Izdelava zelene strehe (s protikoreninsko hidroizolacijo) z dobro ceno

28. november 2019

 

Zelene strehe popestrijo proces gradbeništva, saj v slednjem kajpak prevladujejo umetni materiali,  zato je delček narave znotraj modernih stavb gotovo toplo dobrodošel in čislan s strani arhitektov, investitorjev in vsekakor tudi uporabnikov. V primeru, da so vam pri srcu zelene strehe, boste na svojevrsten način pomagali tudi naravi in ji v okviru svojega objekta omogočili nekaj dodatnega prostora. Izdelava zelene strehe pa ni koristna le za naravo, pač pa tudi za uporabnike objekta, na katerem se nahaja. Vsekakor imajo zelene strehe svojo ceno, ki jo morate v okviru gradnje plačati kot čisti dodatek, saj ozelenitev ni ključna v sestavu strehe, kot to denimo velja za izolacije, brez katerih res ne gre, a se zaradi prelepega estetskega izgleda, ekološke komponente ter še številnih drugih prednosti izdelava zelene strehe nedvomno splača. Zelene strehe v Sloveniji investitorji v današnjem času že razumejo kot stalnico gradbeništva, katero čaka lepa in stabilna prihodnost, kar je vsekakor dobro, saj so zaradi zelenih streh lepše in s tem bolj privlačne tudi stavbe, ki se s to pridobitvijo modernega gradbeništva ponašajo. Pred izdelavo zelene strehe ne smemo pozabiti niti na hidroizolacijo zelene strehe. Zagotoviti moramo namreč, da je le-ta odporna proti koreninam, saj bi v primeru, če ne bi tega zagotovili, vsekakor prišlo do preboja slojev zelene strehe, posledica česar bi bilo zamakanje v spodnje prostore, kar pa bi bilo zelo neprijetno in tudi povezano z visokimi stroški sanacije in morebitne druge škode, ki bi jo lahko povzročila voda, ki bi v notranje prostore vdrla.

 

Zelena streha

 

Zelene strehe postavite preprosto

Zelene strehe je enostavno vgraditi. Izdelava zelene strehe ni nič drugega kot nadgradnja sestave ravne strehe, ki je povsem opcijska. Če smo zagotovili termično izoliranost stavbe ter priskrbeli ustrezno hidroizolacijo zelene strehe, so na vrsti zeleni sloji. Zelene strehe v Sloveniji so zaželene, ker so na pogled preprosto čudovite in estetsko všečne, ter tudi iz povsem praktičnega razloga, saj omogočajo zaščito ključnemu sloju v sestavi, in sicer hidroizolaciji zelene strehe, ki jo obvarujejo pred toplotnimi vplivi in UV žarki, s katerimi se vanjo upre sonce. Ob razmisleku o ceni zelene strehe velja tako pomisliti tudi na to, da bo hidroizolacija zelene strehe zdržala dosti dlje časa, ker bo zaščitena s strani rastlin, ki so naravno prilagojene za obrambo proti neugodnim vremenskim vplivom. Zelena streha tako za vas opravlja pomembno delo.

 

Izdelava zelene strehe s strani strokovnjaka

Strokovni pristop je pri izdelavi zelene strehe gotovo pomemben. Vedno je prav, da se pri vgradnji držimo priporočil dobaviteljev različnih komponent zelene strehe. Tveganju se boste najlažje izognili tako, da boste za izdelavo zelene strehe angažirali nekoga, ki se na delo dobro spozna. To vam bo omogočilo, da bo cena zelene strehe, katero ste plačali, upravičena, saj bo rezultat, ki ga boste na koncu deležni, zadovoljiv. Dobili boste kakovostno zeleno streho, ki bo s svojim izvrstnim izgledom razveseljevala vas, sosede in obiskovalce.  Ker izvedba zelene strehe ne bo potekala v vaši lastni režiji, se boste izognili napakam, ki bi se vam pri delu, katerega morda ne poznate najbolje, primerila.

 

Ozelenjena streha

 

Zelene strehe izgledajo izvrstno

Izdelava zelene strehe pomeni sledenje modernim gradbenim smernicam. Cena zelene strehe omogoča izvrsten imidž, na katerega boste lahko ponosni. Trajnostna gradnja je tista, ki je ne le modna, ampak tudi ekološka zapoved. Trajnostna gradnja seveda pomeni uporabo materialov, ki naravi pomagajo, ne pa jo ogrožajo oziroma bremenijo. Zelene strehe so vsekakor trajnostne, saj rastline zelene strehe – preprosto povedano –pomenijo gradbeni presežek v tej smeri. Zelene strehe v Sloveniji so del pljuč rastlin, ki nas obkrožajo in ki nam omogočajo življenje, saj se kisik brez rastlin v našem svetu ne bi mogel obnavljati. Zelene strehe v Sloveniji v mestnih okoljih zadržujejo padavinske vode in s tem prispevajo k manjši nevarnosti poplav v času silovitih in/ali dolgotrajnih deževij. In tudi z estetskega vidika je prednost živega rastja v srcu (terasa) ali na vrhu (streha) stavbe nesporna. Delno tudi zaradi tega, ker se podoba rastlin v luči letnih časov kar konkretno spreminja in tako prispeva k pestrosti izgleda vaše stavbe.

 

Izdelava zelene strehe je modra izbira

Spričo navedenih argumentov je logično, da izbira zelene strehe kot dela vašega objekta modra. Toplo ste vabljeni, da navežete stik z nami. Z veseljem vam bomo postregli s še več informacijami o našem odličnem produktu.