20. januar 2016

Izpadanje las pri moških ni razlog za paniko

Vzroki za izpadanje las pri moških in ženskah so zelo raznovrstni, dobro pa je vedeti, da je izpadanje las možno omiliti ali celo povsem preprečiti. Lasje izpadajo vsak dan, saj rastejo novi, zato izpadanje las pri moških in ženskah ni nujno vzrok za preplah. Lasje bolj izpadajo jeseni in spomladi, seveda pa nikoli ni odveč, da  smo pozorni na količino izpadlih las. Vsakršno močno izpadanje las še ne pomeni razloga za paniko in hitenje k dermatologu. Če opazite, da vam že dalj časa lasje prekomerno izpadajo, se najprej obrnete na naše strokovnjake v frizerstvu Lassana, kjer vam bomo svetovali, kako preprečiti izpadanje las

 

Vzrokov za izpadanje las je veliko

Vzroki za izpadanje las so pri obeh spolih podobni, izpadanje las pri moških pa je običajno bolj vidno, saj lasje izpadajo na določenih predelih lasišča, medtem ko ženskam izpadajo bolj enakomerno. Izpadanje las pri moških je zelo pogosto podedovano, med drugimi najpogostejšimi vzroki za izpadanje las, tako pri moških kot ženskah, pa so še:

  • hormonske motnje,
  • staranje,
  • vnetja, okužbe in druge bolezni ter jemanje nekaterih zdravil,
  • neprimerna nega, pretirano umivanje in sušenje.

 

Če vaši lasje ne rastejo več optimalno ali vas pesti močno izpadanje las, vam priporočamo, da v enem od naših salonov v Ljubljani opravite testiranje lasišča in se posvetujete, kako preprečiti izpadanje las

 

Izpadanje las pri moškihVprašajte strokovnjake kako preprečiti izpadanje las

Ko opravimo testiranje lasišča spoznamo tudi vzroke za izpadanje las in tako natančno vemo, kako preprečiti izpadanje las. Pomembna je pravilna nega, prilagojena vašemu tipu las, zato lahko v naših salonih kupite tudi kozmetiko, s katero se boste učinkovito borili proti izpadanju las. Pri moških, ki se s težavo še ne soočate, je pa v vašem genskem zapisu, saj so plešasti že vsi vaši ožji sorodniki, je priporočljivo, da se oglasite na testiranju lasišča še preden se začne izpadanje las. Pri moških je to  estetska težava, ki vas obremenjuje in lahko slabo vpliva na vašo samopodobo. Frizer vam bo izbral pravilno nego s katero boste omilili oziroma odložili prihajajočo plešavost. 

Znanost na področju preučevanja lasišča in izpadanja las je močno napredovala, zato vemo, kako z ustreznimi izdelki preprečiti izpadanje las. Težave z mastnim ali suhim lasiščem, ter drugi vzroki za izpadanje las so lahko obvladljivi in odpravljivi, včasih je dovolj le izbrati primeren šampon proti izpadanju las.