LED avtomobilski in delovni žarometi (luči) 48w delujejo na napetost 12 v

22. november 2017

LED delovni žarometi LED avtomobilski žarometi – svetlejši, varčnejši in bolj dolgoživi

Avtomobilske luči so ponoči pogosto edini vir svetlobe in nam omogočajo varno pot, zato jim je še  pred nakupom avtomobila treba nameniti posebno pozornost. Tehnika svetil pri avtomobilih se nenehno spreminja. Zadnja desetletja je razvoj avtomobilskih žarometov usmerjen v večjo učinkovitost svetilnosti, torej v kakovostnejšo osvetljenost ceste, ostala pa je dolgo znana zasnova dvojne osvetlitve: z dolgimi in z zasenčenimi žarometi. Prvi služijo vožnji v času, ko je vozilo na cesti (ponoči) samo, v vseh ostalih primerih pa uporabljamo zasenčene. Mnoga sodobna vozila so danes opremljena z LED dnevnimi lučmi in halogenskimi ali ksenonskimi žarometi.


Zanesljivo delovanje in dolga življenjska doba svetlečih diod zvišujeta raven varnosti zaradi majhne možnosti izpada. LED žarometi se med drugim ponašajo tudi z veliko svetilnostjo, dolgo življenjsko dobo, svetlobnim spektrom, ki je podoben dnevni svetlobi, in nizko porabo energije. Kljub temu, da so LED Led avtomobilski žarometi 12vavtomobilski žarometi še precej dragi, prispevajo velik delež k varnosti.


LED delovni žarometi so robustni in delujoči tako v prašnem kot deževnem okolju

LED delovne luči, npr. 48 w, so namenjene za uporabo na delovnih strojih in gospodarskih vozilih (od traktorjev do tovornih vozil, prikolic in teptalcev snega), plovilih ter kamp prikolicah oziroma avtodomih, kjer je električna napetost med 9 in 32V. Delovne LED luči delujejo na napetosti 12V in 24V. Vsi LED delovni žarometi so vodoodporni s standardom zaščite IP 67. Zaradi hladno bele barve svetilnosti so odlična zamenjava za halogenske sijalke. Po svetilnosti je 18W LED delovna luč primerljiva z H3 55W halogensko žarnico, ker pa je svetloba bele barve, je svetloba veliko močnejša.


Načeloma lahko LED delovne luči uporabljamo tudi v gospodinjstvih oziroma povsod, kjer je standardna napetost AC 230V, vendar le v kombinaciji z ustreznim napajalnikom.