03. marec 2020

Korita za rože omogočajo pestre in bujne zasaditve

Ali si predstavljate okenske police brez rož? Različne zasaditve rož na okenskih policah in terasah imajo poseben dekorativen učinek, s katerim polepšamo svoj dom, hkrati pa našemu domu dajo posebno noto. Za takšne zasaditve pa so nam na voljo visoko kvalitetna korita za rože.

 

Kašne rože bomo izbrali za na okenske police, je stvar osebnega okusa. Najbolj razširjene z dolgoletno tradicijo so pelargonije in bršljanke, ki so tudi bolj dovzetne za poletno vročino. Vedno bolj pa so pogoste mešane zasaditve v kombinaciji s cvetočimi rastlinami in zelenjem.

 

 

Korita za rože so izdelana iz različnih materialov

Ne glede na to, kaj bomo posadili v naša korita, je pomembno kakšna bomo izbrali, tako v smislu izbire barve kot tudi materialov. Barvnih odtenkov korit za rože je danes ogromno. Najpogostejša so sicer v beli, rjavi in črni barvi, čeprav boste v ponudbi našli tudi druge barvne odtenke.

 

Bolj kot barva, pa je pri izbiri korit za rože pomembna izbira materialov. Korita za rože so lahko izdelana iz plastike, lesa, gline, kovine, pleksi stekla, betona ali kamna. Če izbiramo korita za okenske police, potem je najboljša izbira kakovostna plastika, saj je dovolj lahka za prenašanje, ob padcu na tla pa ne predstavlja nevarnosti za mimoidoče.

 

korita za rože

 

 

Korita za rože naj bodo dovolj velika

Naslednji pomemben dejavnik pri izbiri najbolj primernih korit za rože, je njihova velikost. Korita za rože, ki jih boste postavili na okenske police, ne smejo biti ne prevelika ne premajhna. Če boste kupili prevelika korita, potem jih ne boste mogli postaviti na okenske police, če pa bodo premajhna, potem zasaditev ne bo imela svojega učinka.

 

Poleg dolžine pa je pomembna tudi njihova globina. Če rastline nimajo globokih korenin, potem vam globoka korita nič ne koristijo. Je pa to lahko razlog, da se v zemlji nabira vlaga, zaradi česar bo rastlina slej ko prej začela odmirati.

 

 

Korita za rože z vodno rezervo so vse bolj priljubljena

V poletni vročini smo pogosto v dvomih, ali smo naše rože na okenskih policah dovolj zalili. Je že res, da je eden od kriterijev vlažnost zemlje, vendar je to lahko tudi varljivo. V izogib temu, so vedno bolj priljubljena korita za rože z vodno rezervo.

 

Vodna rezerva omogoča, da je voda rožam v koritu vedno na voljo. Običajno imajo metrska korita rezervoar za 7 litrov vode, kar pomeni, da ni potrebe po vsakodnevnem zalivanju rož, ampak to storimo takrat, ko je rezervoar prazen.