13. december 2018

Kovinsko pohištvo primerno za vsako pisarno

Izbira pohištva za pisarne je lahko precej zahtevna, saj želimo ugoditi našim željam, željam svojih zaposlenih in hkrati nuditi organizirano delavno okolje, ki spodbuja k samoiniciativnosti in kreativnosti delavcev. Pa vendar je možnosti in izbire na trgu zelo veliko, od različnih materialov do barv in oblik, ki zagotavljajo sproščena delovna mesta za vse zaposlene v podjetju. Medtem ko leseno pohištvo nudi večji občutek topline in klasike tako v domačih pisarnah, kot tudi v podjetniških pisarnah, pa kovinsko pohištvo na drugi strani izraža večjo strokovnost, zagotavlja obstojnost in nudi več oblik in možnosti dizajnerskega pohištva.

 

Osnovna oprema pisarne

Za urejeno in popolnoma opremljeno pisarno, ki daje občutek resnosti definitivno potrebujemo določene kose pohištva kot so kovinski arhivski regali, predalniki, pisarniška oz. računalniška miza, stol in podobno pohištvo po vaši izbiri in potrebi vašega podjetja.

 

Vsak posamezni podjetnik želi zagotoviti dobro in stimulativno okolje za svoje zaposlene. Da pa bi to dosegel mora obvladovati vsaj nekaj zunanjih dejavnikov, ki bi lahko vplivali na delavno okolje in eden izmed teh je tudi oprema pisarne. Pri izbiri osnovnega pisarniškega pohištva moramo biti pozorni na material, barvo in dizajn, ki odlikuje pohištvo na nov nivo in pozitivno vpliva na vse prisotne v prostoru.

 

Iz tega razloga pa je, vsaj v neki meri, pomembno vedeti kaj obvezno potrebujemo v pisarni in nekaj osnovnih stvari pri nakupu najbolj osnovne pisarniške opreme za podjetja in posameznike. Hkrati pa je dobro vedeti, za kaj vse je to pisarniško pohištvo uporabno ter kaj so njihove dobre in slabe lastnosti.

 

kovinsko pisarniško pohištvo

 

Uporabnost, prednosti in slabosti posameznih delov pisarniškega pohištva

Arhivski regali so precej pomembni v vsaki pisarni, saj jih potrebujemo za organizirano urejene fascikle, ki so pomembni za organizirane poslovne podatke, ki jih v določenih priložnostih potrebujemo hitro poiskati. Organizacija pa je ključ do prihranka časa in hitro pridobljene informacije.

 

Za kateri material se odločimo ob nakupu arhivskih regalov pa je odvisno od vsakega posameznika, kakšne so njegove želje in potrebe. Večina podjetnikov se odloča za kovinske arhivske regale, saj so ti bolj obstojni in na videz delujejo strokovno. Arhivski regali so učinkoviti, priročni, narejeni po meri in omogočajo večjo organizacijo, edina slaba lastnost, ki bi jo lahko izpostavili je ta, da so lahko hitro izpostavljeni zunanjim vplivom, kot je močna dnevna svetloba in hitro nabiranje prahu na nezaščitenih policah regala.

 

Predalniki v pisarnah so nepogrešljivi, od tistih stacionarnih pa vse do tistih na kolesih, ki so zaradi tega uporabnejši in bolj mobilni, ter omogočajo prihranek prostora v pisarnah. Kovinski predalniki so za razliko od predalnikov drugih materialov bolj robustni in lahko prenesejo tudi težje obremenitve. Izbirate lahko med več vrstami predalnikov, med njimi tudi kartotečne predalnike, ki so specializirani za shranjevanje kartotek, to pa omogoča lažjo organizacijo in urejeno okolje tudi tam kamor prosto oko ne seže. Omejitev predalnikov, ki bi jo lahko izpostavili pa je ta, da so prostorsko omejeni.

 

Brez Pisarniške/računalniške mize pa seveda v pisarni ne gre, ta je lahko iz različnih materialov, sodobnega dizajna, ki bo spodbujal delo zaposlenih. Kovinske Pisarniške oz. računalniške mize nudijo dobro oporo, uraden izgled tako mize kot tudi celotnega prostora in njen trpežen ter obstojen material, bo služil dolga leta tako podjetju kot zaposlenim, ki delajo v pisarni.Kot slabost bi lahko izpostavili, da je pisarniška miza osrčje pisarne, zato je potrebno dobro izbrati in primerno ravnati, da ostane lepo ohranjena.

 

Stol naj bo udoben, mehak, če se le da prilagojen zaposlenemu, ki ga bo uporabljal in naj dobro podpira hrbtenico. Pravilna drža med sedenjem že pol poti do zdrave hrbtenice, saj v pisarnah večino časa preživimo v sedečem položaju. To pa ni dobro le za zaposlenega temveč tudi za delodajalca, saj to pomeni manj bolniških staležev in iskanja zamenjav za zaposlene. Kot dodatek, pa pravilna drža poskrbi tudi za dobro počutje zaposlenega, njegovo zdravje in boljši pretok energije po telesu kar pa posledično pomeni manj zaspanosti, večjo koncentracija in dobro opravljeno delo ob koncu delavnika.

 

Večja produktivnost v pisarni

Ne pozabite, primeren prostor oz. pisarna zelo vpliva na zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih v podjetju. Na vzdušje vplivajo tako svetloba, kot tudi barve, temperatura, rastline in nenazadnje tudi oprema, zato izbirajte z glavo!

Odlična naj bi bila tudi kombinacija ureditve prostora sorazmerno z vsemi dejavniki, ki bi lahko kakorkoli vplivali na vzdušje v pisarni. Zagotovite tako dnevno svetlobo, saj ta nudi energijo zaposlenim in prisotnim v pisarni, stimulativne barve, primerno temperaturo za delavno okolje, nekaj rastlin ki bodo prijetno vplivale na okolje in dajale občutek domačega okolja in vse to skombinirajte z opremo pisarne, ki pa naj bo bolj uradna, usklajenih barv in modnega dizajna.

 

Vse to, bo stimuliralo koncentracijo zaposlenih in posledično povečalo kvaliteto in kvantiteto opravljenega dela, kar za podjetje pomeni večji dobiček, boljše delovanje in boljše vzdušje med zaposlenimi in v prostoru.

Ker je oprema nudi toliko več kot si v osnovi predstavljamo, je za izbiro potreben tehten razmislek in po možnosti posvetovanje s prodajalcem ali strokovnjakom s tega področja.