15. januar 2019

Tudi pri nas floorball vse bolj priljubljen in oprema zanj ni več problem

Floorball je igra, ki tudi pri nas dobiva vse večjo priljubljenost. Beseda označuje nekakšno vrsto dvoranskega hokeja s petimi igralci in vratarjem v vsaki ekipi. Floorball lahko igrajo tako moški kot ženske, in sicer v zaprtih prostorih s palicami dolžine med 90 in 115 centimetri. Krogla pri floorballu je plastična, enako kot pri hokeju pa jo je treba spraviti v nasprotnikov gol. Tekme potekajo v treh intervalih po dvajset minut. Od leta 2017 je floorball je vključen v svetovne igre, prvič so ga v tem okviru zaigrali v Wroclawu na Poljskem. Prvič je na zmagovalne stopničke na najvišjo mesto s kolajno stopila švedska ekipa. Čeprav zaenkrat slovenske ekipe še ne osvajajo svetovnih medalj, pa vse več navdušencev išče stik s tem zanimivim in dinamičnim športom. Naši izdelki so primerni za začetnike in profesionalne igralce, ne glede na vaše predznanje ali izkušnje s podobnimi športi. Svetujemo vam, da si ponudbo najprej ogledate v spletni trgovini in se nam nato oglasite po telefonu ali osebno.

 

Flooball palica

 

V naši ponudbi kakovostna oprema za floorball

Floorball je v Sloveniji relativno nov šport, zato je bilo doslej težko najti ustrezno opremo zanj. V našem podjetju smo specializirani za distribucijo in prodajo športne opreme ter ponujamo tudi kakovostne znamke opreme za floorball. Ta šport se je sicer razvil na obrežjih ameriškega jezera Michigan v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Floorball, kot se igra danes, pa sega na Švedsko v sedemdesetih letih. Ta šport je sicer najbolj priljubljen v tistih državah, kjer ga poznajo že najdlje, kot so Češka, Danska, Estonija, Finska, Latvija, Norveška, Švedska in Švica. Njegova priljubljenost pa raste ne le v Sloveniji, temveč tudi drugod po svetu, saj ga igrajo v Avstraliji, Novi Zelandiji, Indiji, Kanadi, Nemčiji, na Irskem, Japonskem, v Singapurju,  Maleziji, Združenih državah in Veliki Britaniji. Vse več je tudi registriranih igralcev, na svetu jih je od leta 2014 že več kot 300 tisoč. Nekatere države imajo tudi profesionalne lige, vendar Slovenije zaenkrat še ni med njimi.

 

Pestra izbira floorball palic in floorball žogic

Na naši spletni strani najdete vse modele floorball palic in floorball žogic, ki jih ponujamo. Vse izdelke lahko tudi v živo preizkusite v našem skladišču, kjer vam bomo radi svetovali. Ne moremo dovolj poudariti pomena pravega nasveta pri izbiri, saj je pomembno preprečevanje poškodb. Pri floorballu je kar precej hitrih zagonov, ustavitev in zavojev, zato so zviti gležnji kar pogosti. Da ne bi prišlo do hujših nesreč ali poškodb, svetujemo kakovostno opremo in dodatne varovalne ukrepe, poleg ustreznih pripomočkov pa tudi pravšnjo telesno pripravljenost, vključno z ogrevanjem, kar vam bo pomagalo na dolgi rok. Floorball je namreč eden najhitreje rastočih športov in organiziran tudi v mednarodnih okvirih. Mednarodna zveza za floorball organizira dogodke, med katerimi je vsakoletni Euro Floorball Cup za klubske ekipe. Pripravljajo tudi svetovno prvenstvo v floorballu, ki poteka vsaki dve leti in ima ločene katergorije za moške in ženske ekipe. V zvezi je 58 članic, doslej pa so se na svetovnih prvenstvih najvišje uvrščale Norveška, Češka, Finska, Švedska in Švica.

 Žogice za floorball

Golmanska oprema za floorball in vsa ostala ponudba v naši spletni trgovini

Ne glede na to, da se igra s plastično kroglico, je lahko floorball dokaj kontakten in zahteven šport, zato se je treba z golmansko opremo in primerno zaščito za vse igralce zavarovati pred morebitnimi poškodbami. Igralci lahko utrpijo tudi akutne poškodbe stegen, dimelj in kolena, ki lahko nastanejo pri stikih z drugimi igralci ali pa brez kontaktov. Med pogostimi poškodbami so tudi udarci v stegno, potegnjene mišice v stegnu in dimlje ter poškodbe kolena. Nezanemarljive so tudi poškodbe oči, do katerih lahko pride, če jih zadene žoga ali palica. Zaščitna očala so zato priporočljiva in obvezna za vse igralce, ki igrajo v mladinskih klubih. Nemalokrat pa pride do poškodb zaradi velikokrat ponavljajočih se gibov, kar je zlasti pogosto pri kolenih in spodnjem delu hrbta. Izpostavljeni deli so še meniskus, stegna ter ahilova tetitva. Zaradi vsega navedenega je še toliko bolj važno izbrati kakovostno zaščito. V naši ponudbi najdete mrežice in rokavice priznanih znamk, kot sta Gripper in I-see. Ne gre pozabiti na ščitnike in ustrezno zaščito pred udarci. Je pa ta šport je relativno nov in se zato še razvija. Osnovna pravila so bila določena že leta 1979. Takrat je bil na Švedskem ustanovljen prvi klub za floorball na svetu. Prvič so uradna pravila za tekme določili leta 1981. Trideset let pozneje, julija 2011 je Mednarodni olimpijski komite uradno pozdravil mednarodno zvezo za floorball v okviru svojih športnih zvez. Tečejo prizadevanja, da bi floorball prvič zaigrali na olimpijskih igrah leta 2020. Kdo ve, morda bo takrat med ekipami tudi že slovenska. Vsekakor se v našem družinskem podjetju trudimo, da bi zanj navdušili čim več pristašev, saj je dokazano odličen za izboljšanje zdravja in počutja. Oglasite se nam, čakamo vas s pestro ponudbo in ugodnimi cenami!