14. december 2017

lesena okna smreka ali macesen

Kletna okna – katera izbrati? Izkušnje z lesenimi okni iz smreke ali macesna.  

Kletna okna so, prav tko kakor ostala okna na objektu, pomemben element. Posamezniki kleti uporabljajo za različne namene in temu primerno morate izbrati tudi kletna okna. Katera okna so najboljša kletna okna, se mnogi sprašujejo pred nakupom in zamenjavo oken. Po naših izkušnjah se odlično obnesejo tudi lesena kletna okna. V podjetju Okna KLI Ambient d.o.o. se z izdelavo lesnih oken ukvarjamo že več kot 60 let in imamo veliko izkušenj. Lesena okna imajo mnoge prednosti pred ostalimi materiali, vendar pa, za razliko od denimo pvc oken, potrebujejo veliko več pozornosti oziroma redno vzdrževanje, ki vključuje tudi barvanje. Lesena okna izdelujemo iz različnih vrst lesa, med drugim tudi iz smreke ali macesna. Če potrebujete kvalitetna lesena okna, potem je naše podjetje pravi naslov za vas.

 

Katera okna izbrati za kletne prostore?

Poleg lesenih škatlastih oken za kletna okna vam ponujamo tudi les alu okna in pvc okna, ki so prav tako lahko primerna kletna okna za vaš objekt. Naša les alu okna so odlična protivlomna okna, ki jih lahko uporabite kot kletna ali stanovanjska okna. Lesena škatlasta okna so lahko tudi rešitev za kletna okna, saj so na voljo v različnih dimenzijah, so odlično toplotno izolirana in imajo dolgo življenjsko dobo. Zakaj je izbira primernih kletnih oken tako pomembna in katera okna izbrati? Če hočete, da bo vaša hiša energetsko učinkovita, potem so kletna okna izredno pomembna, saj bodo z gotovostjo preprečevala nabiranje vlage in kondenza v nižjih prostorih vaše hiše. Izberite najboljša kletna okna. Oglejte si našo ponudbo kletnih oken in se odločite za ugoden nakup.

 

 

lesena okna izkušnjeKatera lesena okna izbrati? Smreka ali macesen? Naj bo nakup premišljen!

Marsikdo se pred nakupom lesenih oken sprašuje, katera lesena okna izbrati oziroma iz katere vrste lesa. Vsaka vrsta lesa ima svoje prednosti, zato je potrebno dobro premisliti preden se odločite. Izkušnje kažejo, da so troslojna okna, ki so izdelana iz smrekovega lesa, cenejša od macesnovih, vendar ne zagotavljajo tako dobre toplotne izolacije. Macesen bolje prenaša neugodne vremenske razmere in je bolj odporen na škodljivce. Preden se odločite ali smreka ali macesen, povprašajte o izkušnjah in pretehtajte, katere lastnosti so za vas pomembnejše. Ne glede na to, za katera okna se odločite, zagotavljamo vam, da bodo ob ustreznem vzdrževanju dočakala dolgo življenjsko dobo.

 

 

Vzdrževanje in barvanje lesenih oken za dolgo življenjsko dobo

Lesena okna potrebujejo redno in pravočasno vzdrževanja. Naša lesena okna so izdelana iz kvalitetnega lesa in impregnirana z biocidno vodno impregnacijo, ki les ščiti pred škodljivci. Površinsko so vsa lesena okna, tudi kletna lesena okna, obdelana z okolju prijaznimi premazi. Ob rednem vzdrževanju in barvanju lesenih oken lahko pričakujete izredno dolgo življenjsko dobo.