17. junij 2019

Frezanje pomaga ohranjati vaš vrt zdrav in lep

Frezanje je ena od tehnik, ki jih v podjetju Tisa izvajamo v pomoč vsem, ki želite ohranjati okolico zdravo, urejeno in estetsko. Frezanje je eden od načinov za odstranjevanje štorov, vej in drugega materiala, ki ga sicer težko obvladamo z lastnimi rokami. V podjetju Tisa, kjer smo zbrani strokovnjaki in ljubitelji narave, vam s strokovnim znanjem, izkušnjami in nasveti pomagamo ohraniti vaše okolje v najboljši meri naravno in trajnostno. Po dostopnih pogojih vam s frezanjem odstranimo drevesne panje, pri čemer se izognemo razkopavanju z bagrom. Naše freze lahko izvajajo frezanje do globine 30 centimetrov ter pri tem zajamemo tudi površinske korenine posekanih dreves. Naša oprema je vrhunske kakovosti ter namenjena tudi manjšim in težje dostopnim vrtovom, ki jih lahko dosežemo z lažjimi modeli. V podjetju imamo službo, ki je specializirana za frezanje, zato vas vabimo, da se nam oglasite in predvideli bomo pravo rešitev za vas. Naši strokovnjaki so razdeljeni po področjih in specializirani za svoj posel. Združujemo izkušnje in najvišje strokovno znanje, kar dokazujejo naši pridobljeni certifikati in potrdila. Soelujemo s številnimi javnimi in zasebnimi strankami, ki jim vedno zagotavljamo celostne in premišljene rešitve že skoraj 40 let.

Frezanje

 

Zemeljska freza deluje kot prekopalnik ali freza za zemljo

Poleg frezanja štorov je treba ob obdelovanju zemlje tudi urediti teren, kar vam omogoča kakovostna zemeljska freza. Ta zemeljska freza omogoča, da iz trdne, neenakomerne in zbite zemlje kakor prekopalnik freza zemljo premelje, zgladi v bolj enotno maso ter s tem omogoči bolj kakovosten in primeren teren za nadaljnjo obdelavo. Vsi kmetovalci se zavedajo, da so načini za oživitev zemlje in spodbujanje koristne rasti mikroorganizmov, ključ do zdrave pridelave in prehrane. Tudi v vse bolj priljubljenem ekološkem načinu predelave se poudarja pomen prekopavanja z zemeljsko frezo. Ekološka hrana je v zadnjih letih postala zelo priljubljena in deloma je spodbudila uspeh lokalnih kmetijskih proizvodov. Tudi v Sloveniji je tovrsten način pridelovanja vse bolj pogost. Z našim frezanjem vam pomagamo do kakovostne in ekološke predelave zemlje, vejevja in drevesnih štorov, kar lahko s pridom uporabite za izboljšanje prsti. Morda ste že razmišljali o prehodu na ekološke metode v vašem vrtu, vendar niste vedeli, kako začeti. Beležimo velike koristi frezanja za bolj kakovostno in zdravo zemljo, tako z vidika rastlin kot za okolje.

 

 

Pomagamo vam z nasveti in izvedemo frezanje vrta

Frezanje vrta je dodaten korak z izboljšanju kakovosti zemlje na vašem vrtu. Kot vrtnar ali kmetovalec že veste, da je za rast rastline potrebno več kot sonce. Potrebna je voda, minerali in veliko hranil. S frezanjem vrta prekopljemo različne plasti zemlje ter zmeljemo les, kamenje, liste in veje, da nastane boljša in kakovostna prst. Tudi naši mulčerji vam pomagajo, da ohranjate kakovost zemlje, saj jih uporabljamo za frezanje grmovja, vejevja in štorov. Maso nato lahko uporabite tudi za ekološko pridelovanje in pokrivanje tal. Pokrita tla dlje časa zadržujejo vlago in pri močnih padavinah ne erodirajo. Prav tako ohranjajo temperaturo bolj konstantno, bodisi pozimi ali poleti, kar ščiti vaše korenine rastlin kot tudi mikrobe v zemlji. Ekološko vrtnarjenje z globokim mulčenjem zagotavlja nenehno oskrbo organizmov v prsti s hranilnimi snovmi in njihovo razgradnjo, kar še dodatno izboljša vašo zemljo. Lahko si pomagate s kartonom ali časopisom okoli rastlin, da preprečite kalitev iz plevelov, lahko pa uporabite katerokoli organsko snov, ki jo želite.

Zemeljska freza

 

Z našimi frezamo tudi frezanje vej ni težavno

Frezanje vej lahko izboljša zdravje vaših dreves, tako da odstranite veje, ki so mrtve ali umirajo. Te veje so pogosto nevarne, odstranjevanje pa zmanjšuje nevarnost poškodb za člane vaše družine in mimoidoče. Odstranitev bo preprečila nadaljnje propadanje in zagotovila boljši izgled okolice na splošno. Izboljša namreč celosten videz in strukturo drevesa ter preprečuje, da bi veje še naprej rasle ob premalo prostora, kar škoduje razvoju drevesa. Z odstranjevanjem vej in nadaljnjim frezanjem se lahko izboljša izpostavljenost soncu in kroženje zraka po drevesu, kar lahko dejansko izboljša velikost in količino pridelka, recimo pri sadnih drevesih. Material, ki ga dobimo s frezanjem, lahko s pridom uporabimo kot kompost za pokrivanje okoli rastlin ali za pokrivanje tal namesto rastlin. To bo pomagalo tudi k preprečevanju rasti plevela. Prednosti frezanja in mulčenja na vrtu zajemajo preprečevanje erozije in boljšo izolacijo zemlje. Okrepijo se tla, pa tudi populacija koristnih črvov in žuželk na vrtu. Manj je izgube vode v tleh, kar dolgoročno pripomore k ohranjanju trajnostnega ekosistema. Tako podjetje Tisa pomaga do varovanja narave in z inovativnimi rešitvami in najboljšimi orodji pomaga k reševanju okoljskih težav v vaši neposredni okolici. Vodstvo skupaj z zaposlenimi verjame, da smo dolžni ohranjati naše okolje v najbolj prvobitni obliki ob upoštevanju omejitev in zahtev modernega življenja. Ta načela vsak dan s pridom in uspehom udejanjamo v praksi, kar dokazujejo naši partnerji in zadovoljne  stranke. Vabimo vas, da se nam oglasite osebno, po telefonu ali elektronski pošti in skupaj bomo našli najbolj ustrezno rešitev za vašo situacijo.