07. september 2018

Kotli na drva iz podjetja Valtis: tradicija in sodobnost za vaš komfort

Najmanj obremenjujoč način ogrevanja za okolje je ogrevanje na drva z uporabo sodobnih kotlov na polena. V našem podjetju imamo z izdelavo kotlov za centralno ogrevanje na drva kar triesetletne izkušnje, saj sega naša zgodba že v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Na izkušnjah gradimo nove uspehe in smo s kotli na drva oskrbeli že več kot 2000 zadovoljnih strank po vsej Sloveniji. Naši kotli združujejo vse prednosti tradicionalnega materiala za ogrevanje z modernimi načini za pridobivanje čim boljšega izkoristka. Treba je pravilno in pazljivo izbrati peč in sistem ogrevanja, kar predstavlja izziv za vsako gospodinjstvo. Zato je ključno, da na bazi informacij, ki jih lahko pridobimo, izberemo način, prilagojen našemu bivališču, željam in finančnim sposobnostim.

 

 

Z našimi kotli za centralno ogrevanje na drva prihranite in pridobite obenem

Slovenija je gozdnata država, les in lesna biomasa pa sta pri nas razmeroma cenovno ugodna. Stroški ogrevanja s tema materialoma so zato lahko tudi za polovico nižji od tistih pri kurilnem olju. Vendar ne smemo zanemariti stroškov zaradi morebitne slabše izkoriščenosti, ki lahko nastanejo na dolgi rok. Zato vas vabimo, da spoznate naše lastne strokovne in izjemno učinkovite metode za čim boljši izkoristek kotlov za centralno kurjavo na drva. Pri podjetju Valtis smo namreč razvili tehnologijo Smartfire™, ki vam zagotavlja prihranek z dolgoročnega vidika. Takšna izjemno sodobna reguliranost kotla vam zagotavlja, da kotel sam uravnava dovod potrebne energije in gretja, kar določa na podlagi zaznave toplotnih potreb vaše stavbe. Sistem, ki ga uporabljamo pri kotlih na drva, tudi nadzoruje, kako kvalitetno drva gorijo ter istočasno dovaja svež zrak. S tem se kar najbolj izkoristi potencial kotla na drva, hkrati pa se porabi optimalna količnia goriva (torej ne preveč in ne premalo).

 

Kotli za centralno kurjavo na drvaKotli za centralno ogrevanje na drva

 

 

Pri Valtisovih kotlih na drva je cena ugodna tudi zaradi dolgoročnih koristi

Z odločitvijo za kotel za centralno ogrevanje na drva iz podjetja Valtis se ne odločite le za enkratno investicijo. Naša filozofija je namreč celostna, saj svojim strankam zagotavljamo vseobsegajočo ponudbo: izdelavo, montažo in servis kotlov na drva. To zagotavlja, da boste imeli v vsakem trenutku nekoga, ki mu lahko zaupate skrb za vaš sistem ogrevanja, velikokrat bo to ena oseba. S tem dolgoročno prihranite tudi na skrbi in živcih. Prednosti pa so tudi finančne, saj je naš kotli na drva izjemno odporen na visoke temperature do 1800 stopinj in pri izgorevanju pogoste kemijske spojine. Uporabljamo samo najbolj kakovostne materiale, zato smo vanj vgradili inox, s katerim smo tudi obložili kurišče in zaščitili kar dvojno izolirana vrata.

 

 

Naši kotli za centralno kurjavo na drva so izjemno čisti in varčni

Ob odpiranju vrat na kotlu VIVA GT, ki smo ga razvili v našem podjetju, se vam v obraz ne bo pokadilo. Dimni plini se namreč samodejno preusmerijo in jakost ventilatorja se pojača. Nikoli vas ne bo zakadilo, tudi vaš prostor bo ostal jasen in čist, kar je velika sprememba v primerjavi z mnogimi bolj običajnimi kotli. Tudi naša cena kotlov na drva naj se razume dolgoročno, kajti vedeti moramo, da lahko pri cenenih kotlih preplačamo razliko v začetni ceni na dolgi rok. Včasih se kdo odloči za kotel na drva z nižjo ceno, a pozabi upoštevati stroške, ki se pojavijo po nekaj letih in lahko znašajo tudi do okoli 300 EUR letno. Zato vam na podlagi izkušenj, znanja in naše strokovne usposobljenosti svetujemo, da ne skoparite pri nekaj evrih začetnega vložka, kar boste kasneje drago (pre)plačali.

 

 

V našem ceniku kotlov na drva najdete vse njihove lastnosti in prednosti

Pri Valtisu uporabljamo samo najkvalitetnejše materiale in opremo, zato so naši kotli na drva izjemno trpežni in dolgoživi. Poleg tega vam omogočajo, da polena nalagate le enkrat na dan, saj ima vsak naš kotel za centralno ogrevanje na drva tudi velik nalagalni prostor. Vanj lahko naložimo polena, dolga do 55 cm, in to le enkrat dnevno. Poleg tega se iz našega kotla na drva preko zunanjega kombiniranega grelnika greje tudi sanitarna voda. Vse to so številne prednosti naših izdelkov, ki so v celoti razviti, izdelani in vzdrževani na Slovenskem. Pri Valtisu smo namreč edini v Sloveniji, ki sami razvijamo ogrevalne sisteme in jih sami tudi proizvajamo, vam svetujemo in pomagamo pri pridobitvi subvencije ter vam kotle na drva in druge sisteme sami montiramo ter redno servisiramo. Naših 35 let izkušenj namreč s pridom dopolnjujemo vsak dan, o čemer se lahko prepričate tudi z obiskom našega podjetja v Mariboru. Vse kotle na drva iz cenika lahko tudi dodobra preizkusite in si jih ogledate. Veseli pa vas bomo tudi na spletu ali po telefonu, zato ne čakajte in se obrnite na nas!