13. junij 2017

Hrana brez glutena - recepti odličnih sladic

 

Hrana brez glutena (recepti so lahko prav enostavni in hitri) je namenjena vsem, ki zaradi zdravstvenih razlogov glutena ne smejo uživati ali so nanj občutljivi. Prehrana brez glutena je zdrava, lažja za prebavo in vas ne bo pustila s težkih občutkom v želodcu. V pekarskem podjetju Peki smo odločeni, da odpravimo tabu, da je hrana brez glutena manj okusna od običajne, zato pri nas dobite živila, dekoracijo in druge jedilne dodatke, s katerimi boste brez velikega truda in brez skrbi pripravili sladice in drugo hrano brez glutena. Recepte najdete tudi na našem blogu, kjer boste našli veliko odličnih idej za sladkanje.

 

Zdravo in okusno, tudi enostvno

 

Minili so časi, ko smo se bali da so za hrano brez glutena recepti zapleteni, sestavine pa težko dostopne. Res pa je, da je včasih težko vedeti oziroma zagotoviti, katera hrana je brez glutena. Zato je treba začeti že pri nakupu surovin. Pri Pekiju ponujamo moko brez glutena: ajdovo, čičerikino, koruzno … Z njo boste enostavno spekli piškote in drugo brezglutensko pecivo.V naši spletni trgovini najdete celo vrsto izdelkov za prehrano brez glutena, med drugim mešanico za glaziranje keksov, ki ne vsebuje sladkorja, laktoze in jajc. Ko kupite izdelke pri nas, ste lahko popolnoma prepričani, da so neoporečni in tako ne bo nikakršnega dvoma, katera hrana je brez glutena.

 

hrana brez glutenahrana brez glutena recepti

 

Hrana brez glutena: recepti in prednosti

 

V zadnjem desetletju ima vse več ljudi s celiakijo, a se za brezglutenske izdelke odločajo tudi povsem zdravi ljudje, saj so bolj zdravi od hrane z glutenom. Hrana z glutenom je bolj naporna za prebavo, nas naredi težke in utrujene. Boljše za zdravje so tako tudi sladice, ki niso več preveč nasitne, presladke in težko prebavljive. Pri nas imamo na voljo sestavine za številne sladke jedi, za katere navdih najdete tudi na našem forumu. Naše stranke so za hrano brez glutena recepte že do potankosti izpopolnile in imajo veliko idej tako za pripravo kot za dekoracijo. Med priljubljenimi recepti so čokoladne sladice, na primer mafini, makroni, piškoti … Številni izdelki so ne le brez glutena, ampak tudi brez sladkorja. Če si torej želite zdravega življenja, brez težav zaradi žitnih beljakovin in če radi ustvarjate zanimive sladice za vso družino, potem smo pri Pekiju pravi naslov. Lahko nas obiščete v trgovinah v Ljubljani, Ajdovščini in Mariboru, sestavine za jedi brez glutena pa lahko hitro in enostavno naročite tudi prek spleta. Ustvarite s hrano brez glutena recepte, ki bodo navdušili goste.