19. junij 2018

Strešna kritina: spoznajte prednosti kakovostne jeklene kritine

 

Strešna kritina je lahko izdelana iz različnih materialov. Ena izmed možnosti, ki so vam na voljo, je med drugim jeklena kritina. Pri tem seveda ni vseeno, katerega proizvajalca oziroma znamko izberete, ampak se morate prepričati, da gre za zares kakovostno izdelavo in uporabo najboljših materialov. Strešna kritina je nekakšno pokrivalo za vašo hišo, ki ščiti pred številnimi vremenskimi pogoji. Tako mora biti kos zahtevni nalogi in dovolj trpežna, da ostajata njen videz in funkcionalnost nespremenjena.

 

Jeklena strešna kritina z izolacijo

 

Jeklena kritina Isola Powetekk ena izmed najbolj priljubljenih izbir

Katerega proizvajalca torej izbrati? Med najboljše zagotovo sodi jeklena kritina Isola Powetekk, ki vam jo po dostopni ceni ponujamo v podjetju . Gre za proizvod priznanega norveškega podjetja, ob nakupu pa dobite kar 30-letno garancijo. Kombinacija naravnega mineralnega granulata in posebnega prašnega barvanja poskrbi za izjemno odpornost. To je jeklena strešna kritina, ki je primerna za praktično vse tipe strehe, katerih naklon znaša najmanj 8°. Polaganje je možno pri kateri koli temperaturi, a če je ta pod ničlo, mora biti zabijanju, rezanju in upogibanju strešnikov posvečena posebna pozornost. Izbirate lahko med klasičnimi izvedbami jeklene strešne kritine v rustikalnem slogu, katerih zasnova se močno opira na tradicijo, ali pa se odločite za nekoliko modernejši videz, ki domiselno spaja preteklost s sodobnimi rešitvami. Nabor strešnikov je dovolj širok, da se najde nekaj za vsakogar. Preverite predstavitveni katalog in primerjajte različne možnosti ter izberite želeni videz in kombinacijo lastnosti.

 

Izjemno lahka strešna kritina, primerna tudi za ekstremnejše pogoje

Eden najpomembnejših razlogov, zaradi katerih je jeklo zelo priljubljena izbira, je zagotovo ta, da je z uporabo tega materiala možna izredno lahka strešna kritina. Pri linijah Tyri in Nordic to na primer pomeni 7 kg/m2, pri liniji Exclusive pa celo zgolj 5 kg/m2. Polaganje je s tem močno poenostavljeno. A čeprav je to lahka strešna kritina, še ne pomeni, da ni odporna. Jeklena kritina Isola Powetekk je bila ustvarjena posebej za skandinavske vremenske pogoje, ki so velikokrat precej ekstremni. Tudi v primeru večjih količin snega tako ne bo skrbi glede stabilnosti. Maksimalna obremenitev s snegom je namreč kar 2,1 T/m2 Poleg tega ni težav niti tam, kjer pogosto piha zelo močan veter, kar je predvsem zasluga večkratne pritrditve. Zagotovljena je odlična vodotesnost, seveda pa tudi popolna zaščita pred korozijo, kar je eden izmed razlogov, da ponovna menjava večinoma ni potrebna več desetletij. Jeklena strešna kritina Isola Powetekk uspešno odpravlja pomanjkljivosti nekaterih drugih materialov. Ker je izredno lahka, bo polaganje potekalo brez težav in nadpovprečno hitro, obenem pa si je mogoče obetati nadpovprečno trpežnost. Zelo primerna je za nadstreške, garaže ipd. – torej povsod tam, kjer težji materiali ne bi bili ustrezna izbira, na primer pri prenovi starejših objektov, kjer ostrešje ne bi moglo prenesti večjih obremenitev. In še podrobnejši opis materiala: prosojni akrilni vrhnji sloj, obarvani mineralni posip, akrilna barva, epoksi osnovni premaz, galvanizirano (275 g/m2), hladno valjana pločevina 0,45 mm.

 

Še posebej praktična jeklena kritina z izolacijo

Pogosto je najboljša/najbolj praktična rešitev jeklena kritina z izolacijo. Ta je namenjena predvsem preprečevanju nastajanja kondenza, obenem pa jeklena kritina z izolacijo deloma pomaga pri tem, da se izboljša toplotna izolativnost strehe. Tako zmanjšamo nepotrebne izgube energije in s tem na dolgi rok prihranimo precej denarja, vsekakor pa zagotovimo višjo kakovost bivanja. Polnilo je možno z različnimi materiali, debelina po potrebi, odvisno od specifičnih okoliščin oziroma lastnosti strehe. Dobra izolacija je vsekakor eden temeljev, ki vam prihrani kar precej nepotrebnih skrbi in stroškov, zato se investicija nedvomno splača.

 

Lahka strešna kritina

 

Ne pozabite na paroprepustno folijo pod strešno kritino

Za konec naj opozorim še na to, da mora biti pri vseh strehah z nakloni nad 8 stopinj pod strešno kritino nameščena paroprepustna folija. Kot pove že njeno ime, zagotavlja prepuščanje pare, s čimer se nevarnost za nastajanje kondenza še dodatno zmanjša. Izberite dovolj visoko gostoto membrane in se prepričajte, da je faktor SD v območju med 0,02m in 0,2m, saj zgolj to zagotavlja resnično paroprepustnost folije. V našem podjetju smo za vas ustvarili dve možnosti – paraprepustno folijo Metrapan Classic in Strong, ki je primerna tam, kjer kondenzacija povzroča še posebej veliko težav. Obe vrsti folij sta izjemno močni in trpežni, zato ni nevarnosti za trganje. Uporabni sta tudi pri fasadah, ne le pri strešni kritini, odlikuje pa ju visoka UV-obstojnost. Podrobnejše informacije glede obeh artiklov boste našli na naši spletni strani. Če potrebujete pomoč pri izbiri, vam z veseljem pomagamo z nasvetom. Pokličite nas, nam pišite ali pa nas obiščite – v Ljubljani, Kranju, Mariboru ali v Slovenji vasi. Med drugim za vas izdelamo še žlebove, lovilce vode, snegolove, zaključke s tulcem, obrobe ipd. Na voljo so vam vsi potrebni pritrdilni materiali. Pohvalimo se lahko z bogatimi izkušnjami, saj segajo začetki našega podjetja v leto 1980, obenem pa skrbimo za stalno nadgrajevanje znanja in širjenje naše ponudbe z vrhunskimi izdelki.