27. november 2018

Številne ideje za opremo stanovanja

Idej za opremo stanovanja je seveda veliko, vendar se moramo pri zbiranju idej za opremo stanovanja zavedati, da moramo stanovanje opremiti smiselno - tako, da bodo prostori med seboj nekako povezani v celoto. Dan danes imamo na voljo veliko različnih stilov, v katerih lahko stanovanje opremimo.  Kljub pestri ponudbi pa se je dobro odločiti za enega izmed stilov ter ga uporabiti v vseh prostorih.  

Ne glede na to, kateri stil opreme izberemo, pa se je potrebno zavedati, da se je veliko bolje odločiti za kakovostno pohištvo, narejeno iz masivnih materialov, ki se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo, v prostor pa bo takšno pohištvo vneslo več topline in udobja.

 

Ideje za opremljanje stanovanja

 

Kako se je najbolje lotiti opremljanja dnevne sobe in kuhinje?

Srce vsakega stanovanja je seveda dnevni prostor, kjer prebijemo največ časa, ki ga navadno preživimo z družino in prijatelji ob redkih skupnih trenutkih, ki nam jih ponuja hiter in naporen življenjski stil. Pri opremljanju dnevne sobe se moramo odločiti, katero sedežno garnituro bomo izbrali. Dan danes je na voljo velika izbira sedežnih garnitur med katerimi lahko izbiramo. Pri izbiri sedežne garniture moramo biti pozorni na to, da bo sedežna garnitura sovpadala s prostorom in ostalo opremo – sedežna garnitura ne sme biti ne prevelika in ne premajhna. Poleg same velikosti je izjemno pomembna tudi izbira materiala in barve sedežne garniture, ki lahko prostor še dodatno izpopolni.

 

Poleg dnevne sobe se je natančno potrebno posvetiti tudi kuhinji. Pri opremljanju kuhinje moramo paziti, da pustimo dovolj prostora, kamor bomo shranjevali živila, posodo in druge kuhinjske pripomočke, poleg tega pa je dobro ohraniti dovolj delovne površine, da delo v kuhinji ne bo ovirano. Dobro je paziti tudi, da si štedilnik, pomivalno korito in hladilnik sledijo v logičnem sosledju. Postaje si ne smejo biti predaleč narazen, hkrati pa je potrebno med njimi ohraniti zadosti prostora, da bomo med kuhanjem lahko odlagali živila in kuhinjske pripomočke.

 

Paziti moramo tudi na izbiro svetil

Tudi pri opremljanju ostalih prostorov velja izbirati kakovostno pohištvo, ki se lahko pohvali z vzdržljivimi materiali ter posledično z dolgo življenjsko dobo. Vsako sobo lahko okrasimo tudi z zavesami, ki delujejo elegantno, hkrati pa varujejo prostor pred pogledi mimoidočih. Piko na i prostoru lahko dodajo tudi svetila, ki jih moramo razporediti tako, da nam ponujajo zadosti svetlobe. Čudoviti lestenci lahko prostor še dodatno popestrijo in ga povežejo v celoto.

 

Vgradna omara za stanovanje

 

Pozabiti ne gre niti na vgradne omare, ki ponujajo obilico prostora

Ker pa pri opremljanju stanovanja nikoli ni zadosti prostora, je dobro, da se odločimo tudi za namestitev vgradnih omar, ki jih lahko postavimo pravzaprav v vsak prostor v hiši. Lahko jih vgradimo tako v predsobi, spalnici, otroški sobi ali kabinetu. Vgradne omare ponujajo obilico prostora, ki ga lahko s pridom izkoristimo. Pri načrtovanju omare si je dobro omisliti tudi del s predali, kamor pospravimo stvari, za katere želimo, da so nam enostavno dostopne. Poleg tega se velja odločiti tudi za obešalni del, kamor bomo lahko obesili daljša oblačila, kot je na primer zimski ali dežni plašč.