15. maj 2017

klima montažaKlimatske naprave z montažo in pooblaščen servis


Klimatske naprave z montažo je pametno premisliti pred investicijo, saj se tako izognemo nepotrebnim stroškom. Slabo izbran model ali prostor za klima montažo lahko oslabi delovanje naprave, porabi več energije in klima napravi skrajša življenjsko dobo. V podjetju Iblo lahko izbirate med številnimi modeli klimatskih naprav LG. Glede na vaše potrebe in prostorske omejitve lahko izberete napravo z eno enoto ali split (dve enoti sta med seboj povezani z električno napeljavo in cevmi, po katerih se pretaka hladen plin), odločite se lahko za stensko klimatsko napravo ali stropno-talno, če za stensko nimate prostora. Pri nakupu vam pripada tudi montaža klime cena je ugodna, zagotovimo pa vam lahko ne le vrhunske klimatske naprave, temveč tudi strokovno montažo klimatske naprave z rednim letnim servisom.


Kdo lahko opravi klima montažo?


Montaže klime se ne lotevamo sami, saj ne gre za enostavno opravilo. Bolje je, da izberete ponudnika, ki ima s klimatskimi napravami in z montažo številne izkušnje ter bo svoje delo opravil dobro. Po potrebi vam v podjetju Iblo svetujemo tudi pri izbiri klime. Čeprav samostojne montaže klime ne priporočamo, lahko vseeno poskrbite za čiščenje filtrov zraka ter tako izboljšate zrak v prostoru. Klimatske naprave z montažo vključujejo tudi začeten servis in pregled delovanja, potem pa je priporočljiv letni servis, pri katerem preverimo napravo in napeljave ter klimo testiramo, očistimo zunanje in notranje enote (uparjalnik, kondenzator), pregledamo hladilni sistem ter sistem dopolnimo s plinom, prekontroliramo odvod kondenza in ga po potrebi očistimo, razkužimo  notranje enote in kondenčne cevi s protibakterijskim sredstvom ter po potrebi menjamo baterije na daljinskem upravljalcu.  


Določitev primernega prostora za klimatsko napravo z montažo


klimatske naprave z montažoKlimatska naprava z montažo vam bo v poletnih dneh pričarala prijetnejše vzdušje. Da pa bomo izkoristili vse prednosti, zahteva klima z montažo nekaj premisleka in znanja.
Za klimatske naprave z montažo se odločimo v najbolj obremenjenih prostorih, torej tam, kjer je najbolj vroče. Če jo namestimo v hladnejši prostor, se bo ugasnila veliko prej, preden bo uspešno ohladila celoten  prostor. Zato montaže klime ne priporočamo na hodniku, ki običajno ni direktno izpostavljen soncu. Hladilni sistem je torej najbolje namestiti v najbolj vroč prostor, tako da piha hladen zrak čim bolj proti stropu, montaža naj nadalje upošteva naravno gibanje zraka (ne namestimo je proti vratom, recimo, ki se pogosto odpirajo), omogočiti pa moramo neoviran pretok zraka. Ne nameščamo jih v ozek hodnik, nad omaro ali za zaveso, saj bomo s tem zmanjšali učinek in skrajšali njeno življenjsko dobo.
Z montažo klimatskih naprav imamo v podjetju Iblo veliko izkušenj, zato predlagamo, da se obrneta na nas.