17. november 2017

Greznica: cena, zakonodaja in druge pomembne informacije


Cena greznice je odvisna od vrste izvedbe. Ena od možnosti je zbiralna greznica. Cena zanjo je zelo ugodna. To mora biti zaprt sistem greznice – zakonodaja namreč določa, da ne sme biti neposrednih izpustov v naravo. Odločite se lahko tudi za pretočne greznice (dvo- ali troprekatne). Cena pretočne greznice je prav tako dostopna. Še posebej ugodna cena vas čaka, če se odločite za nakup pri podjetju Armex. Pretočne greznice poskrbijo za mehansko čiščenje odpadnih voda, pri določenih modelih pa je možna tudi poznejša obnova –  nadgradnja v biološke čistilne naprave, ki počasi nadomeščajo starejše greznice. Nova zakonodaja narekuje, da je nujna obnova, če ni priklopa na kanalizacijsko omrežje. Kadar je to greznica za vikend, so izvrstne male biološke naprave brez elektrike po ugodni ceni.

 

greznica

 
Biološke čistilne naprave in greznice: zakonodaja nekoliko podrobneje


Vas je pritegnila ugodna cena greznice, a vas skrbi zakonodaja? Pretočne greznice, katerih cena je zelo dostopna, lahko kasneje brez posebnih težav preuredite v male čistilne naprave. Takšna obnova greznice je nezahtevna. Tako se lahko denimo vaša greznica za vikend preuredi hitro in za ugodno ceno. Kaj pa tam, kjer še ni javnega kanalizacijskega sistema? Do kdaj je potrebna obnova greznice? Zakonodaja se je v zadnjih letih precej spreminjala: zakonodaja je sprva predvidela zgodnejše roke obnove, vendar trenutna zakonodaja glede greznice pravi, da je čas za preureditev do konca leta 2021. Če ni možnosti priključitve na javno kanalizacijo, je to torej v skladu z zakonodajo skrajni rok za prenovo greznice. Zakonodaja omogoča nakup male čistilne naprave ali obnovo obstoječe greznice. Cena posamezne rešitve je odvisna predvsem od tega, kakšna je vaša trenutna greznica. Tako je cena obnove, ki je skladna z zakonodajo, zelo ugodna, če gre za poznejšo predelavo že pripravljene greznice. Cena nadgradnje  je pogosto nižja, kot če bi se odločili za povsem novo čistilno napravo za odpadne vode, katere cena pa prav tako postaja vse dostopnejša.

 

 

greznice
Sodobna greznica – cena, ki je prijazna kupcem


Poleg bioloških čistilnih naprav so našim kupcem še vedno na voljo tudi greznice. Cena je ugodna v obeh primerih. Dostopna cena je kombinirana z vrhunsko kakovostjo in učinkovitostjo. Ugodna cena pretočne greznice je še posebej mamljiva pri modelih, ki so pripravljeni na morebitno poznejšo predelavo. Zakonodaja sicer dopušča tudi navadne zbiralne greznice – cena je v tem primeru seveda najugodnejša – a le če gre za zaprt sistem. Če vas zanima greznica za vikend po ugodni ceni ali pa morda kupujete čistilno napravo, imamo najboljšo ponudbo za vas. Dobrodošli!