11. junij 2018

Ležaji: katalog ležajev SFK (kotalni, igličasti in ostali), NSK in ostalih proizvajalcev

Katalog ležajev vam podaja vse informacije in tehnične podatke o ležajih, ki jih potrebujete, za izbiro ustreznih ležajev za vašo aplikacijo. Ležaji so lahko različnih vrst, lahko pa so tudi izdelani po meri. Ležaji so nepogrešljiv element v strojništvu, ki omogoča pritrditev vrtečih delov in ki hkrati prenaša tudi obremenitve teh vrtečih se delov na mirujoči del naprave. V naši trgovini in spletni trgovini vam ponujamo širok izbor različnih ležajev priznanih proizvajalcev, med drugim vam ponujamo tudi ležaje SKF (kotalni, igličasti in ostali ležaji), ki so kakovostni, trpežni, imajo dolgo življenjsko dobo in so na voljo v različnih vrstah in izvedbah. Tudi ležaj NSK je kakovosten in zanesljiv. Ležaji so vam na voljo tudi v katalogu, kjer lahko dobite tudi vse informacije o njih.

 

Ponudba ležajev

Podjetje Tuli d. o. o. deluje že od leta 1991, naša osnovna dejavnost pa je distribucija ležajev, skodeličnih ležajev, linearne tehnike in alu profilne tehnike različnih proizvajalcev. Naš prodajni asortima zajema tudi elemente pogonske tehnike, kot so jermeni, jermenice, zobniki, zobate letve, gredne vezi, verige, verižniki, kakor tudi oljna tesnila in o-ringi ter masti za ležaje. Če iščete kakovostne ležaje za različno uporabo, smo pravi naslov za vas. V naši trgovini boste dobili različne ležaje priznanih proizvajalcev. Če pa potrebujete tudi ležaje za manj zahtevne aplikacije, vam lahko dobavimo tudi take nižjega cenovnega razreda. Med najbolj prodajane ležaje pri nas sodijo ležaji FAG iz  skupine Schaeffler. Za njimi pa ne zaostajajo veliko niti ležaji SKF, ki so vam na voljo v različnih izvedbah. Lahko so izdelani iz različnih materialov, kot so: ležajno jeklo, nerjaveče jeklo (inox), iz različnih polimerov/plastik (POM, PA), z PTFE teflonskimi premazi, keramike (ZrO2, SiN4), s steklenimi kroglicami itd. Več informacij o ležajih poiščite v spletnem katalogu na spletni strani.

 

ležaji katalogležaji SKF

 

 

Kakovostni ležaji SKF

SKF spada med priznane proizvajalce ležajev. Njihovo poznavanja rotirajoče opreme in znanje o tem, kako delujejo strojne komponente ter kako so med seboj povezane z industrijskimi procesi, je za mnoge je zadosten razlog, da odločijo prav za njihove izdelke. Ležaji SKF so samo en del njihove ponudbe, saj ponujajo široko paleto tehnologij in izdelkov. SKF je vodilni svetovni tehnološki ponudnik že od leta 1907 in v tem času so uspeli razviti veliko novih tehnologij, ki jih uporabljajo pri izdelavi svojih izdelkov. Ležaji SKF in ležajne enote, tesnila, mehatronika, servis in storitve ter mazalni sistemi – z njihovimi izdelki je moč rešiti še tako zahtevne projekte. Na naši spletni strani vam je na voljo tudi katalog ležajev SKF. Brezplačno si ga lahko prenesete in ga v miru prelistate. Nato pa lahko svoj nakup opravite v naši spletni trgovini hitro in enostavno.

 

Linearne puše oziroma ležaji proizvajalca SKF

Če iščete kakovostne ležaje, potem je SKF odlična izbira. Linearni kroglični ležaj je sestavljen iz polimerne kletke s segmenti vodilnih poti iz utrjenega jekla, ki vodijo kroglice v sistemu. Pri nas jih dobite v dveh izvedbah: serija LBBR (ISO serija 1) in serija LBC (serija ISO 3), ki je zamenljiva z drugimi linearnimi krogličnimi pušami SKF. Omenjeni ležaji so na voljo tudi v različnih sestavih. V kombinaciji z okroglimi vodili in dodatki SKF se lahko s to celovito ponudbo razvijejo enostavni in stroškovno učinkoviti linearni sistemi vodenja za široko paleto aplikacij.

 

Kroglični ležaji

Med izredno iskanimi in prodajanimi so kroglični ležaji. To so vsestranski kotalni ležaji s čvrstimi zunanjim in notranjim obročem. Kotalni ležaji so opremljeni s kroglicami, ki se nahajajo v kletki. Imajo preprosto obliko, robustno delovanje in so enostavni za vzdrževanje. Dostopni so v eno redni in dvoredni obliki ter v odprtih in zaprtih različicah. Enoredni kroglični oziroma kotalni ležaji spadajo med pogosto uporabljene, zato se jih proizvaja v številnih velikostih in oblikah. Dvoredni kroglični po svoji zgradbi, kakor tudi po delovanju, ustrezajo enemu paru enorednih ležajev. So posebno oblikovani za visoke in zelo visoke hitrosti. Uporabljajo pa se tam, kjer nosilnosti enorednih krogličnih ležajev ne zadoščajo. Dobavljivi so v odprti ali zatesnjeni izvedbi.

 

Iglični ležaji

V naši ponudbi so tudi iglični oziroma igličasti ležaji s pločevinastim ohišjem in z zunanjim obročem. Prva vrsta je z odprtimi ali zaprtimi konci. Sestavljeni so iz zunanjih obročev s tanko pločevinasto steno, igličastih valjev in kletke. Omenjeni ležaji imajo zelo visoko nosilnost, primerni so za visoke hitrosti, njihova vgradnja pa je hitra in preprosta. Igličasti ležaji z zunanjim obročem so lahko z rebri, brez reber, prilagodljivi, kombinirani, notranji ležajni obroči, precizni ležajni notranji obroči in brušeni notranji ležajni obroči. Vse, kar morate vedeti o teh in ostalih ležajih, si lahko preberete na naši spletni strani, kjer si lahko brezplačno prenesete katalog ležajev. Kaj potrebujete? Ležaj NSK ali kaj drugega? Prelistajte katalog ležajev ali pa naročite izbrane izdelke v naši spletni trgovini. Za več informacij pa se lahko vedno obrnete na naše strokovne delavce, ki vam bodo pri izbiri tudi ustrezno svetovali.