15. november 2018

 

 Kaj je elektro material in kdaj obiskati trgovino z elektromaterialom?

Elektro material potrebujemo pri gradnji doma ali njegovi prenovi ter pri gradnji in prenovah drugih prostorov. Brez kvalitetnega elektro materiala za električna opravila bi bila izvedba gradnje oziroma prenove praktično nemogoča. Pri gradnji oziroma prenovi je torej elektro material ena najpomembnejših potrebščin za uspešno izvedbo dela, zato je potrebno pred samim pričetkom obiskati trgovino z elektromaterialom in si tako zagotoviti ustrezne pripomočke za nemoten potek dela. Tudi, če se ne lotimo gradnje ali prenove bivalnega ali katerega koli drugega objekta, je potrebno redno vzdrževanje električne napeljave z namenom zagotavljanja varnosti, za kar seveda potrebujemo elektro material. Vsak domači mojster je že kdaj obiskal trgovino z elektromaterialom in zagotovo se v njegovi delavnici skrivajo različne vrste drobnega elektro materiala. Ker nikoli ne vemo, kdaj ga bomo spet potrebovali, je ustvarjanje zaloge elektroinstalacijskega materiala zelo pomembno, še posebej takrat, kadar se tovrstnih opravil doma najraje lotimo kar sami. Elektro material priznanih proizvajalcev nam je na voljo v katalogu trgovine z elektromaterialom Telmak, družinskem veleprodajnem trgovskem podjetju z elektrotehničnim blagom, namenjenim avtomatizaciji v industrijskih procesih. V trgovini z elektromaterialom Telmak so že od leta 1991 so glavni distributer za Schneider Electric, nudijo pa tudi elektro material drugih priznanih blagovnih znamk. Široka paleta preverjenih in zmogljivih izdelkov je razlog za obisk trgovine z elektromaterialom Telmak.

 

trgovina elektromaterial

 

Kaj pravzaprav sodi k elektro materialu?

Elektro material je zelo širok pojem. V to skupino izdelkov uvrščamo električne kable in vodnike, razdelilce in podaljške, merilne instrumente, doze, merilne omarice, vezice, spojke, stikala, vtičnice, tipkala, vse za talno gretje, varovalke, stikalne signalne elemente in še mnogo več. Ponudba izdelkov, ki sodijo med elektro material, je na trgu zares pestra, zato je vse pripomočke potrebno skrbno izbrati, saj bomo le tako uspešni pri ustrezni namestitvi elektroinštalacije. V trgovini z elektromaterialom lahko za pomoč poprosimo izkušenega prodajalca in si tako olajšamo izbiro, predvsem, kadar sami še nismo strokovnjaki na tem področju. Že samo pri vtičnicah in vtičih se lahko izgubimo, saj je na voljo toliko različnih modelov – euro, motorski vtič, italijanski standard in mrežni vtič, enojne in dvojne vtičnice, vtičnice s pokrovom ali brez, takšne s PVC vodnikom, vtičnice za kabel itd. Poleg tega je mogoče danes izbirati tudi med različnimi barvami nekaterih vrst elektro materiala – zlasti pri vtičnicah imamo na voljo toliko različnih odtenkov, da morda ne bomo vedeli, katerega izbrati. Zahtevna je lahko tudi izbira razdelilnikov, ki imajo različno število vtičnic, pri čemer vse ustrezajo enemu standardu ali pa ne. Poznamo vgradne razdelilce in takšne s pritrjenim PVC vodnikom, izbirati pa je mogoče tudi med različnimi dolžinami. Če se pri ogledu kataloga ali trgovine z elektromaterialom ne znajdemo najbolje, se iz neprijetne zagate rešimo tako, da za pomoč poprosimo strokovnjake iz podjetja Telmak.

 elektromaterial

Kam po elektro material, da bo izbira enostavnejša?

V trgovini z elektromaterialom v Logatcu je izbira drobnega elektro materiala zelo enostavna, saj so prijazni prodajalci vedno pripravljeni svetovati svojim strankam. Na voljo je elektrotehnični material za avtomatizacijo v industrijskih procesih priznanih blagovnih znamk, kot je Schneider Electric in elektro material ostalih blagovnih znamk, kot so Eaton, Teaflex, Kabelec, Pizzato, Rittal in druge. Velika prednost trgovine z elektromaterialom so konkurenčne cene, na spletni strani pa si je mogoče predhodno ogledati še katalog elektro materiala, ki je na voljo. Ker je na zalogi vedno ogromno različnih izdelkov, ki jih uvrščamo med elektro material, v Logatcu brez dvoma najdemo prav tisto, kar potrebujemo, da dokončamo delo, ki smo se ga lotili. Vsak mojster želi svoje delo opraviti strokovno in kvalitetno, za kar so potrebni kvalitetni pripomočki, vključno s frekvenčniki, mehkimi zagoni, servo sistemi, napajalniki in transformatorji, krmilno signalnimi komponentami, varnostno opremo, varnostnimi detektorji, varnostnimi moduli in drugimi vrstami elektro materiala. Za enostavnejši proces nakupa je kupcem na voljo dostava po vsej Sloveniji. Ne iščite kvalitetnega elektro materiala za avtomatizacijo v industriji v več trgovinah – preverite odlično ponudbo trgovine z elektromaterialom Telmak, kjer se na prodajnih policah nahaja samo najbolj kvaliteten elektro material, pripravljen na uporabo.

 

 

 

Potrebujete pomoč pri izbiri elektro materiala?

Tehnično odlično podkovani sodelavci so v vsakem trenutku pripravljeni svetovati pri izbiri primernega elektroinstalacijskega materiala za določen namen uporabe. Že samo s pregledom pripravljenega kataloga pridobimo ogromno informacij o izdelkih, ki nas zanimajo, nekaj informacij pa se nahaja še na spletni strani. V trgovini z elektromaterialom najdemo ves potreben elektro material svetovnih proizvajalcev, dostopen po ugodnem, konkurenčnem ceniku. Še preden se lotimo gradnje ali prenove objekta, si oglejmo širok nabor izdelkov, ki jih bomo pri svojem delu zagotovo potrebovali. Naj bo varnost vedno na prvem mestu, zato izbirajmo le izdelke priznanih proizvajalcev, ki so preverjeni in primerni za uporabo.