Kompresijska oblačila za rekreativne in vrhunske športnike

07. februar 2019

Kompresijska oblačila športniki uporabljajo med treningi in po njih. Z njimi je vadba boljša in regeneracija telesa hitrejša, kar je zelo pomembno za ljudi ki se redno in intenzivno ukvarjajo s športom. Ker kompresijska športna oblačila omejujejo krvne žile preprečujejo otekanje, ki otrdi sklepe in mišice. Tako funkcijo odlično opravljajo kompresijske hlače. Zaradi otekanja je vadba naslednji dan težja. Ker med vadbo prihaja do mikro poškodb mišic katere lahko pripeljejo do vnetij, so kompresijska oblačila primerna tudi zato, ker mišicam nudijo oporo in zmanjšujejo bolečine. Zelo dobro je kompresijska športna oblačila nositi ko z aktivnostjo zaključite, saj na regeneracijo telesa zelo dobro vplivajo.

 

Kompresijska majica se popolnoma prilagodi telesu

Kompresijska majica je ustvarjena za intenzivno vadbo, spodbuja kardiovaskularni sistem in zaradi tega izboljšuje učinkovitost in kvaliteto treninga. Kompresijska majica se lahko uporablja kot samostojna majica za trening ali pa kot aktivna majica za odvajanje vlage. Med treningom tako kot vsa kompresijska oblačila, kompresijska majica omogoča neovirano mobilnost in pospešuje naravno izhlapevanje vlage. Zaradi hitrega sušenja in odvajanja toplote, pomaga ohranjati telo med vadbo bolj hladno. Kompresijska majica je iz zelo kvalitetnih, lahkih materialov, ki se ne raztegnejo in ne skrčijo in njena protibakterijska zaščita preprečuje neprijeten vonj. Ker se športniki kontaktnih športov velikokrat srečajo s poškodbami, je modro nositi kompresijsko majico, ki zavaruje predel reber in vitalnih organov ter zmanjša možnost poškodb.

kompresijska kratka majca

 


Kompresijske hlače so pomemben del športne opreme

Danes športni navdušenci precej investirajo v kompresijska športna oblačila, nekateri tudi zaradi izgleda. Npr. kompresijske hlače ¾ se odlično podajo h kompresijski majici. Kompresijske hlače športnik izbere zato, da se ubrani nepotrebnih poškodb in zaradi drugih pozitivnih lastnosti, marsikdo pa si jih izbere zaradi svojega dobrega videza v njih. Kompresijske hlače vsekakor povečajo raven zmogljivosti, saj so študije dokazale, da kompresijske hlače (tudi kompresijske hlače ¾) zelo vplivajo na izboljšanje rezultatov športnikov. Z nošenjem kompresijskih športnih oblačil, so npr. tekači manj utrujeni, šprinterjem pripomorejo pri gibanju kolkov, s tem pa povečajo število korakov. Kompresijska oblačila so torej zelo pomemben del sodobnega športa.

Kompresijske hlace

Kvalitetna kompresijska oblačila - prednosti

Največja prednost kompresijskih oblačil je vsekakor sposobnost vzdrževanja prave telesne temperature. Oblačila so prilagojena letnim časom, torej lahko poleti oblečete kompresijsko majico brez rokavov in kompresijske hlače ¾. Ker je prekomerno potenje lahko škodljivo za zdravje, kompresijska oblačila zagotavljajo ohranjanje ravno pravšnje telesne temperature. Tudi elastičnost kompresijskih oblačil je pomembna lastnost, ki pomaga celemu telesu, zato so ustrezna za vse vrste športov. Zaradi kompresije so mišice stimulirane končni rezultat pa je večja zmogljivost. Ne nazadnje kompresijska športna oblačila so zelo koristna za vse vrste športnikov, ki se po treningih in tekmovanjih srečujejo z vnetjem mišic, saj spodbujajo njihovo obnavljanje. Preglejte našo ponudbo, na voljo so kompresijske majice vseh vrst, različne kompresijske hlače ¾, tudi kompresijske nogavice ne manjkajo in zagotovo boste našli nekaj zase.