24. julij 2018

 

Galvanski nanos poskrbi za obstojnost, električno prevodnost in korozijsko zaščito

Galvanski nanos poskrbi, da postane kovina bolj obstojna, električno prevodna in korozijsko zaščitena. Postopek obdelave površin kovin in predmetov iz drugih elektroprevodnih snovi, pri katerem nanašamo kovinsko plast ene kovine na predmet iz druge kovine s pomočjo elektrolize, imenujemo galvaniziranje. Kovinski predmet, ki prevaja električni tok, priključimo v elektrolitski celici kot negativno elektrodo - katodo. Na katodo potujejo po raztopini kationi kovine, ki jo želimo izločiti, na njej oddajo elektrone in se izločijo v obliki tanke kovinske plasti. Kot anodo lahko uporabimo ustrezno kovino, ki se pri elektrolizi raztaplja in sprošča v raztopino kovinske katione. V kopeli morajo biti tudi razni dodatki, ki poskrbijo, da je galvanski nanos na kovine enakomeren in sijočega videza. 

V podjetju Žlindra galvaniziranje kovinskih in grafitnih izdelkov poteka na različne načine, pri vseh pa stremimo k izvedbi obdelave najvišje kakovosti. Zato izvajamo različne teste kontrole kakovosti, ki nam nenehno omogočajo vzdrževanje in izboljševanje kakovosti obdelave. Med njimi je tudi rentgensko merjenje debelin nanosov s certificiranimi aparati XRF (metoda rentgenske fluorescence).

 

Galvanski nanos na kovine

 

Galvanizacija poteka na različne načine

Galvanska obdelava je odvisna od naročnikovih zahtev glede korozijske obstojnosti, želenih lastnosti galvanske prevleke, od vrste materiala, ki ga želimo zaščititi, in končnega namena uporabe. Najbolj ugoden in učinkovit proces predstavlja galvanska obdelava v bobnih. Artikle pretresemo v ustrezen boben glede na tehnološke potrebe artikla. Boben se nato potopi v predpisane kopeli glede na individualne potrebe kupca. Želen galvanski nanos se enakomerno nanese s pomočjo kontaktov v bobnih, ki se med vrtenjem bobna dotikajo kosov. S tem postopkom je možna galvanska obdelava velikega števila kosov, pri katerih ni možnosti mehanskih poškodb. Zaradi specifike obdelave je med procesom možen medfazni pregled določenih karakteristik kakovosti.

Selektivna galvanska obdelava je popolnoma avtomatiziran proces, ki omogoča zelo precizno nanašanje galvanskih nanosov na točno določeno mesto. Galvaniziranje na obešalih pa pomeni, da predmete natikamo na namenska obešala, ki omogočajo enakomeren in kakovosten galvanski nanos na artikle. Te nato obdelujemo s potapljanjem v ustrezne kopeli, po predpisanemu postopku glede na individualne želje stranke. Galvanska obdelava z obešali je proces, primeren za večje artikle in artikle s posebnimi karakteristikami, hkrati pa zaradi načina obdelave omogoča individualen pregled kakovosti posameznega kosa že med obdelavo.

 

Rentgensko merjenje debelin nanosov – metoda XRF

Meritev debeline nanosov izvajamo s certificiranimi aparati XRF (metoda rentgenske fluorescence), ki nam omogočajo precizne meritve debeline posameznih nanosov na artiklih. Hkrati omogočajo meritve na različnih merilnih mestih za možnost analize nanosa na različnih točkah posameznega kosa. Vse meritve se izvajajo po veljavnem standardu DIN EN ISO 3497.

Pregled posameznih kosov in nanosov izvajamo z metalografsko metodo. Izbran kos odrežemo na natančno določenem mestu in ga nato zbrusimo z brusnimi papirji različnih zrnatosti – od grobih do najbolj finih. Za čim bolj kakovosten pregled vzorca, ga dodatno spoliramo z različnimi polirnimi emulzijami. Pregled izvedemo z mikroskopom, ki ponuja do stokratno povečavo in omogoča natančen pregled debeline in kakršnihkoli odstopanj pri nanosih ali v osnovnem materialu. Postopki se izvajajo po veljavnem standardu DIN EN ISO 1463.

Kakovost oprijemljivosti nanosa preverjamo z mrežnim testom. Po testu obdelovalno površino vzorca pregledamo pod mikroskopom in tako natančno določimo ustreznost kakovosti. Stopnjo oprijemljivosti nanosa lahko kontroliramo tudi s testom spajkljivosti - z uporabo spajkalnika ali z uporabo namenske kadi za izvedbo testa spajkljivosti. Test je namenjen predvsem artiklom, ki se uporabljajo za tiskana vezja. Za artikle zahtevnejših specifikacij, je možno staranje izdelka z uporabo parne kadi. Ta postopek služi kot predpriprava za test spajkljivosti.

 

Oprijemljivost galvanskega nanosa

 

Primerna priprava površine je pogoj za kakovostno izvedbo galvanskega zaščitnega nanosa

Vsako površino, ki jo želimo zaščititi, je treba najprej pripraviti – čistost površine je ključnega pomena. Priprava površine je različna, odvisna je od izhodiščnega stanja jeklene konstrukcije in predvidenega sistema zaščite. V podjetju Žlindra uporabljamo zaprt sistem strojnega pranja – pralno sredstvo isoparafin. Pranje nam služi kot odlična priprava kosov za galvaniziranje, saj odstrani vse maščobe in nepritrjene delce, ki ostanejo v odprtinah po izdelavi kosov. Taka priprava nam omogoča kakovostno antikorozijsko zaščito npr. barvnih kovin v vseh procesih galvanizacije.

Antikorozijska zaščita kovin s pomočjo galvanizacije izbranemu izdelku omogoča izjemno dolgo življenjsko dobo, saj tovrstna zaščita kovin lahko traja tudi do 100 let. Obenm pa zagotavlja lep videz tudi po večletni uporabi. S pomočjo najnovejših tehnologij pri našem podjetju Žlindra poskrbimo, da postane korozija kovin stvar preteklosti, poleg tega pa so vsi postopki obdelave kovin tudi cenovno dostopni ter prilagojeni vašim individualnim potrebam in željam.

Zato nikar ne odlašajte in za vrhunski galvanski nanos obiščite Žlindra d.o.o. Pri tem pa ne pozabite, da izvajamo tudi kakovostno rentgensko merjenje debelin nanosov. Antikorozijski nanos na kovine s pomočjo galvanizacije še nikoli ni bil tako enostaven.