Kvalitetni prenosniki za študente

29. februar 2020

Prenosniki za študente

 

Vsako leto se pojavljajo enaka vprašanja: kateri so najboljši prenosniki za študente? Kateri prenosnik za študij izbrati? Je prenosnik do 500 eur kvaliteten prenosnik? Kateri so bolj vzdržljivi prenosniki?

Priporočljivo se je najprej pozanimati, ali ima šola, univerza oziroma fakulteta kakšne posebne zahteve glede programske opreme, nato pa po specifikacijah poiskati trgovce, ki ponujajo popust na prenosnik za študij.

Če boste prenosnik uporabljali le za enostavnejša dela, kot je beleženje, raziskovanje in pisanje in ne urejali video posnetkov ali igrali zahtevnejših iger, bo skoraj vsak prenosnik do 500 eur z vsaj 4 GB pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje primeren za študij. Prenosniki za študente so v ponudbi vseh večji blagovnih znamk računalnikov. Odlični pa so tudi obnovljeni prenosniki iz BBT, kjer lahko dobite kvaliteten prenosnik za manj denarja.

Najpomembnejše stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri novega prenosnika so:

-       od 12,5 do 14-palčni zaslon.  

-       Za več kot 500 evrov morate dobiti Core i5 CPU 1920 x 1080 zaslon 8 GB RAM-a SSD Storage.

-       8+ ur trajanja baterije.

-       Po potrebi prenosnik 2 v 1.

Prenosniki za študente morajo imeti tudi dobro ergonomijo, zato je potrebno biti pazljiv pri specifikaciji tipkovnice.  

Prenosniki pod blagovnimi znamkami, kot so HP, DELL, LENOVO med drugim ponujajo tudi odlične prenosnike za študij. Kvaliteten prenosnik do 500 eur lahko dobite pri BBT.