21. februar 2018

 

Lasersko graviranje kovin

 

Lasersko graviranje kovin omogočajo napredni laserski stroji in druga laserska tehnologija, ki uporablja moč laserja za rezanje različnih materialov in debelin. Laserski razrez se uporablja v več panogah, med katerimi so gradbeništvo, elektro in elektronska industrija, izdelava medicinske opreme ter kovinskih konstrukcij samo nekatere izmed panog. Prednost laserja nasproti drugim razrezom je, da omogoča natančno lasersko graviranje, razrez in krivljenje pločevine ter cevi obenem pa je to tudi cenovno ugodna ter hitra rešitev. Stroj za lasersko graviranje kovin je računalniško voden zato gre za avtomatiziran proces, pri čemer je hrup zmanjšan na minimum. Pogosto se stroj za lasersko graviranje uporablja tudi za poenostavitev nekaterih postopkov v industriji s pridom pa njegovo moč izkoriščajo v farmaciji, medicini, laboratorijih ter drugih panogah.


Stroj za lasersko graviranje


Stroj za lasersko graviranje omogoča, da se v površino s pomočjo laserja gravirajo določeni motivi, črke, podobe in druge linije po želji naročnika. S pomočjo računalnika se vnese željeni vzorec ali drug motiv, ki ga nato laserski stroj s pomočjo metodologije ˝leteča optika˝ prenese na površino. Najmodernejši stroji za lasersko graviranje kovin nam bistveno zmanjšajo proizvodne stroške, omogočajo odličen izkoristek materiala ter imajo minimalen negativen vpliv na okolje saj so na najvišji tehnološki ravni. Gre za izjemno natančne naprave, za katere je značilna natančnost +/- 0,1 mm, kar pomeni, da omogočajo kakovostno izdelavo še tako zahtevnega izdelka ali pa graviranje kompliciranih oblik. Na tržišču obstajajo laserski stroji, ki omogočajo razrez najrazličnejših dimenzij površin, tudi izjemno velikih. Nekateri stroji za lasersko graviranje imajo omogočeno tudi možnost delovanja brez prisotnosti operaterja, kar dandanes predstavlja razbremenitev delovne ekipe ter dostavo izdelkov v dogovorjenem roku. V primerjavi z drugimi napravami laserski stroji pripomorejo k zmanjšanju emisij CO2 zaradi majhne porabe energije in krajšega časa delovanja. Tudi za varnost je poskrbljeno saj stroji za lasersko graviranje kovin celoten proces rezanja izvajajo znotraj kletke, na posebni površini, ki jo imenujemo rezalni pladenj.
V podjetju Skitti imamo večletne izkušnje z laserskim graviranjem, razrezom in krivljenjem pločevine ter inoxa, opravljamo pa tudi druga ključavničarska in kovinostrugarska dela kot sta peskanje in barvanje kovin. V kolikor imate vprašanje glede laserskega graviranja kovin pa ne veste kam bi se obrnili, smo vam na voljo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami. Pokličite ali pišite nam in radi vam bomo pomagali!

 

Lasersko graviranje kovinStroj za lasersko graviranje


Laserski stroj najvišje tehnologije za graviranje kovin


Za lasersko graviranje kovin v podjetju Skitti d.o.o. uporabljamo stroje za novodobne lasersko graviranje najvišje tehnologije, ki omogočajo hiter in natančen razrez ter ostalo manipulacijo s pločevino, železom, aluminijem ter inox materialom. Moderni laserji za graviranje in razrez kovin omogočajo rezanje železa različnih debelin, od 0,5 do 25 mm zato so najboljša tehnološka rešitev za razrez kovin, pločevine ter inoxa. En sam stroj za lasersko graviranje nadomesti več različnih aparatov, ki smo jih morali uporabljati pred odkritjem laserja zato tovrstne naprave v podjetju Skitti z veseljem uporabljamo. Za zagotavljanje vrhunskih storitev se najpogosteje uporablja laserski stroj s cevnim laserjem, poznamo pa tudi številne druge.


Laserski razrez in krivljenje pločevine


Laserski razrez in krivljenje pločevine v nekaj potezah je mogoč le s preizkušenimi in A-testiranimi stroji za lasersko graviranje. Takšen postopek nadomesti dolg seznam klasičnih metod in nam omogoča pripravo ter obdelavo kovin, pločevine, inoxa ali aluminija na povsem nove načine. Pri tovrstnem laserskem razrezu bodisi inox materiala ali drugih kovin se uporablja 3-D tehnologija, ki je izjemno natančna, obenem pa multifunkcionalna. Laserski stroji nam tako brez težav omogočajo obdelavo kovin različnih profilov, razrez inox pločevine, rezanje različnih oblik, kot so odprtine za razne priključke, razrez delov, primernih za vgradnjo in podobno. Zakaj ne bi prihranili čas in denar z mučno obdelavo kovin in pločevine doma? Zaupajte strokovnjakom kot je Skitti, d.o.o. in še tako zahteven podvig, kot je laserski razrez inox-a bo postal nenadoma zelo enostaven!


Laserski razrez Inox – Ljubljana


Vas zanima kje v okolici Ljubljane je lasersko graviranje kovin najcenejše, obenem pa za svoj denar dobite storitev vrhunske kakovosti? Ne bo vam treba daleč iz prestolnice, da bi si zagotovili najboljšo ceno za laserski razrez inox, kovine ali pločevine. V podjetju Skitti iz Izlak se trudimo zagotoviti najboljšo storitev laserskega razreza in krivljenja pločevine z najboljšimi laserji moderne tehnologije po dosegljivih cenah. V kolikor imate vprašanja glede poteka laserskega graviranja, ne odlašajte. V podjetju Skitti imamo večletne izkušnje z laserskim razrezom in krivljenjem različnih materialov obenem pa se ukvarjamo tudi z peskanjem in barvanjem kovin ter drugimi kovinstrugarskimi ter ključavničarskimi deli. Z veseljem vam bomo pomagali z nasvetom ali primerom dobre prakse!