Gozdarski mulčerji, mulčanje kamenja ali trave: z nami najugodneje

20. december 2016


Gozdarski mulčerji so sodobni stroji za drobljenje lesa. Naše podjetje ima v lasti kar štiri zelo zmogljive gozdarske mulčerje, ki kakovostno zdrobijo drevesne panje in grmovje. Z gozdarskimi mulčerji je mogoče poceni in enostavno opraviti delo, ki bi bilo z drugimi stroji, kot so denimo rovokopači manj ekonomično, predvsem pa manj kakovostno. Z mulčerji opravljamo mulčanje kamenja oziroma frezanje kamenja, mulčenje trave in mulčenje grmovja. Ti postopki so uporabni pri vzpostavitvi travniških ali pašniških površin, mletju grmovne vegetacije do 10 cm prsnega premera, izravnavi manjših neravnin na terenu, obnovi sadovnjakov, pripravi igrišč za golf in pripravi smučišč. Postopek je zelo priporočljiv tudi za pripravo gradbenih parcel, ki bodo potem postale bolje pregledne in urejene. V našem podjetju skrbimo, da so storitve, ki jih izvajamo, vedno vrhunske in celovite, saj le to omogoča polno zadovoljstvo naših strank.

 

gozdarski mulčer


Mulčenje trave zadeve močno poenostavi


Mulčenje travnikov je smiselno v primeru, če bi radi na najhitrejši, najenostavnejši in najcenejši način prišli do kvalitetnih obdelovalnih kmetijskih površin. Mulčenje trave namreč omogoči, da so uničene vse korenine trave, ki je kajpak zelo trdovratna rastlina. Seveda spotoma izvedemo še mulčanje kamenja, kar pomeni, da boste pridobili kvalitetno obdelovalno površino, ki se je lahko takoj lotite s kmetijskimi stroji. Mulčanje kamenja s pomočjo freze Supersoil je še posebej učinkovito, saj je mulčanje kamenja učinkovito do globine 30 cm.

 

mulčenje kamenja

 


Gozdarski mulčerji vse delo opravijo naenkrat


Če se ne odločite za mulčenje travnikov in se namesto z gozdarskim mulčerjem trave lotite s traktorjem, s katerim orjete, vam bo ostala velika količina kamenja, ki jo boste morali odstraniti. Z mulčenjem trave in hkratnim mulčanjem kamenja pa se seveda tej nevšečnostim zlahka izognete, zato vam mulčenje trave toplo priporočamo. Z izsekavanjem ali sežiganjem grmovja se korenin ne iznebite, zato vam priporočamo mulčenje grmovja, da bo delo opravljeno celovito. Odpadli les ostane na licu mesta in bo zaradi poškodovanih lesnih vlaken zgnil hitreje.