15. junij 2018

Material izdelave vgradne omare je potrebno prilagoditi prostoru, v katerem bo omara nameščena

Vgradne omare so dan danes vse bolj priljubljen kos pohištva, saj s svojo prostornostjo pomagajo kvalitetno izkoristiti prostor, ki bi drugače ostal neizkoriščen, ob tem pa vgradne omare nameščamo ob steni, prostor pa tako ostaja odprt in prostoren. Idej za vgradne omare je veliko, vendar mora vsak posameznik svojo omaro prilagoditi svojim željam in potrebam.

 

Izdelava vgradne omare je dan danes zaradi različnih možnosti, ki jih imamo na voljo precej zahtevna, saj lahko stranke izbirajo med različnimi oblikami, materiali ter načini odpiranja oz. zapiranja. Najprej se je potrebno določiti iz kakšnega materiala bo omara izdelana. Če govorimo o vgradni omari, ki jo bomo postavili v spalnico, garderobo ali otroško sobo se navadno odločimo za les, ki ga lahko po želji kombiniramo tudi s steklom. Če pa bo vgradna omara postavljena na primer v kopalnici, ali v drugih prostorih, kjer je prisotna višja vlažnost, pa je pomembno, da je vgradna omara izdelana iz materialov, ki so odporni na vlago.

 

 

Po izbiri materiala nas čaka odločitev o načinu odpiranja oz. zapiranja vgradne omare

Nadalje je potrebno razmisliti na kak način želimo, da se bo omara odpirala. Izbiramo lahko med drsnimi in klasičnimi vrati. Če se odločimo za drsna vrata se moramo zavedati, da bodo le ta zaprla drugo polovico omare, do katere v času, ko bo prva polovica odprta, ne bomo mogli dostopati. Po drugi strani pa odprta klasična vrata nemalokrat posegajo v prostor, ki tako postane neprehoden ali vsaj težje prehoden, prav tako pa težje dostopamo do drugih predalov. Seveda ne smemo pozabiti na možnost izdelave vgradne omare brez vrat, vendar se stranke zanjo redkeje odločajo, saj omara, ki nima vrat, povzroča občutek nereda v prostoru, hkrati pa se bo na stvareh, ki so shranjene v omari, hitreje nabral prah. Vgradne omare brez vrat se tako najpogosteje uporabljajo v garderobah, kjer je celoten prostor obdan z omarami, kljub temu pa se stranke tudi v garderobah pogosto odločajo za vgradne omare z drsnimi vrati.

 

izdelava vgradne omare po naročiluvgradne omare načrt

 

 

Pred izdelavo vgradne omare moramo pomisliti tudi o organizaciji njene notranjosti

Pri izdelavi vgradne omare pa ni pomembna zgolj njena zunanjost, pač pa moramo biti pozorni tudi na organizacijo notranjosti vgradne omare. Notranjost naj bo funkcionalno razporejena. Police na katere bomo spravili stvari, ki jih uporabljamo redkeje, naj bodo višje, notranjost omare pa lahko dopolnimo tudi s predali, nikakor pa ne smemo pozabiti na prostor za obešanje oblačil. Pri slednjem moramo biti pozorni na njegovo velikost. Prostor mora biti namreč dovolj velik, da bomo lahko vanj obesili tudi daljše ženske obleke ali pa zimske plašče. Za izjemno praktične pa so se v vgradnih omarah izkazali predali. Vanje lahko pospravimo stvari, do katerih bi sicer težje dostopali, kot so ure, rute, pasovi ali kravate. Ker si celotno vsebino predala pripeljemo k sebi bo prostor tako ostal urejen in pospravljen.

 

 

Izdelava vgradne omare se vse pogosteje zahteva tudi v kuhinjah

Vgradne omare različnih barv pa so dan danes vse pogostejše tudi v kuhinjah. Gre pravzaprav za klasično vgradno omaro, pri kateri pustimo prostor za hladilnik, štedilnik, pečico ter druge kuhinjske aparate, omaro pa predelimo tako, da dobimo še prostor za pult. Kuhinje, ki so izdelane v stilu vgradne omare so zelo prostorne, ker pa lahko vse stvari postavimo za vrata elementov, delujejo tudi pospravljeno in prostorno. Vgradne omare lahko namestimo tudi v spalnicah, otroških sobah, kabinetih ali kopalnicah.

 

 

V mizarstvu Avbelj je izdelava vgradnih omar kakovostna in natančna

V mizarstvu Avbelj ponujamo kakovostno izdelavo vgradnih omar v različnih barvah skupaj z montažo. Pri montaži smo pozorni na celotno stanovanje, ki ga pred montažo tudi primerno zaščitimo in tako poskrbimo, da stvari po končani montaži niso uničene. Pred izdelavo vgradne omare je nujno potrebno poskrbeti za izris, ki vam ga pripravimo tudi v mizarstvu Avbelj. Pri nas izdelujemo kvalitetne vgradne omare po naročilu, iz trpežnih materialov, izdelava pa je natančna in končana ob dogovorjenem roku. Pred izdelavo vgradne omare se bomo s stranko še enkrat pogovorili in se prepričali o njenih željah ter tako zagotovili, da bo vgradna omara prav takšna, kot si jo stranka želi. Po pogovoru pa bomo pripravili še načrt vgradne omare, ki ga bomo predstavili stranki.

 

Ob izdelavi vgradnih omar po naročilu se ukvarjamo tudi z izdelavo drugih tipov pohištva. Izdelujemo tako pohištvo za spalnice, dnevne sobe, otroške sobe, kuhinje in kopalnice, pri nas pa lahko naročite tudi pohištvo za pisarne. Vas zanima več o izdelavi pohištva ki vam ga ponujamo pri nas? Kontaktirajte nas po telefonu ali po e-pošti in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja, ki se vam ob načrtovanju pohištva še zastavljajo. Pred naročilom pohištva pa vas vabimo, da se oglasite v našem mizarstvu, kjer se bomo pogovorili o različnih idejah za vgradne omare. Ob obisku vam bomo pomagali razrešiti tudi dvome, ki vas pri opremljanju stanovanja še pestijo ter tako poskrbeli, da boste izbrali pohištvo, ki bo popolnoma ustrezalo vašim željam.