alu lesena okna so, prav tako kakor lesena okna, izredno kvalitetna, dihajo in preprečujejo nastanek kondenza zaradi vlage. Prednost alu lesenih oken je tudi odlična toplotna izolacija, ki omogoča visoke prihranke pri ogrevanju prostorov. Alu les okna, poleg uravnavanja vlage in preprečitve nastanka kondenza, tudi izredno dobro tesnijo, kar pomeni tudi odlično zvočno izolacijo. Če ste v dvomih, katera okna izbrati, alu ali lesena, potem je alu les okno idealna rešitev za vas.


Poskrbeli bomo za strokovno izdelavo in montažo

Če želite zamenjati vaša stara okna z novimi, je podjetje Okna KLI Ambient d. o. o. pravi naslov za vas. Nahajamo se v Logatcu, v neposredni bližini Ljubljane. Za vas bomo izdelali kvalitetna lesena okna iz smreke ali macesna, jelke ali hrasta itd. Prilagajamo se vašim željam in zahtevam. Poskrbeli bomo tudi za strokovno montažo lesenih oken. Pripeljemo se k vam v Ljubljano ali katerokoli drugo mesto v Sloveniji.

 

katera les alu okna izbrati in kaj so njihove prednosti