22. maj 2017

lektoriranje strokovnih besedilLektoriranje besedila poceni in po potrebi zelo hitro!


Lektoriranje besedila je dosti bolj zahtevno, kot si marsikdo misli. Kdor prevzame lektoriranje besedila, mora biti seveda jezikovno visoko usposobljen. Lektoriranje besedila pa poleg odličnega poznavanja besedila zahteva tudi druge vrline. Lektoriranje strokovnih besedil, kot je denimo lektoriranje diplome, od lektorja zahteva tudi visoko razgledanost. Tisti, ki ni ustrezno razgledan, lahko v primeru, ko prevzame lektoriranje strokovnih besedil, zagreši tudi kakšno napako zaradi pomanjkljivega znanja. Zadeva je lahko še posebej problematična, ko gre za lektoriranje angleškega besedila, če je lektor nerazgledan in ni naravni govorec angleščine.


Lektoriranje besedila pri nas opravljajo vrhunsko razgledani lektorji


Lektoriranje strokovnih besedil pri nas izvajajo le vrhunsko razgledani lektorji. Seveda je takšna razgledanost, ko gre za lektoriranje besedila, velika prednost. V primeru, da gre za lektoriranje angleškega besedila, mora biti lektor ne le nadpovprečno vešč v angleškem jeziku, ampak mora razumeti tudi mentaliteto naravnih govorcev, če sam ni naravni govorec v angleščini. Seveda pa mora tudi dobro poznati področje, ki ga lektorira. Cena za lektoriranje besedil je pri nas ugodna, za študente pa je najnižja v državi. Poleg lektoriranja besedil opravljamo tudi druge storitve, kot so prevodi in tehnično urejanje diplomskih nalog. Prednost tega, da nudimo lektoriranje in prevajanje, je v tem, da lahko študentom poleg lekture ponudimo tudi prevod diplomskega povzetka iz slovenščine v angleščino.


Lektoriranje strokovnih besedil pri nas poteka hitro

Lektoriranje besedila


Visoka usposobljenost in razgledanost lektorja je povez

ana tudi s hitrostjo, s katero uspe opraviti svoje delo. Pri nas lektoriranje strokovnih besedil poteka zelo hitro. To drži v primeru, če gre za lektoriranje angleškega besedila ali slovenskega tek

sta. Čeprav delamo hitro, pa je cena za lektoriranje besedil pri nas za študente najnižja v državi. To je izraz naše velike simpatije in naklonjenosti do študentov. Študente namreč iskreno spoštujemo, ker se zavedamo, da je pot do izobrazbe dolgotrajna in naporna. Posebej nizka cena za lektoriranje besedil, ki nam jih posredujejo študenti, je tako neke vrste podpora pri njihovih prizadevanjih.