13. julij 2017

Krožna žaga za drva, uporaba krožne žage za drva

Krožna žaga za drva naj bo robustna in zmogljiva, omogočiti pa mora hitro in učinkovito izdelavo drv v različne namene. S pomočjo krožne žage za drva lahko izdelamo drva različne dolžine, odvisno od namena, za katerega jih bomo uporabili. Optimalno hitrost rezanja lahko zagotovimo s številnimi dejavniki žage, pri čemer pa ne smemo pozabiti tudi na lastno varnost. Krožna žaga za drva ima varnostni ročaj, ki povečuje stopnjo varnosti pri delu s krožno žago za drva. Če se odločite za nakup nove žage, vam v podjetju Treven svetujemo, da se najprej pogovorite s strokovnjaki in se šele nato odločite za nakup ustrezne žage. Ročna krožna žaga za les naj ima ergonomsko oblikovan ročaj, ki poskrbi za udobje med delom, njena zgradba pa naj bo robustna in kompaktna, s poudarkom na varnosti uporabnika. V kolikor se odločite za nakup večje krožne žage za drva, izberite takšno, ki ima kolesa, saj jo boste lahko z lahkoto premestili na željeno mesto. Potrebna pa je tudi redna skrb za vzdrževanje lista za krožno žago, ki nam zagotavlja izvajanje natančnih rezov.

 Krožna žaga

 

Krožne žage za drva zahtevajo brušenje

Krožne žage za drva morajo biti ustrezno vzdrževane, če želimo podaljšati njihovo življenjsko dobo, hkrati pa si pri delu zagotoviti optimalno delovanje naprave. Omeniti je potrebno predvsem list – krožna žaga za les lahko vključuje list različnih dimenzij in z različnim številom zob, ki omogoča natančno izvedbo reza. Če krožne žage za drva niso opremljene z dobro nabrušenimi in vzdrževanimi listi, bo njihovo delovanje precej slabše, rez pa bo nekvaliteten. Slabo brušen ali obrabljen list lahko skrajša življenjsko dobo krožne žage za drva, poškoduje napravo ali celo uporabnika. Krožna žaga za drva naj bo vedno opremljena z dobro brušenim listom, za kar bomo z veseljem poskrbeli tudi v podjetju Treven, z uporabo natančnih CNC strojev.

 

Krožna žaga za drva in brušenje po ugodni ceni

 

Krožna žaga za drva nam lahko pride prav pri proizvajanju drv v različne namene, med katerimi so v pozni jeseni najpogostejši prav nameni ogrevanja. Krožna žaga za drva nam delo precej poenostavi in nam hkrati tudi prihrani čas, zato moramo poskrbeti za njeno vzdrževanje. Servis in vzdrževanje vam nudimo tudi v podjetju Treven. Krožna žaga za drva vam bo služila še vrsto let, če boste njeno vzdrževanje zaupali nam. Nudimo vam brušenje po ugodni ceni in mnoge druge storitve. Vabljeni. 

 

Krožna žaga za les