26. september 2017

Fotovoltaika za lastno uporabo ali za vikend: odlična naložba po ugodni ceni

Fotovoltaika moduliV zadnjih letih se vse več ljudi odloča za postavitev fotovoltaične oziroma sončne elektrarne. Fotovoltaika je veda, ki svetlobno (sončno) energijo pretvarja v električno. Pretvorba se zgodi v sončnih celicah. Z združevanjem več sončnih celic pa dobimo fotovolatične module. Fotovoltaični modul je element, ki sončno energijo pretvarja v električno, kadar je osvetljen s sončno svetlobo. Izdelani so iz med seboj povezanih sončnih celic iz mono- ali polikristalnega silicija. Sončne celice so vstavljene v primeren okvir in prekrite s ploščo iz kaljenega stekla. Fotovoltaika je relativno mlada panoga, vendar ima tudi v Sloveniji izredno velik potencial. Predvsem fotovoltaika za lastno uporabo je izredno pametna investicija, ne le zaradi samooskrbe z električno energijo, temveč tudi zato, ker je sončna svetloba oziroma sonce najbolj obetajoč vir energije. Investicija v fotovoltaiko za lastno uporabo v hiši ali vikendu je torej okolju prijazna investicija v varno prihodnost. Fotovoltaika za vikend bo ceno položnice za elektriko občutno znižala.

 

Izgrdnja fotovoltaičnih elektrarn za lastno uporabo: investicija, ki se splača

 

V podjetju Sol navitas se ukvarjamo z izgradnjo sončnih oziroma fotovoltaičnih elektrarn. Če se zanimate za fotovoltaiko za lastno uporabo v hiši ali vikendu (samooskrba z električno energijo), potem smo mi pravi naslov za vas. Ponujamo vam kvalitetno postavitev elektrarn za lastno uporabo in samooskrbo. Postavimo vam jo lahko po sistemu na ključ, ki vključuje potreben material in tudi vso potrebno dokumentacijo. Preden se lotimo projekta postavitve fotovoltaične elektrarne, je potrebno natančno izmeriti in oceniti, kolikšna bo proizvodnja električne energije iz fotovoltaične elektrarne. Povprečna družina potrebuje sončno elektrarno z močjo 5 kW, da bi si zagotovila primerno količino električne energije za vsakdanjo rabo v gospodinjstvu. Cena je odvisna od različnih dejavnikov, med drugim lokacija postavitve fotovoltaične elektrarne za lastno uporabo, naklon fotovoltaičnih modulov, stran neba, kamor bodo obrnjeni fotovoltaični moduli, ure sončne svetlobe itd. Cena naložbe se povrne v približno petnajstih letih.

Sončno elektrarno lahko postavite na streho ali fasado stavbe ali vikenda, ki se bo samooskrboval z električno energijo. Če želite elektrarno postaviti na katerokoli drugo mesto, boste potrebovali gradbeno dovoljenje, kar bo ceno investicije nekoliko povečalo. Velikost fotovoltaične elektrarne za lastno uporabo oziroma samooskrbo je omejena na 11 kW, povprečna slovenska družina pa za potrebe gospodinjstva potrebuje elektrarno z močjo 5 kW fotovoltaika.

 

Fotovoltaika za lastno uporabo

 

Izkoristite fotovoltaiko: prihranite in zaslužite

 

Če želite prihraniti pri stroških za električno energijo, izkoristiti energijo sonca in poleg tega še zaslužiti, nas kontaktirajte preko spletnega obrazca ali pa nas obiščite. Strokovno vam bomo svetovali o fotovoltaiki za lastno uporabo in postavitvi fotovoltaične elektrarne na vaši hiši ali vikendu. Pri nas boste izvedeli vse, od tega, kaj je fotovoltaika do cene, ki jo terja investicija v fotovoltaiko za lastno uporabo.