03. junij 2019

 

Kotalke in kotalkanje ni namenjeno le igri, lahko je tudi način življenja

Kotalke oz. kotalkanje veliko ljudi povezuje z otroško igro, vendar ni čisto tako. Primerne kotalke omogočajo tudi dobro rekreacijo in sprostitev, so učinkovito in hitro prevozno sredstvo, poleg tega pa so zabavne. Kotalkanje je lahko celo šport s pravimi in resnimi tekmami, ki se jih udeležuje vedno več ljudi, zato je na tržišču tudi vse večja izbira različnih vrst kotalk. Otroci se s kotalkanjem naučijo loviti ravnotežje celo hitreje kot odrasli in zanje je, dokler noga še raste, najbolje kupiti nastavljive kotalke. Te zajemajo več številk in bodo kar nekaj časa zadostovale, preden bo potrebno kupiti nove. Ne glede na to ali boste kupili kotalke ali rolerje, pri rekreaciji z njimi boste razgibali celotno telo in pridobili na moči, kondiciji, vaša mišična masa se bo povečala in poskrbeli boste za celoten kardiovaskularni sistem. Omeniti moramo, da so v zadnjem času zelo ˝trendi˝ retro kotalke, ki so osvojile mlade in malo manj mlade povsod po svetu. Ljudje se družijo na kotalkališčih in se spoznavajo med seboj, najpomembneje pa je, da s pomočjo kotalk ohranjajo zdrav življenjski slog.

Kotalke

 

Kotalke – nastavljive za manjše otroke ali retro kotalke za mlade dame

Kotalkanje je priljubljen šport in rekreacija tako za ženske kot za moške, še posebej pa so nad kotalkami navdušeni otroci. Ti lahko izberejo svoje prve nastavljive kotalke že zelo zgodaj, ko se z njimi najprej šele učijo hoditi. Na izbiro je veliko modelov, barv in različnih kakovosti, zato je dobro malo povprašati, katere kotalke ali rolerji so za začetnike najboljši, če bi se otrok morda raje odločil za rolanje. Ker je rekreacija pomembna je dobro otroka že od začetka navajati nanjo, da bo kasneje postala del njegovega življenja, brez katerega ne bo mogel. Morda so ravno kotalke za otroke tiste, s katerimi bi ga začeli sistematsko navajati na aktivno preživljanje prostega časa, torej se pozanimajte če bi morda poskusil. Nastavljive kotalke v ponudbi so kakovostne in jih bo brez težav lahko nasledil še kdo iz naslednje generacije, prav tako pa so na voljo modeli kotalk za starše. Kotalkanje lahko postane zabava za vso družino in prosti čas bo dobro izkoriščen. Kasneje, ko bo vaš otrok že malo osvojil osnove, pobrskajte med modeli nastavljivih kotalk, ki niso namenjene le začetnikom. Z njimi bo lažje nadgrajeval svoje znanje, deklice pa bodo z veseljem obule retro kotalke, ki so trenutno največja prodajna uspešnica ter se z njimi pohvalile pred prijateljicami.

 

Kakovostne kotalke ali rolerji po konkurenčnih cenah za vse generacije

Ko otroci prerastejo nastavljive kotalke in svoje znanje kotalkanja nadgradijo, je že jasno, ali v tem uživajo. Zaradi tega jim priskrbite kotalke za otroke katere bodo primerne njihovemu znanju. Na trgu je mogoče kupiti klasične kotalke, ki imajo dve kolesci v dveh vrstah te pa je mogoče zelo enostavno prestaviti v eno vrsto ter jih spremeniti v rolerje. To je zelo priročno če se otrok ne more odločiti med kotalkami ali rolerji. Retro kotalke, ki si jih danes želi vsaka deklica, so na voljo v vseh modnih barvah, narejene so iz kakovostnih materialov in opremljene z obvezno zavoro. Zaradi svoje oblike in zgradbe optimalno oprimejo nogo in gleženj, kotalkanje z njimi pa je pravi užitek. Sintetično usnje iz katerega so retro kotalke narejene je kvalitetno obdelano in ima veliko prednosti pred naravnim usnjem. Naravno usnje se močno raztegne in rado razpoka, poleg tega tudi ne diha kot je splošno mnenje. Retro kotalke so postale modni hit zaradi znane otroške nanizanke, zato je želja mnogih deklet osvojiti prvine umetnostnega kotalkanja ter se družiti s prijateljicami na kotalkališču.

 

Ko kupite prve kotalke za otroke, kupite tudi ustrezne ščitnike

Nastavljive kotalke za otroke so idealna rešitev in pomenijo prihranek pri stroških saj jim stopala zelo hitro rastejo. Ko se odločite za nakup kotalk za otroke, ne pozabite na varnost in primerne ščitnike, ki bodo zaščitili njihove sklepe pred zvini ali celo zlomi. Zagotovo vseh prask ne morete preprečiti, je pa pomembno da imajo otroci zaščitno čelado. Pri padcu na zadnjo plat namreč ne bodo z glavo udarili ob beton ampak jih bo ta obvarovala. Zelo pametno je zaščititi tudi dlani, komolce in zapestja saj so najbolj izpostavljeni in so brez ščitnikov lahko hitro in hudo poškodovani. Torej,  primerna oprema je ravno tako pomembna kot so kotalke. Ker so otroci takšni, da se ves čas iščejo, ne morejo vedeti ali jim bodo bolj všeč kotalke ali rolerji. Če imate možnost naj poskusijo oboje – kotalke in rolerje. Na ta način se bodo lažje odločili s čim se bodo zabavali, vi pa ne boste metali denarja stran in si delali nepotrebne stroške. Velikost kotalk je potrebno dobro pomeriti, saj ne smejo biti pretesne, niti ne prevelike. Če bodo prevelike ne bodo oprijele stopala, se morda celo snemale s pete kar je predpogoj za padec in poškodbo. Če potrebujete nastavljive kotalke za otroke, retro kotalke ali rolerje, morda celo kotalke zase si oglejte ponudbo na spletu in privoščite čudovito rekreacijo sebi in vsej družini.