05. julij 2017

Intel procesor – med procesorji velja Intel za najboljšega proizvajalca

intel procesor

Želite imeti hitrejši računalnik? Potem potrebujete boljši procesor. Ali pa razmišljate o nakupu novega računalnika, pa ne veste, kateri procesor – Intel ali AMD – predstavlja najboljšo izbiro za vas? Procesor je osrednji del računalnika, katerega glavna naloga je, da obdeluje podatke in nadzoruje ostale enote vašega računalnika. Ker je procesor ena glavnih komponent računalnika, se je smiselno najprej odločiti za vrsto procesorja in potem vse naslednje komponente prilagajati izbrani platformi ter s tem doseči čim boljšo usklajenost komponent.

Procesor je poleg matične oziroma osnovne plošče tisti del računalnika, ki ga je treba najbolj pozorno izbrati, saj je od njega odvisna zmogljivost. Boljši procesorji so hitrejši in zato dražji, enako pa velja tudi za velikost predpolnilnika.

 

 

Intel procesor – na kaj je treba biti pozoren pri izbiri

 

Pri nakupu procesorja je treba paziti, da ustreza izbiri matične plošče ter da omogoča brezhibno delovanje računalnika v skladu z vašimi potrebami. Za pisanje in osnovno urejanje besedila ter brskanje po spletu ne potrebujete zelo močnega in dragega procesorja, nič pa ni narobe, če ga izberete. Dobro pa je vedeti, da večji procesorji (Intel) pri svojem delovanju proizvedejo tudi več toplote, zato se celotno ohišje računalnika bolj segreva. Če imate majhno ohišje ali pa kupujete Intel procesor za prenosnik, potem vam svetujemo, da izberite manjši procesor, četudi ima zato manjšo moč.

V primeru, da se navdušujete nad računalniškimi igrami ali se ukvarjate z grafičnim oblikovanjem oziroma na računalniku uporabljate zahtevne programe in aplikacije, potem potrebujete močan Intel procesor, ki je seveda tudi dražji. Vendar vam pri tem ni treba pretiravati, saj so tudi ugodnejše različice za običajno uporabo računalnika in njegovo osnovno delovanje več kot zadovoljive.

 

Intel Optane - nova tehnologija pomnilniških modulov

 intel procesor i7

Spominski modul Intel Optane Memory vam ponuja novo stopnjo hitrosti in odzivnost vašega računalnika. Revolucionarna tehnologija ustvarja most med DRAM in shrambo podatkov in ponuja inteligentno, neverjetno odzivno izkušnjo. Skupaj s procesorji Intel Core 7. generacije vam Optane Memory do 2x pohitri zagon, 5x hitreje zažene spletni brskalnik in igre naloži do 67% hitreje.

Intel Optane pomnilnik je pameten in prilagodljiv sistem za pospeševanje računalnika, prilagodi se na vaše računalniške navade, da vse kar delate, deluje hitreje, bolj gladko in lažje. Njegova inteligentna programska oprema samodejno zazna pogoste naloge in jih pohitri.

 

Obiščite spletno trgovino E-misija in izberite svoj Intel procesor. Vabljeni.