30. avgust 2018

Tesnila za črpalke – brez dvoma nepogrešljiva pri tesnjenju!

Tesnila so nepogrešljive komponente, kadar želimo doseči dobro tesnjenje, na podlagi katerega je mogoče povečati izkoristek naprave. Če izberemo kakovostna tesnila za črpalke in druge naprave, zmanjšamo izgubo tekočine v hidravličnih delih in posledično poskrbimo za še boljši izkoristek naprave. Tesnila za hidravliko, ki so kakovostna, opravljajo svojo nalogo na visokem nivoju in tako preprečijo izgubo tekočine, kar pomeni, da se investicija v nakup dejansko splača. Dolgoročno gledano na tak način hitro in enostavno optimiziramo stroške. Ker pa poznamo več različnih vrst tesnil, je tudi v tem primeru pri nakupu potrebna posebna previdnost, saj se tovrstne komponente med seboj razlikujejo po materialu, premeru, pokritem temperaturnem območju in po načinu vgradnje. Pri tem je potrebno imeti v mislih glavno nalogo tesnil za črpalke, ki je, kot smo omenili, zmanjšanje izgube tekočine na hidravličnih delih. Ko kupujemo komponente, ne smemo pozabiti še na dodatek tesnilne mase ali tesnilnega traka. Prav tako je potrebno poznati oznake, ki jih najdemo na tesnilih. V kolikor vsega omenjenega pri nakupu ne upoštevamo, rezultati verjetno ne bodo takšni, kot bi si želeli, saj bo tesnjenje slabše, izguba tekočin ne bo optimalno zmanjšana, vse to pa se bo poznalo pri stroških. Sama oznaka pomeni notranji premer cevi in je izražena v milimetrih – če torej vzamemo kot primer tesnilo DN 40, se bo le-to prilegalo cevi s premerom 40 mm, enako velja tudi za DN 100 (100 mm) in DN 250 (250 mm).

 

tesnila DN 40

 

 

Zakaj poleg kvalitetnega tesnila kupiti še tesnilno maso?

Prav tako kot tesnila za črpalke in druge naprave, so velikega pomena za dobro tesnjenje tesnilne mase in trakovi za vodo. Masa je namreč namenjena predvsem popravilu v primeru puščanja, zapolnjevanju razpok ali pa samo za tesnjenje, zato se pogosto uporablja na najrazličnejših gradbenih materialih, med drugimi na lesu, betonu ali keramičnih ploščicah. Zelo pogosto se uporablja za spoje med vrati, mavčnimi ploščami, betonskimi elementi in okenskimi okvirji. V izjemnih primerih je mogoče za optimalno tesnjenje uporabiti tesnila za Kamlock spojke, ki obvarujejo ojačane in kvalitetne spojke. Zelo uporabni so tesnilni traki za vodo, ki se uporabljajo tesnjenje spojev cevi vseh vrst, ki so zelo priročni tako v električni izolaciji kot tudi v različnih konektorjih ali terminalih. Poleg zelo kvalitetnih tesnil za črpalke je  še posebej kvaliteten tesnilni trak za vodo Loctite, ki se v hipu oprime izbrane površine in učinkovito prepreči uhajanje tekočine, uporabljamo pa ga lahko v druge namene, na primer za izolacijo kablov. Tesnilna masa za vodo iz ponudbe podjetja S3C ima izvrsten oprijem in nudi optimalno zaščito pred uhajanjem tekočine. Med bogatim naborom izdelkov v ponudbi spletne trgovine S3C najdemo vrhunska tesnila z različnimi notranjimi premeri cevi – DN 40, 100 in 250.

 

 

Investicija v kakovost se splača

Tesnila za črpalke iz ponudbe spletne trgovine S3C so proizvod priznanih proizvajalcev in se ponašajo z dolgo življenjsko dobo. Izdelana so kakovostno in prav tako kakovostno opravljajo svojo nalogo, saj so učinkovita in trpežna, odporna na zelo visoke pritiske in tako primerna za uporabo v številnih situacijah. Za doseganje optimalnih rezultatov se je pri izbiri pravega tesnila najbolje obrniti na prodajalce iz podjetja S3C, ki z veseljem pomagajo tudi »na daljavo«, saj je mogoče nakup opraviti kar preko spleta. Še posebej pomembno je namreč upoštevanje oznak, da se bo izbrano tesnilo dobro prilegalo cevi z določenim notranjim premerom. Oznake je potrebno upoštevati pri nakupu in pri sami vgradnji, saj lahko tako pravočasno preprečimo slabše rezultate, kot bi jih želeli. V ponudbi spletne trgovine S3C so na voljo še druge komponente - kot so kvalitetna lepila Locitete, šivne in brezšivne  cevi, hitre spojke, elektromagnetni ventili ter ostali izdelki, ki se jih uporablja na področju hidravlike, pnevmatike in drugih industrij. Komponente so primerne tako za domače mojstre, kot za prave profesionalce, uporabljajo pa se v vseh vrstah aplikacij, od standardnih do zahtevnejših. Kot odličen ščit pred uhajanjem tekočine uporabite tesnilno maso, ki se dobro oprime kovine in je odporna na vodo, bencin in olje. Za končno trdnost in kvaliteto!

 

tesnilo DN 100


Tesnila za črpalke in druge komponente po ugodnih cenah

Tesnila za črpalke DN 40, 250 in 100 in druge komponente za različne namene uporabe lahko sedaj kupimo kar preko spleta, pri tem pa smo deležni še hitre dostave. Poglejte si še našo preostalo ponudbo opreme za hidravliko, ki zajema zelo bogat nabor izdelkov za potrebe najrazličnejših del s področja hidravlike, prava izbira pa smo tudi za vse tiste, ki iščete opremo za pnevmatiko vrhunske kakovosti po konkurenčnih cenah. Možnost nakupa na enem mestu in hiter dobavni rok sta le dve od naših najpomembnejših kvalitet, ki so prepričale že številne zadovoljne stranke. Pridružite se jim tudi vi! Odlična ponudba tesnil na enem mestu.