18. marec 2019

 

Globinsko čiščenje sedežnih garnitur - hitro in učinkovito

Globinsko čiščenje je dokaj zahtevna naloga, ki se je brez ustreznih pripomočkov in čistil ne moremo lotiti sami. Za učinkovito izvedbo namreč zahteva uporabo profesionalnih strojev, čistilnih sredstev in nenazadnje tudi strokovnega znanja. Mnogi se ne zavedajo, kaj vse se skriva v sedežnih garniturah - ne le prah ter ostanki hrane in pijač, temveč tudi nadležne pršice, ki so odgovorne za številne težave z zdravjem. Z globinskim čiščenjem se ne znebimo le prahu in ostankov hrane oziroma pijač, temveč tudi drobnih bitij, ki jih s prostim očesom ne vidimo, pa vendar prebivajo v naših sedežnih garniturah. Z globinskim čiščenjem sedežne garniture, preprog na domu, vzmetnic in oblazinjenega pohištva se boste znebili pršic in prahu na vašem kavču, barve bodo prišle bolj do izraza, sedežna pa bo imela prijeten vonj in bo zaščitena pred ponovnim nabiranjem prahu in ostale umazanije. Prav tako boste z globinskim čiščenjem polepšali vaš dnevni ali katerikoli drug prostor stanovanja ali hiše, s tem pa boste v dom privabili udobje in toplino in posledično večjo kakovost življenja, kar bodo občutili vsi družinski člani. Razlika med klasičnim in globinskim čiščenjem je več kot očitna, vse prednosti pa bomo predstavili v nadaljevanju.

 

Čiščenje garnitur

 

Zakaj se odločiti za globinsko čiščenje?

Sedežna garnitura je nepogrešljiv del vsaka dnevne sobe. Gre za del pohištva, ki je uporabljen v različne namene, zato je pogosto zelo obremenjena, na njej pa se vsakodnevno nabirajo prašni delci, ostanki hrane in madeži politih tekočin, ki jih je praktično nemogoče odstraniti, razen z globinskim čiščenjem. Enako velja za druge vrste oblazinjenega pohištva, vzmetnice in preproge na domu, kjer se nabirajo tudi odmrle kožne celice z našega telesa, odpadli lasje in nenazadnje tudi maščoba s površine kože. Vse te nečistoče se nabirajo v materialu in povzročajo razvoj bakterij in pršic, s čemer se hitro razvije neprijeten vonj v prostoru. Edina strokovna in učinkovita rešitev za omenjene težave je globinsko čiščenje. Poleg sedežnih garnitur z globinskim čiščenjem očistimo tudi fotelje, oblazinjene kuhinjske stole, pisarniške stole, avtomobilske sedeže in druge vrste pohištva.

 

Katere so prednosti globinskega čiščenja?

S tehniko globinskega čiščenja v celoti odstranimo pršice in hišni prah s sedežnih garnitur, v stanovanju se bo nabiralo manj prahu, barve bodo osvežene, vonj po cigaretnem dimu odstranjen, tkanine pa bodo oddajale prijeten vonjin bodo obenem zaščitene pred ponovnim nabiranjem prahu. Globinsko čiščenje sedežnih garnitur se priporoča vsem, še posebej pa ljudem, ki se soočajo z alergijami in gospodinjstvom, v katerih prebivajo tudi otroci, ki so pogosto bolj občutljivi na različne dejavnike iz okolja. Ker velikokrat nimamo časa za redno vzdrževanje higiene prostorov, je še ena izmed prednosti globinskega čiščenja ta, da nam ni potrebno nikamor, saj strokovnjaki pridejo kar k nam domov. Umazanija na sedežnih garniturah je zelo težko dostopna, velikokrat pa se niti ne zavedamo, da se ob prisotnosti umazanije v našem pohištvu razvijajo bakterije. Majhni vsiljivci lahko povzročijo velike težave z zdravjem, ki bi moralo biti na prvem mestu, za kar poskrbimo z globinskim čiščenjem. Za čiščenje poslovnih prostorov ni več dovolj le krpa, vedro in metla, temveč se čiščenje danes izvaja z barvnim sistemom krp, veder, gobic, nadzorovanim, natančnim doziranjem čistil itd. Storitve globinskega čiščenja, čiščenja oken in zunanjosti stavb ter notranjih poslovnih in zasebnih prostorov izvajamo v podjetju Valina, v katerem imamo zaposlene ljudi, ki imajo veliko izkušenj z globinskim čiščenjem preprog in sedežnih garnitur ter imajo prave pripomočke za opravljanje dela, tako da je delo narejeno veliko hitreje in bolj učinkovito. V podjetju smo tako pravi naslov za globinsko čiščenje.

 

Čiščenje prostorov

 

Izberite profesionalni čistilni servis, ki storitve opravi na vašem domu

V podjetju Valina se zavedamo, da je za izvajanje višjih standardov čiščenja potrebno znanje, stalno usposabljanje in izobraževanje, zadovoljen kader in seveda nadzor oziroma učinkovita kontrola, zato vse svoje storitve opravimo profesionalno, svoje znanje pa nenehno nadgrajujemo. Globinsko čiščenje priporočamo vsakomur, ki si želi bolj čistega in zdravega bivalnega udobja, kar se bo občutilo že ob samem vstopu v prostor. Postopek je primeren za nego sedežnih garnitur vseh vrst in se izjemno priporoča vsem, ki svojih sedežnih garnitur še nikoli niso dali očistiti globinsko. Vse, kar morate storiti je, da nas pokličete in nam zaupate vaše želje, nakar se bomo dogovorili za termin, ki vam najbolj ustreza. Če je prišel čas, da generalno očistite svoj dom, vendar za to nimate dovolj časa, prepustite delo strokovnjakom in uživajte v rezultatu - čistem bivalnem prostoru, ki ga obdajajo prijetne barve in vonjave. Oddahnite si in se spočijte brez slabe vesti, medtem ko bomo vaše delo opravili mi.