21. december 2018

Kako si lahko izdelate koledar po svojih željah?

Koledarji so del našega življenja. Najdemo jih lahko v prav vsakem domu, na delovnem mestu in še kje. Lahko so obešeni na stenah ali postavljeni na mizah. V sodobnem času imamo koledarje lahko nameščene tudi na številnih napravah, ki pa ne morejo zamenjati koledarjev, ki jih lahko primemo v roke, listamo ter podobno. Če smo nekoč večinoma kupovali že narejene koledarje, si jih danes lahko damo izdelati po svojih željah. Večji del naloge pri izdelovanju koledarjev opravimo sami, piko na i pa prepustimo mojstrom, ki bodo za nas natisnili najlepši ter najbolj praktičen koledar vseh časov.

Izdelava koledarjev v lastni režiji je lahko zelo preprosta in hkrati tudi zabavna. Gre za priljubljen način zbiranja fotografij glede na časovna obdobja v letu. Najpogosteje pri tovrstnem izdelovanju potrebujemo 12 privlačnih fotografij, ki jih nato zapakiramo v priročen format ter iz njih sestavimo koledar.

 

Domišljija naj ima prosto pot

Pri izdelavi koledarjev naj ima naša domišljija povsem prosto pot. Slediti moramo predvsem lastnim želja in to brez kakršnih koli omejitev. Ljudje se najpogosteje odločamo za motive, ki so povezani z naravo, pokrajinami, hribi, gorami, parki, mesti, rastlinami, rožami, drevesi, ljudmi ter podobno. Pogosto se pri izdelavi koledarja odločamo, da glavno vlogo na njih prevzamejo tudi živali, portreti ljudi, akti, umetniške postavitve, verzi, avtomobili, spomini iz otroštva in še bi lahko naštevali.

 

Izdelava koledarja po meri

 

Tisk koledarja

Ko je izdelava koledarjev z naše strani končana, je čas, da jih damo v tisk. Pri nas je kar nekaj takih podjetij ter posameznikov, ki bodo z veseljem na profesionalni način natisnili to, kar ste izdelali sami. Lahko se odločite za digitalni ali offset tisk koledarjev. Digitalno tiskanje koledarjev je še posebej priporočljivo, saj gre za zelo hiter postopek. S tovrstno obliko tiskanja je koledar v naših rokah že v roku 24-ih ur.

 

Kot darilo ali pa ga obdržimo sami

Izdelava koledarjev in tisk sta končana. Sedaj se moramo odločiti, ali bomo koledarje obdržali zase ali jih bomo morda komu podarili. Če imamo lastno podjetje, je koledar lahko izjemno dober promocijski material naših storitev in/ali izdelkov.

 

Izdelava koledarjev s pomočjo spleta

Koledar si lahko izdelate tudi z veliko pomočjo podjetij, ki vas na svojih spletnih straneh vabijo k enostavnemu izdelovanju tovrstnih pripomočkov, ki jih v življenju še kako zelo potrebujemo. Ponavadi morate na spletni strani takega ponudnika izpolniti obrazec ter oddati povpraševanje kar preko spletne pošte. Podjetja pa vam ob tem nudijo hiter odgovor.