28. december 2015

Inhalatorji kot podpora pri zdravljenju bronhitisa pri otrocih

Inhalator je pomemben in izjemno koristen pripomoček za zdravljenje bronhitisa pri otrocih. Kakovosten otroški inhalator je smiseln nakup tudi v primeru, da je namenjen preventivni uporabi, torej preprečevanju nastanka bronhitisa. Tako otroci kot odrasli pa lahko inhalator uporabljajo tudi za lajšanje kašlja, ki ni povezan z bronhitisom.

 

 

Zdravljenje brinhitisa pri otrocihZdravljenje bronhitisa pri otrocih zahteva celosten pristop

Bronhitis je bolezen dihal oziroma vnetje dihalnih poti, ki načeloma nastane zaradi virusa in se pojavlja predvsem v zimskem obdobju. Najpogostejši simptomi so oteženo dihanje, bolečine v prsnem košu, suh kašelj in povišana telesna temperatura. Našteti simptomi so še posebej izčrpavajoči za otroški organizem, zato je pomembno, da jih opazimo dovolj zgodaj in čim prej začnemo z zdravljenjem bronhitisa pri otrocih. Poleg zdravil, ki jih predpiše zdravnik, naj zdravljenje bronhitisa pri otrocih zajema dovolj tekočine (priporoča se predvsem pitje slezovega čaja), k lajšanju kašlja pa bo zelo pripomogla redna uporaba inhalatorja oziroma posebnega otroškega inhalatorja.

 


Prilagojeni otroški inhalatorji

Otroški inhalatorji so načeloma manjši od običajnih inhalatorjev, poleg tega pa so tudi atraktivnih oblik – od raznih živalskih figuric do priljubljenih risanih junakov – zaradi česar bo otrok raje inhaliral, posledično pa bo hitreje nastopilo olajšanje oziroma ozdravitev. Pomembno je, da so vdihi čim globlji in počasni, kakovostni inhalatorji pa pripomorejo k temu, da se zdravilo razprši na majhne delce in tako lažje prodre v pljuča. V Lekarni Plavž imamo v ponudbi različne inhalatorje, med njimi tudi prilagojene otroške inhalatorje, ki jih lahko naročite kar na spletu. Občutno izboljšanje zdravja je tako le nekaj klikov stran …