20. april 2017

Kotalke za zabavno igro na svežem zraku


Tudi otroci, ki svoj prosti čas sicer radi preživljajo za zasloni raznih elektronskih naprav, bodo v sončnem vremenu gotovo rade volje stopili na kotalke. Te so namreč vir neizčrpnega veselja za otroke, ki se radi podijo po svežem zraku, drugim pa predstavljajo zanimivo adrenalinsko doživetje. Kotalke prodaja praktično vsaka trgovina z otroško opremo, poleg tega je za kotalke cena bistveno ugodnejša v primerjavi z mnogimi alternativami na tem področju. Zakaj torej ne bi preverili pestre ponudbe in na ta način otroke pripravili do družabne in prijetne zabave na svežem zraku, kjer bodo svojo mladost preživljali bistveno bolj zdravo?

kotalke cena
Za kotalke cena ni izgovor!


Medtem ko mnogi izdelki iz ponudbe otroške opreme dandanes zahtevajo znatne vsote denarja, je za kotalke cena skorajda zanemarljivo nizka. Praktično vsaka trgovina, ki kotalke prodaja, ima v ponudbi vrsto modelov, ki obsegajo več cenovnih razredov. Za najcenejše otroške kotalke bo treba odšteti le nekaj deset evrov, izdelek pa bo zagotovil dolgotrajno zabavo. Tudi, če se obrabijo, je možno koleščka za kotalke enostavno zamenjati, mnoge otroške kotalke pa imajo prilagodljivo velikost in jih tudi rast otroške noge ne postavi na smetišče. Seveda je za napredne kotalke cena nekoliko višja, prav tako je ponudba nadvse pestra. Največji navdušenci bodo našli specializirane izdelke, ki se ponašajo z izredno kakovostjo, nekatere kotalke pa so prave modne uspešnice!


Za kotalkanje poleg samih kotalk in nekaj dodatne opreme (čelade in ščitnikov) ne potrebujemo praktično ničesar. Prav zato je za kotalke cena zanemarljivo nizka, saj zahteva le začetno investicijo, nato pa lahko na koleščkih uživamo več let, ne da bi morali karkoli doplačati. To tudi dokazuje, da je pametno v začetku nekaj več denarja odšteti za kakovosten izdelek, saj bo le takšen lahko zagotovil vzdržljivost in zadovoljstvo na dolgi rok.


kotalkeKotalke ali rolerji?


Največja konkurenca so seveda otroški rolerji, ki se pogosto postavljajo ob bok kotalkam. Rolerji ali kotalke, se glasi vprašanje otrok in njihovih staršev, ki se odločajo za pravo izbiro. Velikih razlik pravzaprav ni – tako kot koleščka za kotalke je možno tudi tiste za rolerje enostavno menjati, v obeh primerih imamo zavore, prilagodljive velikosti in tako naprej. Za odločitev rolerji ali kotalke je odločilna osebna preferenca – kotalke so načeloma nekoliko bolj stabilne in omogočajo lažje začetne korake, a tudi pri rolerjih je učenje zelo hitro, čeprav je stil v končni fazi seveda nekoliko različen.