15. maj 2015

Izdelki brez glutena za bolnike s celiakijo

Brezskrbno uživanje v slaščicah in pecivu z izdelki brez glutena

Celiakija oz. alergija na gluten sodi med najbolj pogoste alergije in je trenutno v porastu tako med otroci kot tudi odraslimi. Vsi, ki se soočajo s tovrstno alergijo, morajo doživljenjsko uživati posebno dieto, ki izključuje naravno prisoten gluten (npr. v večini žitaric) in umetno dodani gluten (jogurti, čips, čokolada,…). Tudi nekateri ljudje, pri katerih ni bila diagnosticirana celiakija, imajo preobčutljivost na gluten, ki lahko pri njih izzove slabost, bruhanje, napihnjenost, drisko in druge bolezenske znake. Dieto brez glutena zdravniki predpisujejo tudi ljudem z boleznijo ščitnice, kroničnimi vnetnimi boleznimi, z Downovim sindromom, avtizmom in multiplo sklerozo, saj bi lahko gluten pri njih poslabšal stanje bolezni. Da bi bilo odrekanja pri bolniki s celiakijo čim manj, vam pri Peki.si nudimo posebne izdelke brez glutena, pri katerih se izvaja strog nadzor nad izdelavo.

 

Izdelki brez glutena v spletni trgovini Peki.si

V naši spletni trgovini boste našli sledeče izdelke brez glutena: sladkorne in modelirne mase, mešanice za biskvite brez glutena, za cupcake in royal icing, mešanice za kreme, mešanice za makrone ter mešanice za sladkorno čipko.

 

Izdelki brez glutenaIzdelki brez glutena: Mešanica za biskvit brez glutena

Spletna trgovina Peki.si vam nudi predpripravljene mešanice za biskvit brez glutena, ki so izdelane na osnovi riževe moke ter krompirjevega in koruznega škroba. Izbirate lahko med mešanicami za biskvit brez glutena z okusom jagode, mandlja, kakava, vanilije in pistacije. Biskvit brez glutena lahko prekrijete z brezglutensko dekorativno glazuro. Iz predpripravljenih mešanic za biskvit brez glutena lahko pripravite tudi okusne brezglutenske mini tortice (cupcakes) in makrone.

 

Izdelki brez glutena: Čokolada brez glutena

Glede na to, da se moka oz. gluten uporabljata za lepljenje in zgoščevanje številnih izdelkov, je dandanes težko najti čokolado brez glutena. Če na embalaži ni specifično navedeno, da čokolada ne vsebuje glutena, potem za bolnike s celiakijo ni priporočljiva. Za najbolj varne veljajo temne in presne čokolade, seveda brez dodatka žitaric ali piškotov. Da bo vaša čokolada zagotovo brez glutena, bo najbolje, da si jo pripravite kar sami doma s pomočjo naših produktov. Nudimo vam različne čokoladne surovine, s pomočjo katerih lahko pripravite lastno čokolado brez glutena.